Tervetuloa tutustumaan web-suunnittelijan ja -kehittäjän koulutusohjelmaamme!
Tule mukaan matkalle, joka avaa ovet luovuudelle, tekniselle osaamiselle ja digitaaliselle kehitykselle. Opi käyttämään ammattimaisesti WordPress julkaisujärjestelmää sekä ohjelmointikieliä: HTML5, CSS3, SASS, JavaScript ja PHP. Laajenna osaamistasi verkkosivujen käyttäjäkokemuksen sekä käyttöliittymien suunnitteluun. Liity mukaan tulevaisuuden tekijöiden joukkoon ja aloita matkasi kohti uraa web-suunnittelijana tai -kehittäjänä!

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Media-ala

Paikkakunta

Verkkototeutus

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 15 kuukautta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaikaa koulutukseen on jatkettu 18.8.2024 saakka.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu Sinulle, joka haluat kehittyä verkkosivujen rakentamisessa. Koulutus on tarkoitettu työnhakijoille, jotka haluavat kouluttautua erilaisiin verkkoviestinnän työtehtäviin. Sisällöntuottajille ja markkinoijille, jotka haluavat osata syvemmin verkkosivujen suunnitteluun, rakentamiseen ja toteuttamaan asiakkaiden tarpeita. Graafikoille, jotka haluavat toteuttaa ja osata ohjelmoida itse suunnittelemansa sivustot. Koulutus on tarkoitettu yrittäjille, jotka haluavat päivittää ja laajentaa osaamistaan verkko-ohjelmoinnin osalta. Ammatinvaihtajille, jotka haluavat aloittaa uuden luvun ammatillisessa kehityksessään ja siirtyä verkkoviestinnän ammattilaiseksi. Koulutus on tarkoitettu webin-ammattilaisille, jotka tarvitsevat tutkintopaperin todistamaan jo hankittua ammattitaitoa.

Kuvaus

Tämä koulutus saattaa olla juuri sitä mitä tarvitset! Opit toteuttamaan verkkosivustoja käyttäen maailmansuosituinta julkaisualustaa WordPressiä. Julkaisujärjestelmää käyttävistä sivustoista 65.2 % toimii WordPressillä (https://blog.hubspot.com/website/wordpress-stats ). WordPress on ilmainen julkaisualusta, joka sisältää suureen valikoiman lisäosia ja ulkoasuteemoja. Opit toteuttamaan pienille ja keskisuurille yrityksille verkkosivuja. Opit hyödyntämään valmiita lisäosia, teemoja sekä ohjelmoimaan oman WP-teeman.
Media-alan ammattitutkinto toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää läsnäoloa vaativia webinaareja ja sekä muutamia lähiopetuspäiviä Gradia Jyväskylän Viitaniemen kampuksella. Webinaari opetusta TEAMS-yhteydellä on joka toinen viikko 3 päivää (ma-ke). Lisäksi webinaaripäivien välissä tehdään paljon etätehtäviä. Koulutuksen loppupuolella on kahden kuukauden työssäoppimisjakson. Koulutuksen aikana tulee toteuttaa vähintään kaksi asiakassivustoa sekä oma portfolio.

Koulutus sopii hyvin päätoimisille opiskelijoille, yrittäjille sekä oppisopimuskoulutukseen. Koulutus sopii mahdollisuuksien mukaan myös työn ohessa opiskeleville (HUOM! läsnäoloa vaaditaan n. 6 päivää kuukaudessa + aikaa vieviä etätehtäviä). Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen.

Koulutuksen jälkeen pystyt toimimaan erilaisissa verkkoviestinnän tehtävissä esimerkiksi verkkosivuyrittäjänä, www-suunnittelijana, web-ohjelmoijana, web-käyttöliittymäsuunnittelijana, sisällöntuotannossa tai digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätietoa koulutuksesta on koulutuksen omilla sivuilla www.verkkojulkaisu.com

Koulutuksen sisältö

Verkkojulkaisun suunnittelu

Koulutuksesta noin 60 % on web-ohjelmointia. Koulutus toteutetaan enimmäkseen verkossa, joten hakijoilta edellytetään, omaa tietokonetta, web-kameraa sekä vahvaa osaamista tietokoneen hallinnassa. esim. ohjelmien asentamiseen. Aiempaa ohjelmointi osaamista ei kuitenkaan vaadita.

1) Verkkojulkaisun suunnittelu
- Käyttöliittymä- ja käytettävyyssuunnittelu (UI)
- Käyttäjäkokemussuunnittelu (UX)
- Saavutettavuus
- Hakukoneoptimointi ja analytiikka
2) WordPress-julkaisujärjestelmä
3) Web-ohjelmointitekniikat:
- HTML5, CSS3, SASS
- jQuery
- PHP
- WordPress-teeman toteutus ohjelmoimalla
4) Verkkokaupan toteuttaminen
5) Verkkomateriaalin toteuttaminen
- Valokuvaus ja kuvankäsittely
- Videokuvaus ja editointi
6) Projektityö, markkinointi ja tekijänoikeudet verkkojulkaisuissa

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Siili Janna

Lehtori (opettaja)

Media-ala