Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Media-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Yhteishaku

Hakeutuminen

Yhteishaussa haet media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon. Osaamisalavalinta tehdään opintojen alettua.

Hakuajat

  • 20.2.-19.3.2024

Kenelle

Innostutko jatkuvasti muuttuvan mediakentän haasteista ja olet valmis oppimaan aina uutta? Oletko reipas ja pystyt tarvittaessa omaksumaan uusia tekniikoita ja vaihtamaan näkökulmaa tilanteen mukaan? Et pelkää haasteita ja olet innokas oppimaan uutta. Sinulla on tiimityöskentelytaitoja ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Myös yrittäjähenkisyys on eduksi. Jos vastaus on kyllä, hae meille!

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan erilaisissa videotuotannon, tapahtumatuotannon, graafisen suunnittelun, painoviestinnän, tulostuksen tai teippauksen tehtävissä.

Kuvaus

Koulutuksessa tutustutaan laaja-alaisesti media-alaan ja alan työpaikkoihin sekä alalla työskenteleviin ammattilaisiin.

Osaamisaloina ovat audiovisuaalisen viestinnän, julkaisutuotannon ja painotuotannon osaamisalat.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala:
Opinnot sisältävät valokuvausta, videokuvausta, verkkosivujen tekemistä, erilaisten viestintätuotteiden suunnittelua ja toteuttamista sekä tapahtumatuotantoa.

Julkaisutuotannon osaamisala:
Opinnot sisältävät typografiaa, erilaisten visuaalisten julkaisujen suunnittelua ja toteutusta, kuvankäsittelyä ja verkkosivujen tekemistä.

Painotuotannon osaamisala:
Opinnot sisältävät painotuotteiden suunnittelua, tiedostojen käsittelyä ja muokkausta, digitaalipainamista, suurkuvatulostusta, painamista eri materiaaleille, mainos-ja ajoneuvoteippausta sekä painotuotteiden viimeistelyä.

Media-alan työpaikkoja ovat mm. mainostoimistot, paino- ja tulostustalot ja yritysten markkinointiosastot sekä video- ja valokuva-alan yritykset. Media-alan työtehtäviä on jokaisessa yrityksessä ja alan osaaja voi toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen sisältö

Media-alan ja kuvallisen ilmaisen perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Kaikille yhteinen pakollinen tutkinnon osa:
Media-alalla toimiminen 15 osp

Osaamisalalla pakollinen tutkinnon osa/osat 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 100 osp

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp:
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
• Kannettava tietokone, jonka hinta-arvio on noin 500-900 € (+ ulkoinen kovalevy). Tietokone on keskeinen työkalu alalla ja syksyn mahdollisen osittaisen etäopetuksen vuoksi tietokoneen hankintaa suositellaan jo ennen opintojen alkua. Oppilaitos tarjoaa tarvittavat alan ammattiohjelmistojen lisenssit opiskelijoille. Opiskelija vastaa tietokoneensa käyttökunnosta.
• Tietokoneelta vaadittavat ominaisuudet:
o RAM-muisti (8 gigatavua tai enemmän)
o Suoritin Intel® i7 tai AMD Ryzen -suoritin (vähintään 2.4 GHz) – ei Intel Atom tai Intel Celeron
o Kiintolevy (256 gigatavua tai enemmän), mielellään SSD + ulkoinen kovalevy
o Näytönohjain (vähintään 1024 x 768 resoluutio (1280 x 800 suositeltu)
o käyttöjärjestelmä (vähintään windows10)
o ulkoinen kovalevy 500 Gt ja 1 TB ylöspäin.

Koulutuksen osoite

Viitaniemi, Viitaniementie 1 A, 40720 Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymyksiin.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193