Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Oletko kiinnostunut asiakaspalvelusta ja myyntitehtävistä? Onko sinulla hyviä vuorovaikutustaitoja, ihmistuntemusta, kielitaitoa, vastuullisuutta ja joustavuutta? Haluat palvella kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita, ylläpitää asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita. Tarjoilijana työllistyt monipuolisesti erilaisiin kahviloihin, ravintoloihin ja esimerkiksi juhla- ja pitopalveluyrityksiin.

Hakeutuminen

Yhteishaussa haet ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Osaamisalavalinta tehdään opintojen alkuvaiheessa.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Tarjoilijan opinnoissa opit tarjoilu-, asiakaspalvelu ja myyntitehtäviä erilaisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Työssäsi huolehdit asiakastilojen viihtyvyydestä sekä ruokien ja juomien myynnistä. Osaat toimia ja tarjoilla erilaisissa tilaus- ja juhlatarjoiluissa.

Tarjoilijana työllistyt monipuolisesti erilaisiin kahviloihin, ravintoloihin ja julkisen sektorin toimipaikkoihin sekä juhla- ja pitopalveluyrityksiin. Voit työskennellä myös yrittäjänä. Opinnot antavat hyvät jatko-opintovalmiudet esimerkiksi ammattikorkeakoulun restonomikoulutukseen.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa voi opiskella myös kokin osaamisalan opinnot.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:
- Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
- Asiakaspalvelu ja myynti 25 osp
- Annosruokien ja juomien tarjoilu 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat: 60 osp
- À la carte -tarjoilu 30 osp
- Juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
- Kahvilapalvelut 10 osp
- Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
- Tilaus- ja juhlatarjoilu 25 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Monta tapaa opiskella

Ravintola- ja catering-alan perustutkintoa opiskellaan oppilaitoksessa ja monipuolisesti työpaikoilla. Opiskelijat toimivat erilaisissa tilaisuuksissa oppilaitoksessa, työelämässä ja muissa ympäristöissä. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan. Koulutuksen aikana voi hakeutua opintoihin ulkomaille.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Opiskelijat hankkivat työasut, jalkineet ja opiskelumateriaalin. Kustannukset ovat noin 500e.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tarjoilijan koulutuksen suoritettuasi voit hakeutua esimerkiksi ammattikorkeakouluun restonomikoulutukseen. Lisäksi sinulla on mahdollisuus hakeutua ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintoon tai majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoon.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä