Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Oletko asiakaslähtöinen, kiinnostunut kasveista, ympäristön viihtyvyydestä sekä vaihtelevista käytännön työtehtävistä? Puutarhurin ammatissa pääset työskentelemään käsillä, näet oman työsi tulokset ja vaikutukset tulevaisuudessa. Puutarha-alan tavoitteena on tuottaa terveellistä ravintoa ja koristekasveja, rakentaa ja hoitaa viheralueita sekä toteuttaa sisätilojen ja juhlien somistusta.

Yhteishaussa haet puutarha-alan perustutkintoon. Osaamisalavalinta tehdään opintojen alussa. Voit valita viheralan, kukka- ja puutarhakaupan tai puutarhatuotannon osaamisalan.

Kelpoisuusvaatimukset

Puutarha-alan ammattilaiselta vaaditaan hyvää terveydentilaa, valmiutta työskennellä erilaisissa olosuhteissa sekä kykyä sopeutua alan kiiresesonkeihin.

Kuvaus

Opit yrittäjämäiseen työskentelyyn puutarha-alan eri työtehtävissä. Valmistut puutarhuriksi, joka huomioi kestävän kehityksen ja toimii vastuullisesti ympäristön parhaaksi. Tunnistat eri kasvilajeja ja niiden ominaisuuksia sekä tiedät luonnon kiertokulkuun liittyviä lainalaisuuksia

Toimit ammattilaisena puutarha-alalla, jossa työtehtävät ovat käytännön läheisiä. Opintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus työskennellä esim. tuotantopuutarhoilla, kukka- ja puutarhakaupoissa, viherrakennusyrityksissä tai alan itsenäisenä yrittäjänä.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:
- Työskentely puutarha-alalla 25 osp
- Yrittäminen puutarha-alalla 20 osp

Puutarhatuotannon osaamisala:
- Puutarhakasvien tuottaminen 60 osp

Kukka- ja puutarhakaupan osaamisala:
- Asiakkaiden palveleminen ja myymälätyöskentely kukka- tai puutarhakaupassa 60 osp

Viheralan osaamisala:
- Viheralueiden rakentaminen ja ylläpitotöiden tekeminen 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:
Suoritettavia valinnaisia tutkinnon osia yhteensä 40 osp.

Yhteisiä tutkinnon osia on 35 osp.

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
https://www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.
https://www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Opiskelijan on hankittava turva- ja suojavaatetus (turvakengät, suojakäsineet, työvaatteet) sekä sadevaatetus tarvittaessa. Valitsemallasi osaamisalalla tulee yhden kirjan hankintakustannus ja korttikoulutusten korttimaksut.

Jatko-opintomahdollisuudet

Puutarha-alan osaamista voit lisätä suorittamalla puutarha-alan ammattitutkinnon ja/tai erikoisammattitutkinnon, joista löydät opintoja mm. floristiikasta, puiden hoidosta tai kasvien erikoistuotannosta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa hortonomiksi.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä