Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Yrittäjän ammattitutkinto sopii yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjänä toimiville. Suosituksena on työelämästä saatu kokemus, ammatillinen perustutkinto tai muu koulutus sekä valmiudet omatoimiseen opiskeluun.

Hakeutuminen

Opinnot on mahdollista aloittaa joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Yrittäjän ammattitutkinto voidaan suorittaa useammasta eri lähtökohdasta. Koulutus sopii erinomaisesti henkilölle, joka suunnittelee aloittavansa yritystoiminnan. Henkilö, joka on toiminut yrittäjänä tai ammatinharjoittajana muutamia vuosia voi koulutuksen aikana tarkentaa liiketoimintasuunnitelmaansa ja kehittää yrittäjätaitojaan.

Rakenne

Yrittäjän ammattitutkinto 150 osp

1) Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala

Pakollinen tutkinnon osa
• Yritystoiminnan suunnittelu 90 osp

Valinnaiset tutkinnon osat
• Yritystoiminnan käynnistäminen tai Franchisingyrittäminen 30 osp
• Tuotteistaminen, Taloushallinto, Myynti ja markkinointi tai Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 30 osp

2) Yritystoiminnan kehittämisen osaamisala

Pakollinen tutkinnon osa
• Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 90 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 2)
• Tuotteistaminen, Taloushallinto, Myynti ja markkinointi, Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 60 osp

Monta tapaa opiskella

Yrittäjyyden monialaisten opintojen tavoitteena on antaa välineitä yrittäjänä toimimiseen ja yrityksen kehittämiseen. Lähiopetus toteutetaan yleensä päivän jaksoissa noin kerran kuukaudessa. Valmennukseen liittyy etäopiskelua, joka tukee omaa yrittäjyyttä ja oman yrityksen kehittämistä. Sisällöt on suunniteltu niin, että niitä pystytään joustavasti muokkaamaan vastaamaan osallistujien osaamistarpeita.Tutkinto suoritetaan näytöissä, joissa opiskelija osoittaa yrittäjyysosaamisensa.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koulutusmaksu 450 €. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä