Jatkuva haku

Jatkuvan haun kautta voit hakeutua Gradiaan joustavasti ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa tarjolla olevista koulutuksista sekä jatkuvan haun käytänteistä.

Mitä jatkuva haku tarkoittaa?

Jatkuva haku mahdollistaa ammatillisiin opintoihin sekä aikuislukioon hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Tarjolla on myös tutkintokoulutukseen valmentavaa TUVA-koulutusta ja aikuisten perusopetusta sekä lyhyt- ja lupakorttikoulutuksia. Jyväskylän Lyseon lukioon ja Schildtin lukioon mahdollisesti vapautuviin opiskelupaikkoihin on mahdollista hakea jatkuvassa haussa. Koulutuksiin haetaan Gradian verkkosivujen kautta.

Näin haet jatkuvassa haussa

  1. Etsi ja löydä sinua kiinnostava koulutus Gradian koulutustarjonnasta.
  2. Tutustu koulutuksen sisältöön, valintakriteereihin ja aikatauluihin.
  3. Hae koulutukseen hakuaikana sähköisellä hakulomakkeella.
  4. Odota, sinuun ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä.

Jatkuva haku aikuislukioon

Jatkuvassa haussa Jyväskylän aikuislukioon voivat hakea kaikki yli 18-vuotiaat, jotka haluavat opiskella lukio-opintoja. Aikuislukiossa voi opiskella koko tutkinnon alusta alkaen, suorittaa loppuun kesken jääneet lukio-opinnot tai opiskella yksittäisiä oppiaineita. Opinnot on mahdollista aloittaa jokaisen jakson alussa.

Jatkuva haku ammatillisiin koulutuksiin

Jatkuvassa haussa voi hakea opiskelemaan ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja sekä näiden tutkintojen osia.

Jatkuvassa haussa ammatilliseen koulutukseen voivat hakea kaikki hakijat, jotka haluavat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Jos sinulla on jo suoritettuna lukio, ammatillinen tai korkea-asteen tutkinto, voit hakea ammatillisiin opintoihin ainoastaan jatkuvassa haussa. Jos sinulla ei ole suoritettuna aikaisempaa tutkintoa, haet opiskelemaan ensisijaisesti yhteishaussa.

Ammatillisiin perustutkintoihin opiskelijavalinnat tehdään Gradian yhteisten valintakriteerien mukaisesti. Opiskelijavalintaan vaikuttavat hakijan koulutustarve, lähtökohdat sekä motivaatio. Koulutuskohtaisesti voi olla määritelty erilaisia vähimmäisvaatimuksia, jotka hakijalla tulee täyttyä (esimerkiksi B-ajokortti). Jos äidinkielesi on muu kuin suomi eikä kielitaitoasi voida muuten todentaa, saat hakemuksen tekemisen jälkeen kutsun suomen kielen kokeeseen.

Osa ammatillisista koulutuksista kuuluu SORA-lainsäädännön alaisuuteen. Jos terveydentilasi tai toimintakykysi on heikentynyt, sinun kannattaa tarkistaa, ettei koulutuksessa tai tutkinnossa ole sellaisia vaatimuksia, jotka voivat olla esteenä opiskelijaksi valinnalle tai tutkinnon suorittamiselle.

Gradian jatkuvassa haussa hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit hakea. Kun haku koulutukseen on auki, löydät ”Hae koulutukseen”-linkin koulutuksen esittelysivulta.

Ammatillisten tutkintojen ja tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutukseen voi hakea joustavasti ympäri vuoden ja opinnot alkavat henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Haku lukioista vapautuviin paikkoihin

Jyväskylän Lyseon lukion ja Schildtin lukion mahdollisesti lukuvuoden aikana vapautuvia opiskelupaikkoja voi hakea lukioiden jatkuvassa haussa.

Lukiot käyvät läpi opiskelijatilanteen jokaisessa jaksossa, ja mahdollisesti vapautuneille paikoille voidaan ottaa opiskelijoita. Hakijan päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon tulee olla Jyväskylän Lyseon lukioon vähintään 7,8 ja Schildtin lukioon 7,67 tai opiskelija voidaan valita jostakin muusta erityisen painavasta syystä.

Hakulomake on avoinna määräajan jaksoittain. Haku päättyy kolme viikkoa ennen jakson vaihtumista. Katso seuraavat hakuajat ja muut lisätiedot.

Jokainen Lyseoon ja Schildtiin jatkuvan haun kautta pyrkivä täyttää hakulomakkeen:

Palsta 1/2

Aikuisopiskelu Gradiassa

Aikuisena sinulla on mahdollista opiskella ammatillisia opintoja Gradia Jyväskylässä ja Gradia Jämsässä, lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa tai tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa eli OKSA-koulutuksessa.

Palsta 2/2
Palsta 1/2
Palsta 2/2

Aina on hyvä aika oppia uutta!

Välillä oma työ kaipaa uutta inspiraatiota tai osaamista, työtehtävät tai työ muuttuvat. Kun haluat kehittää työtäsi, kehittyä itse ja kehittää samalla koko työyhteisöäsi, kannattaa tutustua Gradian ammatti- ja erikoisammattitutkintojen valikoimaan. Tutustu Jyrin tarinaan uuden oppimisesta ja omassa työssä kehittymisestä.

Etsitkö vielä sinulle sopivaa koulutusta tai kaipaatko apua hakeutumiseen?

Ota yhteyttä Gradia Hakupalveluihin. Hakupalvelut palvelee kaikkia Gradian ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen hakeutuvia!

Gradia Hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12