Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Taideteollisuusala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta.

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa.

Hakuajat

  • 20.2.-19.3.2024

Kenelle

Oletko yhteistyötaitoinen ja kiinnostunut taiteista, kulttuurista, kädentaidoista ja yrittäjyydestä? Artesaani on luova, kekseliäs ja omaa visuaalista lahjakkuutta, hänellä on väri- ja muototajua.

Kuvaus

Tuotteen valmistamisen osaamisalan opinnoissa voit keskittyä tekstiilialan materiaaleihin, työvälineisiin ja valmistusmenetelmiin. Voit suunnata opintoja design- tai sisustustuote valmistukseen tai taideteollisuusalan palvelujen tuottamiseen erilaisille asiakasryhmille. Tuotevalmistuksen artesaani on taitava laadukkaiden tuotteiden valmistaja, joka hallitsee materiaalinsa ja työtapansa.

Taideteollisuusalan opinnoissa opit ideoimaan, suunnittelemaan ja valmistamaan tuotteita. Opit tuntemaan erilaisia valmistuksen työmenetelmiä ja käyttämään koneita sekä laitteita turvallisesta. Valmistat tuotteita asiakkaan tarpeiden mukaan taloudellisesti ja yrittäjämäisesti. Opinnoissa opit myös ammattialan kulttuurin tuntemusta ja soveltamista käytäntöön.

Koulutuksen sisältö

Taideteollisuusalan perustutkinto, tuotteen valmistuksen osaamisala muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakollinen tutkinnon osa
• Osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen taideteollisuusalalla 10 osp

Osaamisalan tutkinnon osa 45 osp
• Tuotteen, tilan tai palvelun suunnittelu ja valmistaminen 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
Itselle tulevien materiaalien hankinta

Koulutuksen osoite

Kangas, Kympinkatu 3 B, 40320 Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Palsta 1/2

Opiskelua taideteollisuusalalla

Veera opiskelee meillä Gradiassa tekstiiliartesaaniksi. Parhaita juttuja taideteollisuusalassa hänen mielestään ovat ainakin nämä:

  • opiskeltavat aiheet ja pääsee oppimaan myös erikoistekniikoita, kuten ryijyn ja makrameen tekemistä sekä kirjontaa
  • ryhmähenki, ihanat ja osaavat opettajat
  • Kankaan luovan kampuksen hyvä, turvallinen ja suvaitsevainen ilmapiiri
  • ja ennen kaikkea: 

Kouluun saa tulla juuri sellaisena kuin on!

Palsta 2/2

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut