Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 vuotta.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta, kuvankäsittelystä ja kuvailmaisusta kiinnostuneille. Hakijalta ei edellytetä aiempaa osaamista tai koulutusta alalta. Koulutus sopii hyvin myös täydennyskoulutukseksi eri aloille. Valokuvauksen harrastuneisuus ja aiempi työkokemus luetaan eduksi koulutukseen haettaessa.
Kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa valmiudet toimia valokuvauksen tehtävissä toisen palveluksessa tai ammatinharjoittajana sekä visuaalisen suunnittelun ja taiteellisen toiminnan alueilla.

Hakeutuminen

Koulutuksen seuraava hakuaika ilmoitetaan joulukuussa.

Kelpoisuusvaatimukset

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalinnan perusteena käytetään Gradiassa seuraavia yhteisiä kriteereitä:
• hakijan pohjakoulutus
• hakijan kouluttautumisen tarve
• hakijan lähtökohdat
• hakijan tavoitteet ja motivaatio

Opiskelijavalinta tähän koulutukseen tehdään hakemuksen tietojen, ennakkotehtävän ja haastattelun perusteella, joten muistathan täyttää hakemuksesi huolellisesti. Vain ennakkotehtävän palauttaneiden hakijoiden hakemukset huomioidaan. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun ennakkotehtävän perusteella. Lisätietoa valintakriteereistä ja pisteytyksestä: www.gradia.fi/jatkuvan-haun-ammatillisten-perustutkintojen-valintakrite

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Koulutuksessa opit kameroiden, valaisulaitteiden ja valokuvausmateriaalien käyttöä erilaisissa kuvaustilanteissa, valaistusolosuhteissa sekä kuvan jatkokäsittelyä ja -käyttöä. Opit sommittelua, syväterävyyttä, kuvakulmia, valoa, väriä ja liikettä. Opit välittämään valokuvan keinoin erilaisia ilmiöitä ja niihin sisältyvää tietoa.

Opit huomioimaan alan teknisen ja taiteellisen kehityksen sekä tekijänoikeudet, eettiset säännöt sekä toimimaan itsellisesti, yrittäjämäisesti ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Tietoa luovan kampuksen toiminnasta voit käydä katsomassa luovan kampuksen Facebook-sivuilta https://fi-fi.facebook.com/luova.kampus/

Rakenne

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
Kuvallisen ilmaisun osaamisala
- Media-alalla toimiminen, 15 osp
- Valokuvatuotanto, 15 osp
- Rakennetun valokuvan toteuttaminen, 15 osp
- Kuvajournalistinen työskentely, 15 osp
- Kuvan rakentaminen, 15 osp
- Studiotyöskentely ja valaisu, 15 osp
- Kuvankäsittely, 15 osp
- Valokuvataiteen toteuttaminen, 15 osp
- Teos- tai tuotekokonaisuuden toteuttaminen ja esille asettaminen, 15 osp
- Media-alan tai kuvallisen ilmaisun ammatinharjoittajana toimiminen, 15 osp

- Yhteiset tutkinnon osat 35 osp (niille, joilta puuttuu toisen asteen tutkinto)

Monta tapaa opiskella

Kuvallisen ilmaisun osaamisala toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sopii hyvin oppisopimuskoulutukseen, työn ohessa opiskeleville sekä päätoimisille opiskelijoille. Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua, verkko-opetusta ja työssä oppimista. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti joka toinen viikko.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta. Opintojen aikana kustannuksia voi tulla opiskeluvälineistä ja materiaalimaksuista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Gradiassa voit suorittaa ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, joilla voit syventää osaamistasi alalla.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä