Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan monipuolisissa media-alan tehtävissä uuden tekniikan parissa. Lisäksi olet reipas ja innostunut oppimaan uutta, myös yrittäjähenkisyys on eduksi.

Tarvittaessa pystyt omaksumaan uusia tekniikoita ja vaihtamaan näkökulmaa tilanteesta riippuen. Et pelkää haasteita ja keskityt opintoihin rennolla otteella. Sinulla on tiimityöskentelytaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

Kuvaus

Koko tutkinnon suoritusaika on 2-3 vuotta. Koulutuksen sisältö, kesto ja suoritettavat tutkinnon osat suunnitellaan opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti.

Koulutuksessa tutustutaan laaja-alaisesti media-alaan ja alan työpaikkoihin sekä alalla työskenteleviin ammattilaisiin.
Osaamisaloina ovat audiovisuaalisen viestinnän, julkaisutuotannon ja painotuotannon osaamisalat:

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala:
Opinnot sisältävät valokuvausta, videokuvausta, verkkosivujen tekemistä, erilaisten viestintätuotteiden suunnittelua ja toteuttamista sekä tapahtumatuotantoa.

Julkaisutuotannon osaamisala:
Opinnot sisältävät typografiaa, erilaisten visuaalisten julkaisujen suunnittelua ja toteutusta, kuvankäsittelyä ja verkkosivujen tekemistä.

Painotuotannon osaamisala:
Opinnot sisältävät painotuotteiden suunnittelua, tiedostojen käsittelyä ja muokkausta, digitaalipainamista, suurkuvatulostusta, painamista eri materiaaleille, mainos-ja ajoneuvoteippausta sekä painotuotteiden viimeistelyä.

Tarvittaessa tarjoamme oppimisvalmiuksia parantavia opintoja.

Media-alan työpaikkoja ovat mm. mainostoimistot, paino- ja tulostustalot ja yritysten markkinointiosastot sekä video- ja valokuva-alan yritykset. Media-alan työtehtäviä on jokaisessa yrityksessä ja alan osaaja voi toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Monta tapaa opiskella

Media-alan perustutkintoa opiskellaan oppilaitoksessa ja sen eri toimintaympäristöissä sekä media-alan työpaikoilla. Koulutuksen aikana voi hakeutua kansainvälisiin hankkeisiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lisäksi voit perustaa opintojen aikana NY-yrityksen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Media-alan perustutkinto tarjoaa hyvän ponnahduslaudan myös jatko-opintoihin. Sinulla on mahdollisuus hakeutua mm. media-alan ammattitutkintoon, media-alan erikoisammattitutkintoon tai usean alan korkeakouluopintoihin.

Koulutus on opintotukikelpoinen.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä