Kahden tutkinnon opinnot

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto. Opiskelu on mahdollista kaikille Gradia Jyväskylän ja Gradia Jämsän ammatillisten perustutkintojen opiskelijoille. Perustutkinnon jälkeen voi täydentää opintoja lukiossa niin, että saa lukion päättötodistuksen.

Opiskelu kahden tutkinnon opinnoissa kestää yleensä kolme vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Opinnoissa yhdistetään joustavasti ammatillisen koulutuksen opintoja ja lukion kursseja. Kahden tutkinnon opinnoissa opiskelija käyttää ammatilliseen perustutkintoon kuuluvat yhteiset ja osan valinnaisista tutkinnonosista lukio-opintoihin. Opintoja koordinoi koulutuspäällikkö Auli Mäkinen (yhteystiedot kootusti sivun lopussa)

Kaksoistutkinto-opiskelijan on tärkeä seurata  Wilmaa ja olla aktiivinen opinnoissaan. Opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Kahden tutkinnon opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Digitaaliset ylioppilaskirjoitukset ja lukiokurssit edellyttävät oman kannettavan tietokoneen hankkimista. Kustannuksia syntyy myös kirjahankinnoista.

Lukiokurssit arvioidaan lukion opetussuunnitelman mukaisesti ja muutetaan ammatilliseen todistukseen seuraavasti:

Lukiokurssin arviointi 10 - 4 ja ammatillinen arviointi K5 - T1

  • 10 ja 9 > K5
  • 8 > H4
  • 7 > H3
  • 6 > T2
  • 5 > T1
  • 4 > hylätty
  • S > S

Ylioppilastutkinto

Katso tarkemmin sivustolta Ylioppilastutkinto. Ylioppilastutkintoa säätelevät laki (672/2005) ja asetus (915/2005).

Kahden tutkinnon opinnot Gradia Jyväskylässä

Gradia Jyväskylässä lukio-opinnot toteutetaan yhteistoiminta-aikoina sekä kokonaisina lukio-opintojen jaksoina. Käytössä on oma lukio-opintojen kurssitarjotin. Opiskelija saa lukio-opintoihin ohjauspalveluita: opinto-ohjaajat Tarja Nykänen ja Sirpa Puikkonen sekä erityisopettaja Kaija Wennström (yhteystiedot kootusti sivun lopussa).

Gradia Jyväskylän ylioppilastutkinnon järjestämisestä vastaa Jyväskylän Lyseon lukio. Tutkintoon ilmoittaudutaan sähköisesti Wilmassa. Tarkemmat ohjeet abi-infossa.

Kahden tutkinnon opinnot Gradia Jämsässä

Lukio-opinnot toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan, joka tehdään yhdessä opinto-ohjaaja Päivi Ruotsalaisen kanssa (yhteystiedot kootusti sivun lopussa). Gradia Jämsässä yhteistyötä tehdään Jämsän lukion kanssa. Mahdollisuuksien mukaan lukio-opintoja voi suorittaa myös muissa lukioissa esim. kotipaikkakunnalla.

Pääsääntöisesti lukio-opinnot sijoittuvat toiselle lukuvuodelle. Nämä kurssivalinnat tehdään ensimmäisen lukuvuoden päätyttyä, kesäkuun alussa Jämsän lukiolla. Lukion kursseja voidaan suunnitella myös muille lukion jaksoille. Lisäksi verkkokurssien suorittaminen on mahdollista. Ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto suoritetaan 3-4 vuodessa.

  

Opinto-ohjaaja
Nykänen Tarja
040 341 6099
Gradia Jyväskylä
Ohjaus- ja urapalvelut
Kahden tutkinnon opinnot
Käyntiosoite
Sepänkatu 3, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Opinto-ohjaaja
Puikkonen Sirpa
040 341 6164
Gradia Jyväskylä
Ohjaus- ja urapalvelut
Haku- ja neuvontapalvelut
Kahden tutkinnon opinnot
Käyntiosoite
Sepänkatu 3, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Opinto-ohjaaja
Ruotsalainen Päivi
040 341 4462
Gradia Jämsä
Ohjaus- ja urapalvelut
Ohjauspalvelut
Käyntiosoite
Koulutie 19, Jämsänkoski
Postiosoite
PL 24, 42301 Jämsänkoski
Koulutuspäällikkö
Mäkinen Auli
040 341 6166
Gradia Jyväskylä
Ohjaus- ja urapalvelut
Kahden tutkinnon opinnot
OKSA-koulutus
Valmentavat koulutukset
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä