Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

50 osaamispistettä, 5 kuukautta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu. Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Tutkinnon osan suorittaminen sopii henkilölle, joka on suorittanut alan perustutkinnon ja/tai hänellä on riittävän vahva työkokemus alalta ja joka haluaa syventää osaamistaan kokin työtehtävissä ruokaravintolassa tai suurtaloudessa.

Kuvaus

Tutkinnon osa suoritetaan joustavasti työpaikoilla koulutus- tai oppisopimuksella. Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen -tutkinnon osa suoritetaan ruoka- tai henkilöstöravintolassa, juhlapalveluyrityksessä tai suurtaloudessa kokin työtehtävissä. Opiskelu koostuu noin 2-4 lähiopetuspäivästä kuukaudessa sekä etäopinnoista ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Koulutuksen alussa selvitetään aiemman koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu osaaminen sekä määritellään henkilökohtaisesti opintojen sisältö ja kesto. Mikäli tarvittava ammattitaito on jo valmiina, voidaan tutkinnon osassa vaadittava osaaminen osoittaa suoraan näyttönä.

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.
• Erityisruokavalio-osaaminen
• Ravitsemussuositus ja -suunnitteluosaaminen
• Perus- ja erityisruokavalioiden valmistusosaaminen ja leivonta
• Asiakaspalvelu ja viestintäosaaminen
• Taloudellinen ja kannattava toiminta
• Kestävä ruokatuotanto -osaaminen
• Työlainsäädäntö ja turvallisuus
• Työyhteisötaidot ja osaamisen kehittäminen

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Härkönen Birgit

Lehtori (opettaja)

Ravitsemispalvelut