Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta, kuvankäsittelystä ja kuvailmaisusta kiinnostuneille. Hakijalta ei edellytetä aiempaa osaamista tai koulutusta alalta. Koulutus sopii hyvin myös täydennyskoulutukseksi eri aloille. Valokuvauksen harrastuneisuus ja aiempi työkokemus luetaan eduksi koulutukseen haettaessa.

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa valmiudet toimia valokuvauksen tehtävissä toisen palveluksessa tai ammatinharjoittajana sekä visuaalisen suunnittelun ja taiteellisen toiminnan alueilla.

Kelpoisuusvaatimukset

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalinnan perusteena käytetään Gradiassa seuraavia yhteisiä kriteereitä:
• hakijan pohjakoulutus
• hakijan kouluttautumisen tarve
• hakijan lähtökohdat
• hakijan tavoitteet ja motivaatio

Opiskelijavalinta tähän koulutukseen tehdään hakemuksen tietojen, ennakkotehtävän ja haastattelun perusteella, joten muistathan täyttää hakemuksesi huolellisesti. Ennakkotehtävän perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Lisätietoa valintakriteereistä ja pisteytyksestä: www.gradia.fi/jatkuva-haku/jatkuvan-haun-ammatillisten-perustutkintojen….

ENNAKKOTEHTÄVÄ
Portfolio: Esittele omista valokuvistasi 5 parasta kuvaa. Valitse kuvia, jotka kertovat monipuolisesti, millaisia kuvia haluaisit tulevaisuudessa tehdä ammattivalokuvaajana. Yhden kuvista pitää olla omakuva. Kuvien koko on pitkä sivu maksimissaan 2000px ja tallennusmuoto hyvälaatuinen JPG.
Ennakkotehtävä palautetaan hakuaikana, viimeistään 24.11. Palautus sähköpostitse mikko.auerniitty@gradia.fi.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Tämän haun kielikoe on tiistaina 30.11.2021. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Koulutuksessa opit kameroiden, valaisulaitteiden ja valokuvausmateriaalien käyttöä erilaisissa kuvaustilanteissa, valaistusolosuhteissa sekä kuvan jatkokäsittelyä ja -käyttöä. Opit sommittelua, syväterävyyttä, kuvakulmia, valoa, väriä ja liikettä. Opit välittämään valokuvan keinoin erilaisia ilmiöitä ja niihin sisältyvää tietoa.

Opit huomioimaan alan teknisen ja taiteellisen kehityksen sekä tekijänoikeudet, eettiset säännöt sekä toimimaan itsellisesti, yrittäjämäisesti ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Tietoa luovan kampuksen toiminnasta voit käydä katsomassa luovan kampuksen Facebook-sivuilta https://fi-fi.facebook.com/luova.kampus/

Rakenne

Media-alan ja kuvallisen ilmaisen perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakollinen tutkinnon osa
• Media-alalla toimiminen 15 osp

Osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat, yhteensä 30 osp
• Valokuvatuotanto 15 osp
• Rakennetun valokuvan toteuttaminen 15 osp
• Kuvan rakentaminen 15 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, yhteensä 100 osp, esimerkiksi
• Kuvajournalistinen työskentely 15 osp
• Studiotyöskentely ja valaisu 15 osp
• Kuvankäsittely 15 osp
• Valokuvataiteen toteuttaminen 15 osp
• Teos- tai tuotekokonaisuuden toteuttaminen ja esille asettaminen 15 osp
• Media-alan tai kuvallisen ilmaisun ammatinharjoittajana toimiminen 15 osp

Yhteiset tutkinnonosat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sopii hyvin oppisopimuskoulutukseen, työn ohessa opiskeleville sekä päätoimisille opiskelijoille. Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua, verkko-opetusta ja työssä oppimista. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti joka toinen viikko.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta. Opintojen aikana kustannuksia voi tulla opiskeluvälineistä ja materiaalimaksuista.

Elokuusta 2021 alkaen opiskelunsa Gradiassa aloittavat, peruskoulusta keväällä 2021 valmistuneet opiskelijat kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin. Nämä opiskelijat saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat jatkossakin itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia, kuten tähänkin saakka.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Gradiassa voit suorittaa ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, joilla voit syventää osaamistasi alalla.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Mape 18.22.10. klo 912
25.10. alkaen ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä