Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Halutko oppia valmistamaan maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa? Oletko kiinnostunut elintarvikkeiden käsittelystä, ruoanvalmistuksesta ja ruoan esillelaitosta sekä kehittämään kädentaitojasi? Kokin ammatissa valmistetaan ruokaa erilaisille asiakasmäärille.

Työssä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, luovuutta ja vastuullisuutta. Lisäksi sinulla on tiimityöskentelytaitoja ja palveluhenkisyyttä.

Koulutuksen jälkeen työllistyt monipuolisesti erilaisiin ravintoloihin ja julkisen sektorin toimipaikkoihin sekä juhla- ja pitopalveluyrityksiin. Voit työskennellä myös yrittäjänä. Opinnot antavat hyvät jatko-opintovalmiudet esimerkiksi ammattikorkeakoulun restonomikoulutukseen.

Kuvaus

Opit ruoka-annossuunnittelua, raaka-aineiden käsittelyä, erilaisia ruoanvalmistusmenetelmiä ja ruokien esillelaittoa. Saat vahvan osaamisen lounas- ja annosruokien valmistukseen erityisruokavaliot huomioiden.

Kokkina osaat käyttää erilaisia työvälineitä ja laitteita sekä huomioida työssäsi puhtaanapitoon ja hygieniaan liittyvät asiat. Osaat järjestää asiakkaiden toiveiden mukaisia tilaisuuksia ja toimia tarvittaessa myös asiakaspalvelussa.

Opintoihin voi valita kahdentutkinnon opinnot ja suorittaa saman aikaisesti kahdentutkinnon opinnot ja ylioppilastutkinnon. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa voi opiskella myös tarjoilijan osaamisalan opinnot.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:
- Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
- Lounasruokien valmistus 40 osp
- Annosruokien valmistus 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat: 60 osp
- À la carte -ruuanvalmistus 30 osp
- Kahvilapalvelut 10 osp
- Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
- Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp
- Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp
- Ravitemispalveluiden tuotteistaminen 20 osp
- Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
- Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
- Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Monta tapaa opiskella

Ravintola- ja catering-alan perustutkintoa opiskellaan oppilaitoksessa ja monipuolisesti työpaikoilla. Opiskelijat toimivat erilaisissa tilaisuuksissa oppilaitoksessa, työelämässä ja muissa ympäristöissä. Koulutuksen aikana voi hakeutua opintoihin ulkoimaille.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
https://www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.
https://www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot

Kustannukset

Opiskelijat hankkivat työasut, jalkineet ja opiskelumateriaalin. Kustannukset ovat noin 300€.

Jatko-opintomahdollisuudet

Kokin koulutuksen suoritettuasi voit hakeutua korkeakouluopintohin esimerkiksi restonomikoulutukseen (AMK). Lisäksi sinulla on mahdollisuus hakeutua ruokapalvelujen ammattitutkintoon, erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkintoon tai majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoon.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
24.6.–31.7. ma–pe klo 12–15

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä