Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Lukio

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 3 vuotta.

Hakuaika

Yhteishaku

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa.

Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-
Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.
Ainevalintalomake on mahdollista täyttää vielä hakuajan jälkeen 28.3.2024 saakka.

Hakuajat

  • 20.2.-19.3.2024

Kenelle

Oletko kiinnostunut tietotekniikasta ja toivot saavuttavasi ylioppilastutkinnon lisäksi ymmärryksen informaatio- ja viestintätekniikan perusteista? Hakeudu IT-linjalle, jos näet tulevaisuudessa itsesi työskentelemässä IT-alan ammattilaisena! Hakijalta toivotaan ennen kaikkea ennakkoluulotonta intoa, kiinnostusta tietotekniikkaa kohtaan, halua oppia sekä kykyä sitoutua. Etua on myös, jos pidät pienten ongelmien pähkäilemisestä ja innostut uuden edessä.

Kuvaus

IT-ala työllistää, IT-alan yritykset jopa kilpailevat työvoimasta ja huippuosaajista. Kokeneimmat tekijät saavat jatkuvasti puheluita ja viestejä headhuntereilta. Huippukoodarit, ohjelmistokehittäjät ja IT-arkkitehdit voivat päättää, missä työskentelevät ja millaisin ehdoin. Eräiden arvioiden mukaan ohjelmisto- ja IT-palveluyhtiöt pystyisivät palkkaamaan jopa 10 000 työntekijää, jos oikeanlaisia osaajia vain löytyisi.

Jyväskylän Lyseon IT-linjalla yhdistetään tavoitteellinen ylioppilastutkintoon tähtäävä lukio-opiskelu ja informaatioteknologian perusteiden opiskelu. IT-linjan opintosuunnitelman mukaiset opinnot vastaavat sisällöiltään Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnan opintojaksoja. Saat hyvän osaamisen ja ymmärryksen viestintäteknologian keskeisistä käsitteistä ja ilmiöistä. Opit XML-merkintäkielen perusteista sekä www-sivujen tuottamisesta HTML5- ja CSS-kielillä. Perehdyt rakenteisen ohjelmoinnin ja olio-ohjelmoinnin perusperiaatteisiin, Internetin rakenteeseen, palveluihin, arkkitehtuureihin sekä yleisimpiin sovellusprotokolliin ja verkko-ohjelmointiin UDP- ja TCP-protokollia käyttäen. IT-linjan opintojen aikana myös suunnitellaan ja toteutetaan pienimuotoinen tietokonepeli.

IT-linjan ITC-opintojaksojen hyvä suorittaminen (arvosana 3/5) mahdollistaa yliopiston tietotekniikan opintojen sujuvan jatkamisen Jyväskylän yliopiston informaatiotieteiden tiedekunnnassa. Opiskeluoikeutta haetaan väyläopintojen kautta.

Lisätietoja https://www.gradia.fi/it-linja

Koulutuksen sisältö

IT-linjalla opiskelet samat pakolliset lukio-opinnot kuin lukion yleislinjalla. IT-linjan omat opintojaksot opiskellaan osittain lähiopetuksena Jyväskylän Lyseolla, osittain Jyväskylän yliopistossa sekä osittain tuettuina verkko-opintoina. IT-linjan opintojaksot toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnan kanssa, ja ne vastaavat sisällöiltään yliopiston opintojaksoja.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Koulutuksen osoite

Sepänkatu 3, Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Palsta 1/2

Opiskelua IT-linjalla

Kiinnostaisiko sinua tietotekniikka ja ohjelmointi? Näitä pääset opiskelemaan Jyväskylän Lyseon lukion IT-linjalla! Parhaita juttuja IT-linjassa ovat ainakin nämä:

  • voi opiskella yliopistokursseja, käydä yritysvierailuilla ja tehdä omia projekteja 
  • hyvä väylä yliopiston tietotekniikan opintoihin 
  • yritysvierailuilla oppii siitä, miten ihmiset ovat päätyneet alalle ja mitä siihen kuuluu
  • kaikki ovat samahenkisiä tai kiinnostuneita samoista asioista 

Ja ennen kaikkea: hyvä yhteishenki!

Palsta 2/2

Monta tapaa opiskella

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi