Ilmoita harjoittelu- tai työpaikka

Työnantaja: etsitkö harjoittelijaa tai haluaisitko rekrytoida opiskelijan tai vastavalmistuneen? Gradian opiskelijat tarvitsevat opintojensa aikana harjoittelupaikkoja, joissa he voivat suorittaa käytännön harjoittelujaksoja ja näyttöjä. Lisäksi meiltä valmistuu ympäri vuoden eri alojen ammattilaisia, jotka etsivät työpaikkaa.

Useita eri rekrytoinnin mahdollisuuksia

Harjoittelupaikka koulutussopimuksella

Turvaa yrityksesi tulevaisuuden osaaminen ja tarjoa opiskelijoille harjoittelupaikkaa eli koulutussopimusta. Opiskelijat voivat olla eri tutkintotasoilta ja eri ikäisiä, jolloin myös aiempaa osaamista löytyy. Koulutussopimus on opiskelijalle merkittävä osa osaamisen hankkimista ja kehittymistä ammattilaiseksi tai jo oman alansa ammattilaisena.

  • Koulutussopimuksen aikana opiskelija ei ole työsuhteessa, eikä hänelle makseta palkkaa tai muuta vastiketta. Myöskään työnantaja saa koulutuskorvausta.
  • Koulutussopimuksen suunnittelemme yhdessä opiskelijan, työnantajan edustajan sekä kyseisen alan opettajan kanssa, jotta työtehtävät ovat sekä tutkinnon mukaisia että palvelevat työnantajaa.
  • Samalla sovimme työpaikkakäynneistä ja yhteydenpidosta.
  • Opettaja toimii yhteyshenkilönä ja tukee työpaikkaa opiskelijan ohjaamisessa.

Työpaikka oppisopimuksella

Oppisopimus on käytännönläheinen vaihtoehto, kun rekrytoit uusia työntekijöitä. Oppisopimuksessa oppiminen tapahtuu työpaikalla ja opiskelija hankkii tarvittavaa lisäosaamista oppilaitoksessa.

  • Oppisopimuksen voit käynnistää, milloin tahansa yrityksesi tarpeen mukaan.
  • Oppisopimuksella voi suorittaa ammatillisia tutkintoja sekä tutkinnon osia.

Jos tarjoat oppisopimustyöpaikkaa, otathan yhteyttä myös alan työelämäkoordinaattoriin hyvissä ajoin ennen oppisopimuksen alkamista. Lisätietoa oppisopimuksesta ja työelämäkoordinaattoreiden yhteystiedot löydät Oppisopimus työelämälle -sivulta.

Työelämään tutustumispaikka lukiolaiselle 

Gradia-lukioissa järjestetään keväisin työelämäviikko kaikille 1. vuoden lukiolaisille. Työelämäviikon aikana opiskelijat tutustuvat kahden päivän ajan työelämään ja työpaikkoihin sekä saavat tietoa erilaisista työtehtävistä ja niissä tarvittavasta osaamisesta. Opiskelijat hankkivat työelämään tutustumispaikkansa itse.

Mukana työelämäviikolla on kaikkiaan 800 lukiolaista, joten työpaikkoja tarvitaan. Lukiolaiselle työpaikka antaa hyvän mahdollisuuden tutustua uuteen alaan ja alan työtehtävissä tarvittavaan osaamiseen.  

Ilmoita harjoittelu- tai työpaikka

Työnantajana voit ilmoittaa harjoittelu- ja työpaikoista, kausi- ja keikkatöistä, sijaisuuksista sekä muista työ- ja opiskelijaprojekteista sähköisellä lomakkeella. Täytä lomakkeen tiedot mahdollisimman tarkasti, jotta saatte sopivia hakijoita.

Julkaisemme paikat opiskelijaintrassa, josta ilmoitus poistuu automaattisesti hakuajan päätyttyä.

Yritys- ja elinvoimapalvelut