Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Seuraava koulutus alkaa helmikuussa 2020. Hakuaika tähän koulutukseen alkaa marraskuussa 2019.

Koulutus on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta, kuvankäsittelystä ja kuvailmaisusta kiinnostuneille. Hakijalta ei edellytetä aiempaa osaamista tai koulutusta alalta. Koulutus sopii hyvin myös täydennyskoulutukseksi eri aloille. Valokuvauksen harrastuneisuus ja aiempi työkokemus luetaan eduksi koulutukseen haettaessa.
Kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa valmiudet toimia valokuvauksen tehtävissä toisen palveluksessa tai ammatinharjoittajana sekä visuaalisen suunnittelun ja taiteellisen toiminnan alueilla.

Kelpoisuusvaatimukset

Valintakriteerit:
HAKEMUKSET: Valinnassa huomioidaan kaikki määräaikaan mennessä ennakkotehtävät palautteneet, riittävillä tiedoilla olevat hakemukset.

ENNAKKOTEHTÄVÄ: Lisätiedot ennakkotehtävän päivittyvät tälle nettisivulle, kun haku koulutukseen aukeaa.

VIIME VUODEN ENNAKKOTEHTÄVÄ: Vain ennakkotehtävän palauttaneet hakemukset huomioidaan!
Portfolio: Esittele omista valokuvistasi 5 parasta kuvaa: Valitse kuvia, jotka kertovat millaisia kuvia haluaisit tulevaisuudessa tehdä ammattivalokuvaajana. Yhden kuvista pitää olla omakuva. Kuvienkoko: pitkä sivu maksimissaan 2000px ja tallennusmuodoksi hyvälaatuinen JPG.

KOULUTUSTARVE: Peruskoulun/lukion jälkeen koulutuspaikkaa etsivät aikuiset, joilta puuttuu ammatillinen perustutkinto. Ilman koulutuspaikkaa olevat, jotka työllistymiseensä tarvitsevat alan tutkinnon.
Korkeakouluopintoja tehneille suosittelemme ensisijaisesti oppisopimusta, tutkinnon osia ja Gradian lyhytkursseja.

MAHDOLLISUUS TYÖLLISTYÄ ALALLE: Ammatillinen tutkinto parantaa hakijan mahdollisuuksia työllistyä tai vahvistaa osaamista hakijan omassa ammatissa.
Soveltuvuus alalle: Realistinen näkemys valokuvauksesta ammattimaisena toimintana ja syvempi harrastuneisuus tai alan toimintoihin liittyvät harrastukset tai työkokemus.

SOVELTUVUUS OPISKELIJAKSI: Pystyy itsenäiseen vastuulliseen asiakkuustoimintaan ja tutkinnon suorittamiseen.

Kuvaus

Koulutuksessa opit kameroiden, valaisulaitteiden ja valokuvausmateriaalien käyttöä erilaisissa kuvaustilanteissa, valaistusolosuhteissa sekä kuvan jatkokäsittelyä ja -käyttöä. Opit sommittelua, syväterävyyttä, kuvakulmia, valoa, väriä ja liikettä. Opit välittämään valokuvan keinoin erilaisia ilmiöitä ja niihin sisältyvää tietoa.

Opit huomioimaan alan teknisen ja taiteellisen kehityksen sekä tekijänoikeudet, eettiset säännöt sekä toimimaan itsellisesti, yrittäjämäisesti ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Tietoa luovan kampuksen toiminnasta voit käydä katsomassa luovan kampuksen Facebook-sivuilta https://fi-fi.facebook.com/luova.kampus/

Rakenne

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
Kuvallisen ilmaisun osaamisala
- Media-alalla toimiminen, 15 osp
- Valokuvatuotanto, 15 osp
- Rakennetun valokuvan toteuttaminen, 15 osp
- Kuvajournalistinen työskentely, 15 osp
- Kuvan rakentaminen, 15 osp
- Studiotyöskentely ja valaisu, 15 osp
- Kuvankäsittely, 15 osp
- Valokuvataiteen toteuttaminen, 15 osp
- Teos- tai tuotekokonaisuuden toteuttaminen ja esille asettaminen, 15 osp
- Media-alan tai kuvallisen ilmaisun ammatinharjoittajana toimiminen, 15 osp
- Yhteiset tutkinnon osat 35 osp (niille, joilta puuttuu toisen asteen tutkinto)

Monta tapaa opiskella

Kuvallisen ilmaisun osaamisala toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sopii hyvin oppisopimuskoulutukseen, työn ohessa opiskeleville sekä päätoimisille opiskelijoille. Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua, verkko-opetusta ja työssä oppimista. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti joka toinen viikko.
Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta. Opintojen aikana kustannuksia voi tulla opiskeluvälineistä ja materiaalimaksuista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Gradiassa voit suorittaa ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, joilla voit syventää alan osaamistasi.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä