Urheilijana Gradiassa

Gradiassa voi helposti yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun urheiluvalmennuksen kautta sekä ammatillisessa koulutuksessa Ammattiopisto Gradiassa Jyväskylässä ja Jämsässä että lukiokoulutuksessa Schildtin lukiossa. Gradia on Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon kuuluva oppilaitos, jossa tuetaan urheilevaa opiskelijaa kokonaisvaltaisesti.

Urheiluamis

Opetusministeriö on määrännyt Gradialle erityistehtävän urheilijoiden ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi.

Urheiluamis Jyväskylässä ja Jämsässä on tarkoitettu motivoituneille ja sitoutuneille urheilijoille, jotka haluavat valmentautua ja opiskella ammattiin tavoitteellisesti sekä niille, joiden tavoitteena on kehittyä huippu-urheilijaksi. Kun kilpaurheilu on osa elämää, ammatillisten opintojen ja huipulle tähtäävän urheilun yhdistäminen on looginen ja pitkälle tähtävä ratkaisu:  Samalla, kun hankit ammatin ja parannat jatko-opintomahdollisuuksiasi, kehität  itseäsi myös urheilijana kokonaisvaltaisesti.

Ammatillisen oppilaitoksemme Ammattiopisto Gradian urheilevien opiskelijoiden koulutuksen tavoitteet ovat samat kuin muillakin ammatillisen koulutuksen opiskelijoilla. Tavoitteellisesti urheilevalle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, johon on mahdollista liittää myös urheilu. HOKS:in avulla opiskelijalle rakennetaan opintojen suorittamiseen joustava suunnitelma, joka mahdollistaa täyspainoiseen harjoitteluun. Urheilijalla on mahdollisuus osallistua opintojensa aikana aamutreeneihin, lajiharjoitteluun, valmennusleireille ja kilpailumatkoille.

Schildtin lukion urheilulinja

Schildtin lukiolla puolestaan on opetusministeriön määräämä lukiokoulutuksen urheilun erityistehtävä. Urheilevaa lukiolaista tuetaan kokonaisvaltaisesti. Tavoitteena on, että lahjakkaalla urheilijalla olisi mahdollisuus kehittyä ja menestyä urheilijana, opiskella joustavasti valmentautumisen ohella ja siirtyä edelleen jatko-opintoihin ja työelämään urheilu-uran aikana tai sen jälkeen.

Gradia Hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12