Laajuus

1 valmentava vuosi + 2 vuotta IB Diploma Programme -opintoja.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Jyväskylän Lyseon lukiossa toimii kansainvälinen International Baccalaureate (IB) Diploma Programme –linja. IB-tutkinto vastaa suomalaista ylioppilastutkintoa.

IB-opinnoissa sinun on mahdollista opiskella valitsemiasi oppiaineita syvällisesti ja laajasti. Jyväskylän Lyseon IB-linjalla voit syventyä opinnoissasi luonnontieteisiin, yhteiskuntatieteisiin tai kirjallisuuteen. IB-lukiossa opiskelu on analysoimista, keskustelua ja kokeilemista. Opiskelussa on tieteellinen ja tutkiva ote ja opinnoissa tehdään paljon kokeellisia töitä. IB-opinnot valmistavat erinomaisesti akateemisiin jatko-opintoihin.  

IB-opiskelijana osallistut muiden lyseolaisten tavoin koulun tapahtumiin sekä lukioperinteisiin, kuten vanhojen tansseihin ja penkkareihin. Myös IB-ylioppilaana painat päähäsi suomalaisen ylioppilaslakin. 

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa.

Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-
Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.
Ainevalintalomake on mahdollista täyttää vielä hakuajan jälkeen 31.3.2023 saakka.

Kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena on peruskoulun päättötodistus ja lisäksi vähintään 8,0 keskiarvo suomalaisen peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa.
Opetuskielenä on englanti, joten hakijalta edellytetään riittävää englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa.
Vuoden 2023 yhteishaussa ei järjestetä pääsykokeita.

Kuvaus

IB-opintojen päätteeksi suoritetaan suomalaista ylioppilastutkintoa vastaava, kansainvälinen ylioppilastutkinto.

IB-opintoihin kuuluu yksi valmistava vuosi ja kaksi vuotta IB-opintoja. Valmistavan vuoden aikana opiskelet suomalaisen lukion kursseja englanniksi. Tarkoitus on vahvistaa englanninkielen taitoasi ja hankkia tarvittavaa osaamista IB-opiskelua varten.
IB-opinnoissa opiskelet kuutta oppiainetta sekä ydinopinnot.

Lisätietoja:
www.gradia.fi/ib-diploma-programme-jyvaskylan-lyseo

Rakenne

Oppiaineista pakollisia ovat matematiikka ja kaksi kieltä (yleensä äidinkieli ja englanti). Näiden lisäksi valitset kolme muuta oppiainetta. Lyseossa tarjottavat oppiaineet ovat biologia, fysiikka, kemia ja ympäristötiede (joista vähintään yksi on valittava), sekä historia, maailmanpolitiikka, psykologia, taloustiede ja kuvataide.

Ydinopintoihin kuuluu tiedonteoriaa, pieni akateeminen tutkielma valitsemastasi aiheesta, sekä luovuutta, liikkumista ja sosiaalisia palvelutehtäviä oman kiinnostuksesi mukaan sisältävä vapaa-ajan ohjelma.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

IB-tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden sekä suomalaisiin että ulkomaisiin yliopistoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot