Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Oppisopimuskoulutus sopii sinulle yli 15-vuotias, joka olet työsuhteessa, rekrytoitumassa uuteen työsuhteeseen tai toimit päätoimisena yrittäjänä.
Oppisopimus sopii sinulle, joka haluat opiskella ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan tekemällä alan keskeisiä työtehtäviä työpaikalla. Oppisopimuskoulutuksella hankit uuden ammatin tai syvennät osaamistasi valitsemallasi alalla, ja saat opiskelujesi ajalta palkkaa työstäsi.

Oppisopimus vaatii sinulta valmiuksia itsenäiseen opiskeluun sekä työtehtävien vastuulliseen hoitamiseen. Työpaikalla tapahtuvaa koulutusta täydennetään mm. lähipäivillä oppilaitoksessa ja etäopinnoilla.

Oppisopimus edellyttää aina opintojen ajan voimassa olevaa työsuhdetta. Myös määräaikainen tai osa-aikainen työsuhde riittää oppisopimuksen perustaksi. Työajan minimi tulee olla 25 tuntia viikossa, opiskelijalle pitää maksaa alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja työpaikalta nimetään opiskelijalle työpaikkaohjaaja.

Kelpoisuusvaatimukset

Voit hakea oppisopimuskoulutukseen vain, jos olet jo töissä, sinulla on tuleva työnantaja tiedossasi tai toimit yrittäjänä. Opiskeltavaan tutkintoon liittyviä työtehtäviä on oltava vähintään 25 tuntia viikossa.

Gradian hakupalvelut neuvoo ja ohjaa, jos sinulla on kysyttävää oppisopimuksesta. Kts. yhteystiedot sivun alareunasta.

Kuvaus

Oppiminen tapahtuu pääasiassa työssä. Ennen oppisopimusta sinulle laaditaan yhteistyössä työnantajasi ja oppilaitoksen kanssa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). HOKSissa sovitaan mm. oppilaitoksen järjestämistä opinnoista, myös etä- ja verkko-opinnoista. Oppisopimuskoulutus suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti, ja opintojen kesto vaihtelee sen mukaan. Tutkintovaihtoehtoina ovat kaikki ammatilliset perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot tai niiden osat.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta:
www.gradia.fi/oppisopimus
www.gradia.fi/yrityksille/oppisopimus-palvelee
www.oppisopimus.fi

Tervetuloa myös avoimiin koulutusinfoihin! Ajankohdat näet sivuiltamme: www.gradia.fi/koulutusinfoissamme-ajantasalle-opintomahdollisuuksista-t…

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta. Työnantaja vastaa opiskelijan palkkakustannuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet