Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa haetaan Gradian ammatilliseen koulutukseen, lukiokoulutukseen ja TUVA-koulutukseen. Kevään 2024 yhteishaku on 20.2.–19.3.

Kenelle yhteishaku on tarkoitettu?

Peruskoulun jälkeen voit hakea ammatilliseen koulutukseen ja lukioon yhteishaussa. Yhteishaussa voit hakea myös tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen. Yhteishaku tehdään Opintopolussa. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon, lukion tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa, vaan jatkuvassa haussa.

Tutustu yhteishaussa 2024 mukana oleviin Gradian koulutuksiin alla olevista koulutusten kuvauksista. Niissä kerrotaan koulutuksesta, sen rakenteesta, kenelle se sopisi ja millaista opiskelu on.

Yhteishaun tärkeitä päivämääriä

  • Hakuaika alkaa 20.2.2024 klo 8 ja päättyy 19.3.2024 klo 15. Nettihakemuksen on siis oltava tallennettuna viimeisenä hakupäivänä viimeistään klo 15. 
  • Opiskelijavalinnat ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 13.6.2024.
  • Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle viimeistään 27.6.2024.
  • Varasijat ovat voimassa 16.8.2024 saakka.

Tietoja kevään 2024 yhteishausta

  • Teet yhteishaun Opintopolku.fi -palvelussa.
  • Voit hakea yhdellä hakulomakkeella ammatillisiin perustutkintoihin, lukioihin sekä TUVA-koulutukseen.
  • Voit esittää hakulomakkeella enintään 7 hakutoivetta.
  • Et voi hakea yhteishaussa, jos olet jo suorittanut ammatillisen tutkinnon, lukion oppimäärän tai korkeakoulututkinnon. Tällöin voit hakea jatkuvassa haussa ammatillisiin koulutuksiin.
  • Jos sinulla yksilöllistetty oppimäärä sekä matematiikassa että äidinkielessä, olet automaattisesti mukana ainoastaan harkintaan perustuvassa haussa hakiessasi ammatilliseen ja lukiokoulutukseen.
Palsta 1/2

Yhteishaun videoita käyttöösi

Gradian koulutuksista on valmistunut uusia videoita, jotka auttavat ja tukevat yhteishaun valinnoissa. Videot löytyvät Gradian YouTube-kanavalta Yhteishaku 2024 -soittolistalta, jossa on videoita muun muassa ammatillisen koulutuksen eri aloilta, lukioiden erityislinjoilta ja TUVA-koulutuksesta. 

Julkaisemme uusia videoita soittolistalla yhteishaun alkuun saakka. Tutustu ja ota käyttöösi!

Kurkkaa soittolistaan Gradian YouTubessa!

Palsta 2/2

Yhteishaun 2024 koulutukset Jyväskylässä

Yhteishaun 2024 koulutukset Laukaan Lievestuoreella

Yhteishaun 2024 koulutukset Jämsässä

Gradia Hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12