Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 1v9kk.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus sopiii maahanmuuttajille, jotka haluavat tehdä ammatillisen tutkinnon ravintola-ja cateringalalle.

Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on tiedot ja taidot työskennellä joustavasti ravintola- tai suurtalouskokin työtehtävissä.
Ravintolakokkina osaat toimia à la carte -annosten, tilausruokien sekä lounas- ja päivällistuotteiden valmistuksessa ja esillelaitossa sekä saat valmiudet kehittää työpaikkasi toimintoja.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-hallinnon internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Suurtalouskokkina osaat valmistaa ammattimaisesti ja turvallisesti lounas- ja päivällistuotteita suurille asiakasmäärille suurtaloudessa. Hallitset myös erityisruokavaliot ja osaat toimia tarvittaessa tilauspalveluissa

Rakenne

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.

Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osaamispistettä), sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osaamispistettä).

Monta tapaa opiskella

Tutkinto ei sisällä yhteisiä opintoja. Ensimmäisen vuoden aikana opiskellaan alan perusasioita ja suomenkieltä. Toisen vuoden aikana suoritetaan ammatillinen tutkinto. Kokin ammattitutkinnon koulutus on hyvin käytännönläheistä. Opit näin hallitsemaan työpaikan tehtävät laajemmin sekä kehittämään niitä itsenäisesti. Oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla ja sen lisäksi vahvistat ammattitaitoasi koulujaksojen avulla.

Ammatillinen osaaminen osoitetaan työpaikoilla tekemällä laaja-alaisesti ja monipuolisesti kokin työtehtäviä itsenäisesti.

Lisätietoja:
Maija Tervakari
maija.tervakari(at)gradia.fi
p.040 3415069

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
5.–16.6.2023 puhelin klo 9–12 ja chat klo 13–15


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä