Laajuus

Opintojen laajuus on 50 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 5 kuukautta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Tutkinnon osan suorittaminen sopii henkilölle, joka on suorittanut alan perustutkinnon ja/tai hänellä on riittävän vahva työkokemus alalta ja joka haluaa syventää osaamistaan kokin työtehtävissä ruokaravintolassa tai suurtaloudessa.

Hakeutuminen

Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus sopii henkilölle, joka on suorittanut alan perustutkinnon ja/tai hänellä on riittävän vahva työkokemus alalta.

Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu haastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Tutkinnon osa suoritetaan joustavasti työpaikoilla koulutus- tai oppisopimuksella. Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen -tutkinnon osa suoritetaan ruoka- tai henkilöstöravintolassa, juhlapalveluyrityksessä tai suurtaloudessa kokin työtehtävissä. Opiskelu koostuu noin 2-4 lähiopetuspäivästä kuukaudessa sekä etäopinnoista ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Koulutuksen alussa selvitetään aiemman koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu osaaminen sekä määritellään henkilökohtaisesti opintojen sisältö ja kesto. Mikäli tarvittava ammattitaito on jo valmiina, voidaan tutkinnon osassa vaadittava osaaminen osoittaa suoraan näyttönä.

Rakenne

• Erityisruokavalio-osaaminen
• Ravitsemussuositus ja -suunnitteluosaaminen
• Perus- ja erityisruokavalioiden valmistusosaaminen ja leivonta
• Asiakaspalvelu ja viestintäosaaminen
• Taloudellinen ja kannattava toiminta
• Kestävä ruokatuotanto -osaaminen
• Työlainsäädäntö ja turvallisuus
• Työyhteisötaidot ja osaamisen kehittäminen

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä