Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Oletko kiinnostunut tekniikasta ja haluat oppia uutta? Tarjoamme mahdollisuuden oppia tekemään IV-kanaviston osia, asentamaan ilmanvaihtokanavia, ilmastointikoneita päätelaitteita, eristämään ilmanvaihtokanavat palo-lämpö- ja kondenssieristeillä, huoltamaan ilmanvaihtokoneet, puhdistamaan sekä säätämään ilmastointijärjestelmät? Oletko kiinnostunut jatkossa opiskelemaan insinööriksi? Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet alan teknisiin jatko-opintoihin. Ilmanvaihtoasentajan koulutuksen jälkeen voit työllistyä talotekniikan alan yrityksiin asennus- huolto ja myyntitehtäviin. Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut käsillä tekemisestä ja haluat työskennellä itsenäisesti tai tiimeissä. Tehtävä työ edellyttää sinulta hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja.

Kuvaus

Opit ilmastointitekniikkaan liittyviä asennus- säätö-, korjausrakentamista- ja huoltotöitä. Valmistut Ilmanvaihtoasentajaksi. Jos suunnittelet jatko-opintoja, voit valita kahden tutkinnon opinnot ja suorittaa samanaikaisesti ylioppilastutkinnon. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia ilmanvaintoasentajana uudis- ja korjausrakennuskohteissa sekä alan tukkuliikkeissä

Yhteishaussa haetaan talotekniikan perustutkintoon. Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä haetaan erikseen joko putkiasennuksen (pu) osaamisalaan tai ilmanvaihtoasennuksen (iv) osaamisalaan. Lopullinen valinta osaamisalalle tehdään ensisijaisesti osaamisalatoiveen ja toissijaisesti yhteisvalinnan valintaesityksen pisteytyksen mukaan.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat ovat:
Ohutlevytyöt 10 osp
Ilmanvaihtojärjestelmien asentaminen 30 osp
Kanavaosien valmistus 15 osp
ilmanvaihtojärjestelmien mittaukset ja tasapainotus 20 osp.

Valinnaiset tutkinnon osat:
Talotekninen eristäminen 15 osp
LVI-korjausrakentaminen 15 osp
Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistaminen, 15 osp
IV-koneiden huoltaminen 15 osp

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
https://www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.
https://www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot

Jatko-opintomahdollisuudet

Ilmanvaihtoasentajan perustutkinnon jälkeen voit täydentää opintojasi Gradiassa esim. putkiasentajaksi. Voit myös opiskella ammattikorkeakoulussa talotekniikan insinööriksi esim. Mikkelin, Tampereen tai Metropolia ammattikorkeakoulussa.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä