Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Oletko kiinnostunut asiakaspalvelusta ja myyntitehtävistä? Onko sinulla hyviä vuorovaikutustaitoja, ihmistuntemusta, kielitaitoa, vastuullisuutta ja joustavuutta? Haluat palvella kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita, ylläpitää asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita. Tarjoilijana työllistyt monipuolisesti erilaisiin kahviloihin, ravintoloihin ja esimerkiksi juhla- ja pitopalveluyrityksiin.

Hakeutuminen

Yhteishaussa haet ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Osaamisalavalinta tehdään opintojen aikana.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Tarjoilijan opinnoissa opit tarjoilu-, asiakaspalvelu ja myyntitehtäviä erilaisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Työssäsi huolehdit asiakastilojen viihtyvyydestä sekä ruokien ja juomien myynnistä. Osaat toimia ja tarjoilla erilaisissa tilaus- ja juhlatarjoiluissa.

Tarjoilijana työllistyt monipuolisesti erilaisiin kahviloihin, ravintoloihin ja julkisen sektorin toimipaikkoihin sekä juhla- ja pitopalveluyrityksiin. Voit työskennellä myös yrittäjänä. Opinnot antavat hyvät jatko-opintovalmiudet esimerkiksi ammattikorkeakoulun restonomikoulutukseen.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa voi opiskella myös kokin osaamisalan opinnot.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat
• Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
• Asiakaspalvelu ja myynti 25 osp
• Annosruokien ja juomien tarjoilu 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp
• À la carte -tarjoilu 30 osp
• Juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
• Kahvilapalvelut 10 osp
• Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
• Tilaus- ja juhlatarjoilu 25 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Monta tapaa opiskella

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa, lue lisää täältä: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.
Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymyksiin.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
Opiskelijat hankkivat työasut, jalkineet, opiskelumateriaalin ja riippulukon. Kustannukset ovat noin 350€.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tarjoilijan koulutuksen suoritettuasi voit hakeutua esimerkiksi ammattikorkeakouluun restonomikoulutukseen. Lisäksi sinulla on mahdollisuus hakeutua ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintoon tai majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoon.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Priimus, Taulumäentie 45, 40200 Jyväskylä