Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Media-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta.

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Yhteishaussa haet media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon. Osaamisalavalinta tehdään opintojen alettua.

Hakuajat

  • 20.2.-19.3.2024

Kenelle

Innostutko jatkuvasti muuttuvan mediakentän haasteista ja olet valmis oppimaan aina uutta? Oletko reipas ja pystyt tarvittaessa omaksumaan uusia tekniikoita ja vaihtamaan näkökulmaa tilanteen mukaan? Et pelkää haasteita ja olet innokas oppimaan uutta. Sinulla on tiimityöskentelytaitoja ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Myös yrittäjähenkisyys on eduksi. Jos vastaus on kyllä, hae meille!

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan erilaisissa videotuotannon, tapahtumatuotannon, graafisen suunnittelun, painoviestinnän, tulostuksen tai teippauksen tehtävissä.

Kuvaus

Koulutuksessa tutustutaan laaja-alaisesti media-alaan ja alan työpaikkoihin sekä alalla työskenteleviin ammattilaisiin.

Osaamisaloina ovat audiovisuaalisen viestinnän, julkaisutuotannon ja painotuotannon osaamisalat.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala:
Opinnot sisältävät valokuvausta, videokuvausta, verkkosivujen tekemistä, erilaisten viestintätuotteiden suunnittelua ja toteuttamista sekä tapahtumatuotantoa.

Julkaisutuotannon osaamisala:
Opinnot sisältävät typografiaa, erilaisten visuaalisten julkaisujen suunnittelua ja toteutusta, kuvankäsittelyä ja verkkosivujen tekemistä.

Painotuotannon osaamisala:
Opinnot sisältävät painotuotteiden suunnittelua, tiedostojen käsittelyä ja muokkausta, digitaalipainamista, suurkuvatulostusta, painamista eri materiaaleille, mainos-ja ajoneuvoteippausta sekä painotuotteiden viimeistelyä.

Media-alan työpaikkoja ovat mm. mainostoimistot, paino- ja tulostustalot ja yritysten markkinointiosastot sekä video- ja valokuva-alan yritykset. Media-alan työtehtäviä on jokaisessa yrityksessä ja alan osaaja voi toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen sisältö

Media-alan ja kuvallisen ilmaisen perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Kaikille yhteinen pakollinen tutkinnon osa:
Media-alalla toimiminen 25 osp

Osaamisalalla pakollinen tutkinnon osa/osat 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp:
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
• Kannettava tietokone, jonka hinta-arvio on noin 500-900 € (+ ulkoinen kovalevy). Tietokone on keskeinen työkalu alalla ja syksyn mahdollisen osittaisen etäopetuksen vuoksi tietokoneen hankintaa suositellaan jo ennen opintojen alkua. Oppilaitos tarjoaa tarvittavat alan ammattiohjelmistojen lisenssit opiskelijoille. Opiskelija vastaa tietokoneensa käyttökunnosta.
• Tietokoneelta vaadittavat ominaisuudet:
o RAM-muisti (8 gigatavua tai enemmän)
o Suoritin Intel® i7 tai AMD Ryzen -suoritin (vähintään 2.4 GHz) – ei Intel Atom tai Intel Celeron
o Kiintolevy (256 gigatavua tai enemmän), mielellään SSD + ulkoinen kovalevy
o Näytönohjain (vähintään 1024 x 768 resoluutio (1280 x 800 suositeltu)
o käyttöjärjestelmä (vähintään windows10)
o ulkoinen kovalevy 500 Gt ja 1 TB ylöspäin.

Koulutuksen osoite

Viitaniemi, Viitaniementie 1 A, 40720 Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Palsta 1/2

Opiskelua media-alalla

Tito opiskelee meillä Gradiassa mediapalveluiden toteuttajaksi ja Inka kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi. Parhaita juttuja media-alalla ovat heidän mielestään ainakin nämä:

  • pääsee valitsemaan kurssit, joista itse tykkää kaikista eniten 
  • voi toteuttaa omia visioita ja opettajat auttavat siinä
  • saa opiskella monipuolisesti, kuten vaikkapa valokuvata studiossa tai tehdä tuotekuvia, toteuttaa monikameratuotantoja, painaa erilaisille pinnoille ja suunnitella verkkosivuja
  • valokuvauksen rinnalla voi tehdä myös kuvataidetta, kuten maalata akryylimaaleilla tai grafiikkaa 

Ja ennen kaikkea: hyvä keino toteuttaa itseään ja luoda kaikkea mahtavaa!

Palsta 2/2

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi