Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Opiskelu on mahdollista kaikille Ammattiopisto Gradian ammatillisten perustutkintojen opiskelijoille. Perustutkinnon jälkeen voit halutessasi täydentää opintoja lukiossa niin, että saat lukion päättötodistuksen.

Opiskelu kaksoistutkinnossa kestää yleensä kolme vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Opinnoissa yhdistät joustavasti ammatillisen koulutuksen opintoja ja lukion kursseja. Kaksoistutkinnossa käytät ammatilliseen perustutkintoon kuuluvat yhteiset ja osan valinnaisista tutkinnonosista lukio-opintoihin.

Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen; opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Lukio-opintojen digitaaliset oppimateriaalit ja ylioppilaskirjoitukset edellyttävät kannettavaa tietokonetta, jotka oppivelvolliset saavat maksutta. Muille nämä ovat maksullisia.

Kaksoistutkinto Jyväskylässä

Yhteishaussa haetaan ammatilliseen perustutkintoon. Ilmoittautuminen kaksoistutkinnon opiskelijaksi tehdään kesällä opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Opinnot alkavat kaikille pakollisella aloitusinfolla ensimmäisellä opiskeluviikolla. Opiskelu alkaa toisella viikolla. Saat tarkemman aika- ja paikkatiedon oman alasi opinto-ohjaajalta opintojen alettua.

Tarkempia tietoja opintotarjonnasta ja opiskelusta > Jyväskylä: Opintotarjonta ja Opintojen jakautuminen kolmelle vuodelle.

Opiskelija saa lukio-opintoihin ohjauspalveluita: opinto-ohjaajat Sirpa Puikkonen ja Heli Ahola sekä erityisopettaja Riikka Kärnä.

Kaksoistutkinto Jämsässä

Yhteishaussa haetaan ammatilliseen perustutkintoon. Ilmoittautuminen kaksoistutkinnon opiskelijaksi tehdään kesällä opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Opintojen alkuvaiheessa järjestetään kaksoistutkinto-info, josta saat tarkempia tietoja opinto-ohjaajaltasi. 

Tarkempia tietoja opiskelusta > Jämsä: Kaksoistutkinnon suorittaminen.

Jämsässä ohjauspalveluita koordinoi opinto-ohjaaja Soile Lasonen.

Ylioppilastutkinto

Katso tarkemmin sivustolta Ylioppilastutkinto. Ylioppilastutkintoa säätelevät laki (672/2005) ja asetus (915/2005).

Puikkonen Sirpa

Opinto-ohjaaja

Haku- ja neuvontapalvelut, kaksoistutkinto

Ahola Heli

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaus, kaksoistutkinto, liiketoiminta

Lasonen Soile

Opinto-ohjaaja

Liiketoiminta, matkailuala, opinto-ohjaus, kaksoistutkinto, laboratorioala, sähköala

Satama Elina

Koulutuspäällikkö

Laakkonen Eveliina

Koulutussuunnittelija

Kaksoistutkinto, yhdistelmäopinnot, yhteiset tutkinnon osat

Kärnä Riikka

Lehtori (opettaja)

Yhteiset opinnot, erityisopetus, media-ala, sähkö ja ict, kaksoistutkinto