Taideteollisuus ja media
Kuvallisen ilmaisun toteuttaja
media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
Laajuus
Aika
Hakuaika
YhteishakuKenelle
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan monipuolisissa valokuvausalan tehtävissä ja omaat visuaalista lahjakkuutta. Pystyt omaksumaan uusia tekniikoita ja vaihtamaan näkökulmaa tilanteesta riippuen. Et pelkää haasteita ja olet innokas oppimaan uutta. Sinulla on tiimityöskentelytaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Myös yrittäjähenkisyys on eduksi.
Hakeutuminen
Yhteishaussa haet suoraan kuvallisen ilmaisun osaamisalaan.
Kelpoisuusvaatimukset
Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus (peruskoulupohjaiset paikat). Suoritettu lukion oppimäärä tai lukiota vastaava koulutus (lukiopohjaiset paikat).
Koulutukseen hakeutuville järjestetään pääsykoe 10.-11.5.2021. Koe on Pääsykokeeseen kuuluu ennakkotehtävä (valokuvaten toteutettu teemallinen kokonaisuus). Ennakkotehtävä lähetetään hakijoille koekutsun mukana. Huomioithan, että koe saatetaan korona-tilanteesta riippuen järjestää etäkokeena.
Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.
Kuvaus
Opinnoissa opit käyttämään erilaisia valokuvauksen tekniikoita sekä valaisemaan kuvattavia kohteita studiossa ja miljöössä. Opinnoista löytyy mm. muotokuvauksen ja kuvajournalismin opinpolut. Opintojen aikana on myös runsaasti mahdollisuuksia kansainväliseen toimintaan.
Rakenne
Media-alan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakollinen tutkinnon osa
• Media-alalla toimiminen 15 osp
Kuvallisen ilmaisun osaamisalan tutkinnon osia
• Valokuvatuotanto 15 osp
• Rakennetun valokuvan totetuttaminen 15 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 100 osp, esimerkiksi:
• Valokuvataiteen toteuttaminen 15 osp
• Kuvankäsittely 15 osp
Valituilla tutkinnon osilla voit erikoistua media-alan eri tehtäviin.
Yhteiset tutkinnonosat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Monta tapaa opiskella
Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.
Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.
Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.
Kustannukset
Elokuussa 2021 opiskelunsa Gradiassa aloittavat, peruskoulusta keväällä 2021 valmistuvat opiskelijat kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin. Nämä opiskelijat saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat jatkossakin itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia, kuten tähänkin saakka.
Jatko-opintomahdollisuudet
Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
HAKUPALVELUT
040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14