Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan monipuolisissa media-alan tehtävissä uuden tekniikan parissa. Pystyt omaksumaan uusia tekniikoita ja vaihtamaan näkökulmaa tilanteesta riippuen. Et pelkää haasteita ja keskityt opintoihin rennolla otteella. Sinulla on tiimityöskentelytaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Myös yrittäjähenkisyys on eduksi.

Hakeutuminen

Yhteishaussa haet media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon. Osaamisalavalinta tehdään opintojen alettua.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus

Kuvaus

Koulutuksessa tutustutaan laaja-alaisesti media-alaan ja alan työpaikkoihin sekä alalla työskenteleviin ammattilaisiin.

Osaamisaloina ovat audiovisuaalisen viestinnän, julkaisutuotannon ja painotuotannon osaamisalat.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala:
Opinnot sisältävät valokuvausta, videokuvausta, verkkosivujen tekemistä, erilaisten viestintätuotteiden suunnittelua ja toteuttamista sekä tapahtumatuotantoa.

Julkaisutuotannon osaamisala:
Opinnot sisältävät typografiaa, erilaisten visuaalisten julkaisujen suunnittelua ja toteutusta, kuvankäsittelyä ja verkkosivujen tekemistä.

Painotuotannon osaamisala:
Opinnot sisältävät painotuotteiden suunnittelua, tiedostojen käsittelyä ja muokkausta, digitaalipainamista, suurkuvatulostusta, painamista eri materiaaleille, mainos-ja ajoneuvoteippausta sekä painotuotteiden viimeistelyä.

Media-alan työpaikkoja ovat mm. mainostoimistot, paino- ja tulostustalot ja yritysten markkinointiosastot sekä video- ja valokuva-alan yritykset. Media-alan työtehtäviä on jokaisessa yrityksessä ja alan osaaja voi toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Rakenne

Media-alan ja kuvallisen ilmaisen perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Kaikille yhteinen pakollinen tutkinnon osa:
Media-alalla toimiminen 15 osp

Osaamisalalla pakollinen tutkinnon osa/osat 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 100 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Monta tapaa opiskella

Media-alan perustutkintoa opiskellaan oppilaitoksessa ja sen eri toimintaympäristöissä sekä media-alan työpaikoilla. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan. Koulutuksen aikana voit hakeutua kansainvälisiin hankkeisiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lisäksi voit perustaa opintojen aikana NY-yrityksen.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Jatko-opintomahdollisuudet

Media-alan perustutkinto tarjoaa hyvän ponnahduslaudan myös jatko-opintoihin. Sinulla on mahdollisuus hakeutua mm. media-alan ammattitutkintoon, media-alan erikoisammattitutkintoon tai usean alan korkeakouluopintoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä