Hakijalle

Yhteishaku on 23.2.-23.3.2021!

Yhteishaussa 2021 Gradiaan

Voit hakea yhteishaussa Opintopolun kautta Gradian ammatillisiin oppilaitoksiin: Gradia Jyväskylään ja Gradia Jämsään sekä Gradia-lukioihin: Jyväskylän Lyseon lukioon ja Schildtin lukioon.

Voit hakea viiteen hakukohteeseen, jotka laitetaan hakutoivejärjestykseen. Hakutoivejärjestys on sitova, joten mieti järjestys tarkasti ja täytä hakulomake huolellisesti. Mahdolliset pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään huhti-toukokuussa.

Saat tiedon yhteishaun tuloksista kesäkuussa. Tieto opiskelijavalinnasta lähetetään sinulle sähköpostitse. Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan Opintopolussa määräaikaan mennessä.

Näin haet Gradia-lukioihin: Jyväskylän Lyseon lukioon ja Schildtin lukioon

Voit hakea yhteishaussa Jyväskylän Lyseon lukioon ja Schildtin lukioon seuraaviin hakukohteisiin:

 • lukiolinja (Jyväskylän Lyseon lukio)
 • IB-linja (Jyväskylän Lyseon lukio)
 • tiimilinja (Jyväskylän Lyseon lukio)
 • lukiolinja (Schildtin lukio)
 • musiikkilinja (Schildtin lukio)
 • urheilulinja (Schildtin lukio)

Hakiessasi lukioihin täytä hakulomakkeen lisäksi sähköinen ainevalintalomake yhteishaun päättymiseen mennessä. Ainevalintalomakkeessa ilmoitat muun muassa, aiotko opiskella matematiikkaa pitkänä vai lyhyenä sekä mitä kieliä aiot lukiossa opiskella. Ainevalintalomakkeessa ilmoitat myös, mikäli olet kiinnostunut opiskelemaan Jyväskylän Lyseon lukion luonnontiede- tai yrittäjyyspolulla tai Schildtin lukion LUMA-polulla tai kansainvälisyyspolulla.

Jos haet Schildtin lukion musiikki- tai urheilulinjalle, sinun tulee täyttää myös lisätietolomake hakuajan päättymiseen mennessä. Löydät linkit ainevalintalomakkeeseen ja lisätietolomakkeeseen Opintopolusta sekä Gradian nettisivuilta koulutusten kuvauksista.

Näin haet Gradian ammatilliseen koulutukseen: Gradia Jyväskylään ja Gradia Jämsään

Voit hakea yhteishaussa opiskelemaan ammatillisia perustutkintoja Gradia Jyväskylään ja Gradia Jämsään.  Voit hakea opiskelemaan peruskoulupohjaisiin tai yo-pohjaisiin koulutuksiin pohjakoulutuksestasi riippuen.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Opiskelu on mahdollista kaikille Gradia Jyväskylän ja Gradia Jämsän ammatillisten perustutkintojen opiskelijoille. Hae yhteishaussa ammatilliseen perustutkintoon ja ilmoita kiinnostuksesi kahden tutkinnon opintoihin kesällä Wilmassa.

Harkitse hakuvaiheessa, jos sinulla on rajoitteita terveydentilassa tai toimintakyvyssä. Seuraaviin yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin tai ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisen turvallisuutta, potilas- tai asiakasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia:

 • Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto
 • Logistiikan perustutkinto; kuljetuspalvelujen osaamisala
 • Metsäalan perustutkinto; metsäkoneenkuljetuksen osaamisala
 • Rakennusalan perustutkinto; maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala
 • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
 • Turvallisuusalan perustutkinto

Varmistamme, että sinulla on riittävä koulutuksen opetuskielen kielitaito. Tarvittaessa kutsumme sinut kielikokeeseen.

Ammatilliseen koulutukseen valmentaviin VALMA-koulutuksiin Jyväskylään ja Jämsään voit hakea samaan aikaan yhteishaun kanssa. Hakeminen tehdään omalla hakulomakkeella Opintopolun kautta. VALMA-koulutukseen voit hakea myös kesällä jatkuvassa haussa yhteishaun tulosten julkistamisen jälkeen.

Urheilijana Gradiassa

Niin lukiossa kuin ammatillisessa koulutuksessa voit urheilla tavoitteellisesti ja opiskella!  Schildtin lukiossa on urheilulinja, Gradia Jyväskylässä ja Gradia Jämsässä urheiluvalmennus.

Yhteishaussa olevat tutkinnot Jyväskylässä

Yhteishaussa olevat tutkinnot Jämsässä

Gradian hakupalvelut auttaa hakeutumiseen liittyvissä asioissa

Hakupalvelut puhelin ja chat ma,ke,to klo 9 -15, ti ja pe klo 10 - 14
040 341 6193
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Haku- ja neuvontapalvelut
Käyntiosoite
Sepänkatu 3, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä