Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 2 vuotta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Koulutuksen voi hakea 3.8.2025 saakka.

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan Työmarkkinatorin kautta. Pääset palvelun sivuille oheisen hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee työllisyyspalvelut.

Koulutus on suomen kielellä.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus sopiii maahanmuuttajille, jotka haluavat tehdä ammatillisen tutkinnon ravintola-ja cateringalalle. Koulutuksen suorittaminen edellyttää kielitaitoarviotasoa kirjoittamisen ja tekstin ymmärtämisen osalta B1.1 Kouluopinnoissa on S2 suomenkielen tuki.

Kuvaus

Kokkina osaat valmistaa ammattimaisesti ja turvallisesti lounas- ja päivällistuotteita tai listaruokaa ammattimaisesti. Hallitset myös erityisruokavaliot ja osaat toimia tarvittaessa tilauspalveluissa. Suurtalouskokkina osaat valmistaa ammattimaisesti ja turvallisesti lounas- ja päivällistuotteita suurille asiakasmäärille suurtaloudessa. Hallitset myös erityisruokavaliot ja osaat toimia tarvittaessa tilauspalveluissa.

Ammatillinen osaaminen osoitetaan työpaikoilla tekemällä laaja-alaisesti ja monipuolisesti kokin työtehtäviä itsenäisesti.

Koulutuksen sisältö

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.

Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osaamispistettä), sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osaamispistettä).

Tutkinto ei sisällä yhteisiä opintoja. Ensimmäisen vuoden aikana opiskellaan alan perusasioita ja suomenkieltä. Toisen vuoden aikana suoritetaan ammatillinen tutkinto. Kokin ammattitutkinnon koulutus on hyvin käytännönläheistä. Opit näin hallitsemaan työpaikan tehtävät laajemmin sekä kehittämään niitä itsenäisesti. Oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla ja sen lisäksi vahvistat ammattitaitoasi koulujaksojen avulla.

Lisää koulutuksesta

Monta tapaa opiskella

Tutkinto ei sisällä yhteisiä opintoja. Ensimmäisen vuoden aikana opiskellaan alan perusasioita ja suomenkieltä. Toisen vuoden aikana suoritetaan ammatillinen tutkinto. Kokin ammattitutkinnon koulutus on hyvin käytännönläheistä. Opit näin hallitsemaan työpaikan tehtävät laajemmin sekä kehittämään niitä itsenäisesti. Oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla ja sen lisäksi vahvistat ammattitaitoasi koulujaksojen avulla.

Ammatillinen osaaminen osoitetaan työpaikoilla tekemällä laaja-alaisesti ja monipuolisesti kokin työtehtäviä itsenäisesti.

Lisätietoja:
Birgit Härkönen
Birgit Harkonen(at) gradia.fi
p.040 341 5043

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan

Härkönen Birgit

Lehtori (opettaja)

Ravitsemispalvelut