Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Talotekniikka

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Yhteishaku

Hakeutuminen

Yhteishaussa haet talotekniikan perustutkintoon. Osaamisalatoiveen ilmoitat Gradian Wilmassa kesällä yhteishaun tulosten tultua. Saat tarkemmat ohjeet oppilaitoksen sähköisessä valintakirjeessä.

Hakuajat

  • 20.2.-19.3.2024

Kenelle

Oletko kiinnostunut tekniikasta ja haluat oppia uutta? Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut käsillä tekemisestä ja haluat työskennellä itsenäisesti tai tiimeissä. Opit ilmastointitekniikkaan liittyviä asennus- säätö-, korjausrakentamis- ja huoltotöitä. Ilmanvaihtoasentajana voit työllistyä talotekniikan alan yrityksiin asennus- huolto ja myyntitehtäviin.

Kuvaus

Opintojen aikana opit tekemään IV-kanaviston osia, asentamaan ilmanvaihtokanavia, ilmastointikoneita päätelaitteita, eristämään ilmanvaihtokanavat palo-lämpö- ja kondenssieristeillä, huoltamaan ilmanvaihtokoneet, puhdistamaan sekä säätämään ilmastointijärjestelmät. Lisäksi opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet alan teknisiin jatko-opintoihin.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia ilmanvaintoasentajana uudis- ja korjausrakennuskohteissa sekä alan tukkuliikkeissä. Työ edellyttää sinulta hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja.

Koulutuksen sisältö

Talotekniikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
• Ohutlevytöissä toimiminen 10 osp
• Ilmanvaihtojärjestelmien asentaminen 30 osp
• Kanavaosien valmistus 15 osp
• Ilmanvaihtojärjestelmien mittaukset ja tasapainotus 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 70 osp
• Talotekninen eristäminen 15 osp
• LVI-korjausrakentaminen 15 osp
• Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistaminen 15 osp
• IV-koneiden huoltaminen 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Koulutuksen osoite

Viitaniemi, Viitaniementie 1 D, 40720 Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymyksiin.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193