Ruokapalvelujen ammattitutkinto maahanmuuttajille
Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Koulutuksen tiedot
Koulutusala
Paikkakunta
Toteutusaika
Opiskelutapa
Laajuus
Hakuaika
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus sopiii maahanmuuttajille, jotka haluavat tehdä ammatillisen tutkinnon ravintola-ja cateringalalle.
Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on tiedot ja taidot työskennellä joustavasti ravintola- tai suurtalouskokin työtehtävissä.
Ravintolakokkina osaat toimia à la carte -annosten, tilausruokien sekä lounas- ja päivällistuotteiden valmistuksessa ja esillelaitossa sekä saat valmiudet kehittää työpaikkasi toimintoja.
Kuvaus
Suurtalouskokkina osaat valmistaa ammattimaisesti ja turvallisesti lounas- ja päivällistuotteita suurille asiakasmäärille suurtaloudessa. Hallitset myös erityisruokavaliot ja osaat toimia tarvittaessa tilauspalveluissa
Koulutuksen sisältö
Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.
Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osaamispistettä), sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osaamispistettä).
Lisää koulutuksesta
Monta tapaa opiskella
Tutkinto ei sisällä yhteisiä opintoja. Ensimmäisen vuoden aikana opiskellaan alan perusasioita ja suomenkieltä. Toisen vuoden aikana suoritetaan ammatillinen tutkinto. Kokin ammattitutkinnon koulutus on hyvin käytännönläheistä. Opit näin hallitsemaan työpaikan tehtävät laajemmin sekä kehittämään niitä itsenäisesti. Oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla ja sen lisäksi vahvistat ammattitaitoasi koulujaksojen avulla.
Ammatillinen osaaminen osoitetaan työpaikoilla tekemällä laaja-alaisesti ja monipuolisesti kokin työtehtäviä itsenäisesti.
Lisätietoja:
Tarja Kuula
tarja.kuula(at)gradia.fi
p.040 3416359