Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Haluatko oppia käsittelemään, valmistamaan ja viimeistelemään erilaisia ruokatuotteita? Oletko kiinnostunut kasvisten, kalan, marjojen ja hedelmien jalostuksesta? Elintarvikkeiden valmistajana huolehdit hygieniasta, omavalvonnasta ja osaat laadukkaan tuotekehittelyn. Voit tutustua luomuelintarvikkeiden ja funktionaalisten elintarvikkeiden, kuten erilaisten erityisruokavaliotuotteiden valmistukseen. Työssä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, vastuullisuutta sekä koneiden ja laitteiden käyttöosaamista, toimit työturvallisuusohjeiden mukaisesti elintarvikelainsäädäntöä noudattaen. Lisäksi sinulla on tiimityöskentelytaitoja. Elintarvikkeiden valmistajana voit työskennellä moninaisissa elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä pienyrityksissä tai suurteollisuudessa, esimerkiksi ruokavalmiste-, säilyke-, makeis- ja juomateollisuudessa sekä elintarvikemyymälöissä. Lisäksi työpaikasi voi olla henkilöstöravintoloissa, pikaruokapaikoissa, liikenneasemilla sekä julkisella sektorilla kuten esim. sairaaloiden ruokahuollossa.

Kuvaus

Opit ruokatuotteiden suunnittelua, raaka-aineiden käsittelyä, erilaisia ruoanvalmistusmenetelmiä ja ruokien viimeistelyä. Saat vahvan osaamisen erilaisten elintarvikkeiden valmistukseen erityisruokavaliot huomioiden.

Elintarvikkeiden valmistajana osaat käyttää erilaisia työvälineitä ja laitteita sekä huomioida työssäsi puhtaanapidon, hygienian sekä kestävän kehityksen. Osaat valmistaa sesongin mukaisia elintarvikkeita ja olet tietoinen sen hetkisistä elintarvike- ja ruokatrendeistä.

Opintoihin voi valita kahden tutkinnon opinnot ja suorittaa samanaikaisesti ylioppilastutkinnon.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:
- Elintarviketuotannossa toimiminen 30 osp
- Elintarvikeprosessin ohjaus ja käynnissäpito 30 osp
- Elintarvikkeiden valmistus 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 40 osp

Monta tapaa opiskella

Elintarvikealan perustutkintoa opiskellaan oppilaitoksessa ja sen eri toimintaympäristöissä sekä monipuolisesti työpaikoilla. Koulutuksen aikana voi hakeutua opintoihin ulkomaille.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
https://www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.
https://www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot

Kustannukset

Opiskelijat hankkivat työasut, jalkineet ja opiskelumateriaalin. Kustannukset ovat noin 250€.

Jatko-opintomahdollisuudet

Elintarvikkeiden valmistaja koulutuksen suoritettuasi sinulla on mahdollisuus hakeutua elintarvikejalostuksen ammattitutkintoon, elintarviketeollisuuden ammattitutkintoon, elintarvikealan erikoisammattitutkintoon tai voit hakeutua korkeakouluopintoihin esimerkiksi elintarvikeinsinööri (AMK).

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä