Jatkuva haku

Jatkuvan haun kautta voit hakeutua Gradiaan joustavasti ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa tarjolla olevista koulutuksista sekä jatkuvan haun käytänteistä.

Aina on hyvä aika oppia uutta!

 

Välillä oma työ kaipaa uutta inspiraatiota tai osaamista, työtehtävät tai työ muuttuvat. Kun haluat kehittää työtäsi, kehittyä itse ja kehittää samalla koko työyhteisöäsi, kannattaa tutustua Gradian ammatti- ja erikoisammattitutkintojen valikoimaan.

Tutkinnot tarjoavat uusinta tietoa eri alojen ammattilaisille ja mahdollisuuden verkostoitua muiden alan osaajien kanssa, pohtia yhteisiä haasteita ja oivaltaa jotain uutta. Useimpia tutkintojamme voit opiskella työn ohessa.

Tutustu Jyrin tarinaan uuden oppimisesta ja omassa työssä kehittymisestä.

Mitä jatkuva haku tarkoittaa?

Jatkuva haku mahdollistaa ammatillisiin opintoihin sekä aikuislukioon hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Tarjolla on myös ammatillisiin opintoihin valmentavaa VALMA-koulutusta ja aikuisten perusopetusta sekä lyhyt- ja lupakorttikoulutuksia. Jyväskylän Lyseon lukioon ja Schildtin lukioon mahdollisesti vapautuviin opiskelupaikkoihin on mahdollista hakea jatkuvassa haussa. Koulutuksiin haetaan Gradian verkkosivujen kautta.

Näin haet jatkuvassa haussa

 1. Etsi ja löydä sinua kiinnostava koulutus Gradian koulutustarjonnasta.
 2. Tutustu koulutuksen sisältöön, kelpoisuusvaatimuksiin ja aikatauluihin.
 3. Hae koulutukseen hakuaikana sähköisellä hakulomakkeella.
 4. Odota, sinuun ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä.

Voit tutustua koulutuksiimme täällä verkkosivuillamme useita eri reittejä. Videolla on Hakupalveluidemme vinkit tutustumiseen!

Jos tarvitset videoon tekstivastineen, klikkaa tästä tekstiin.

Jatkuva haku aikuislukioon

Jatkuvassa haussa Jyväskylän aikuislukioon voivat hakea kaikki yli 18-vuotiaat, jotka haluavat opiskella lukio-opintoja. Aikuislukiossa voi opiskella koko tutkinnon alusta alkaen, suorittaa loppuun kesken jääneet lukio-opinnot tai opiskella yksittäisiä oppiaineita. Opinnot on mahdollista aloittaa jokaisen jakson alussa.

Jatkuva haku ammatillisiin koulutuksiin

Jatkuvassa haussa voi hakea opiskelemaan ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja sekä näiden tutkintojen osia.

Jatkuvassa haussa ammatilliseen koulutukseen voivat hakea kaikki hakijat, jotka haluavat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Jos sinulla on jo suoritettuna aikaisempi ammatillinen tai korkea-asteen tutkinto, voit hakea ammatillisiin opintoihin ainoastaan jatkuvassa haussa. Jos sinulla ei ole suoritettuna aikaisempaa tutkintoa, haet opiskelemaan ensisijaisesti yhteishaussa.

Ammatillisiin perustutkintoihin opiskelijavalinnat tehdään Gradian yhteisten valintakriteerien mukaisesti. Opiskelijavalintaan vaikuttavat hakijan koulutustarve, lähtökohdat sekä motivaatio. Koulutuskohtaisesti voi olla määritelty erilaisia vähimmäisvaatimuksia, jotka hakijalla tulee täyttyä (esimerkiksi B-ajokortti). Jos äidinkielesi on muu kuin suomi eikä kielitaitoasi voida muuten todentaa, saat hakemuksen tekemisen jälkeen kutsun suomen kielen kokeeseen.

Osa ammatillisista koulutuksista kuuluu SORA-lainsäädännön alaisuuteen. Jos terveydentilasi tai toimintakykysi on heikentynyt, sinun kannattaa tarkistaa, ettei koulutuksessa tai tutkinnossa ole sellaisia vaatimuksia, jotka voivat olla esteenä opiskelijaksi valinnalle tai tutkinnon suorittamiselle.

Gradian jatkuvassa haussa hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit hakea. Kun haku koulutukseen on auki, löydät ”Hae koulutukseen”-linkin sivun alareunasta.

Ammatillisten tutkintojen ja tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutukseen voi hakea joustavasti ympäri vuoden ja opinnot alkavat henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Haku lukioista vapautuviin paikkoihin

Jyväskylän Lyseon lukion ja Schildtin lukion mahdollisesti lukuvuoden aikana vapautuvia opiskelupaikkoja voi hakea lukioiden jatkuvassa haussa.

Lukiot käyvät läpi opiskelijatilanteen jokaisessa jaksossa, ja mahdollisesti vapautuneille paikoille voidaan ottaa opiskelijoita. Hakijan päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon tulee olla Jyväskylän Lyseon lukioon vähintään 8,0 ja Schildtin lukioon 7,6 tai opiskelija voidaan valita jostakin muusta  erityisen painavasta syystä.

Hakulomake on avoinna määräajan jaksoittain. Lukiot käyvät hakemukset läpi kaksi viikkoa ennen jakson vaihtumista.

Jokainen Lyseoon ja Schildtiin jatkuvan haun kautta pyrkivä täyttää hakulomakkeen:

 

  Haaveiden ammattiin aikuisena!


  Imaisiko työ matkaansa nuoruudessa, eikä jäänyt opiskelulle? Eikö nykyinen ammatti työllistä tai motivoi enää? Koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella haaveiden ammattiin! Opiskelu aikuisena voi olla myös mukavampaa kuin arvaatkaan.

  Meillä opiskelu on rentoa, vaihtelevaa, käytännönläheistä ja omatoimista. Opettajat ovat lähellä opiskelijaa, opiskelukaverit samanhenkisiä ja opinnoissa löytyy joustoa aikuisen arkeen. Toteuta siis ammatilliset haaveesi nyt!

  Tutustu Teemun, Antin ja Jussin tarinaan aikuisopiskelusta Gradia Jämsän metsäalalla. 

  Olisiko juuri nyt sopiva aika opiskella uusi ammatti?

   

  Kun vanha työ ei enää sytytä, haaveiden ammatti jäi aikoinaan opiskelematta tai työ loppuu itsestä riippumattomista syistä, on aika suunnata katseet uuden opiskeluun. Gradian jatkuvan haun tarjonnasta löydät lukemattomia vaihtoehtoja uusiin alkuihin. Lähde rohkeasti liikkeelle oppimaan uutta, inspiroitumaan ja verkostoitumaan samanhenkisten kanssa.

  Tutustu Riitan tarinaan alanvaihdosta.

  Etsitkö vielä sinulle sopivaa koulutusta tai kaipaatko apua hakeutumiseen?

  Ota yhteyttä Gradia Hakupalveluihin. Hakupalvelut palvelee kaikkia Gradian ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen hakeutuvia!

  Hakupalvelut Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14 chat gradia.fi/oppimaan
  040 341 6193
  Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  Haku- ja neuvontapalvelut
  Käyntiosoite
  Sepänkatu 3, Jyväskylä
  Postiosoite
  PL 472, 40101 Jyväskylä
  Tiedostot
  Tiedosto
  Gradian jatkuvan haun esite (pdf, 241.5 KB)