Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Sepän alan harrastaja tai ammattilainen jos sinulla on alan perustutkinto tai vastaava osaaminen tule päivittämään osaamistasi ja saamaan uusia ideoita yrittämiseen ja työhösi. Onko sinulla tavoitteena käsityöalan yrittäjyys, tarjoamme sinulle koulutusta ja työtiloja sekä mahdollisuuden kehittää ja luoda verkostoja yritystoimintaasi osuuskuntatoiminnan kautta.

Kelpoisuusvaatimukset

Sepän alan työkokemus tai alan koulutus luetaan eduksi koulutukseen haettaessa. Opiskelijat valitaan työnäytteiden ja haastattelun perusteella.

Hakemuksesi saavuttua sinuun ollaan yhteydessä ja kutsutaan haastatteluun. Haastattelukutsut lähetetään sähköpostilla. Hakemuksesi peruuntuu, jos et osallistu valintahaastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Seppä toimii useimmiten itsenäisenä yrittäjänä valmistaen tilaustöitä, lisäksi hän markkinoi itse suunnittelemiaan tuotteita. Taottujen piensarjatuotteiden ohella hän valmistaa myös yksittäiskappaleita, jotka voivat olla myös uniikkeja taideteoksia. Perinteisiin työtapoihin pohjautuvien ja perinteisten mallien lisäksi seppä suunnittelee ja valmistaa tuotteita ja esineitä, jotka edustavat ajalle ominaista muotoilua.

Koulutus painottuu taottujen pienesineiden ja työkalujen valmistukseen. Suunnittelun ja valmistuksen apuna voidaan käyttää myös uusia valmistusmenetelmiä ja -materiaaleja.

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus toteuttaa käytännössä ideoitasi, verkostoitua eri sidosryhmien kanssa, valmistaa tuotteita asiakaslähtöisesti yksityishenkilöille, yrityksille tai yhteisöille. Voit osallistua messu- ja myyntitapahtumiin tai näyttelyihin.

Koulutus on monimuotokoulutusta ja kestää n. 1-2 vuotta riippuen henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat 100 osp
Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely, 10 osp
Sepän pajatyöskentely, 20 osp
Taontatuotteen valmistaminen, 70 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1, 25-50 osp
Kalusteen, portin, aidan tai rakennuksen osan valmistaminen takomalla, 25 osp
Työkalusarjan valmistaminen takomalla, 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, 0-25 osp
Kansainvälistyminen taideteollisuusalalla , 25 osp
Näyttelyn suunnittelu ja toteuttaminen, 25 osp
Ohjaustoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen, 25 osp
Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen, 25 osp
Toimiminen verkkokauppaympäristössä, 25 osp

Monta tapaa opiskella

Taideteollisuusalan ammattitutkinto toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sopii hyvin oppisopimuskoulutukseen, työn ohessa opiskeleville sekä päätoimisille opiskelijoille. Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua, verkko-opetusta ja työssä oppimista.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Koulutusmaksu 400 € (mahdollisuus maksaa kahdessa erässä). Itselle tulevien tuotteiden materiaalien hankinta.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä