Kaluste- ja sisustusala on sinulle, joka haluat toteuttaa omia visioitasi suunnittelemalla kalusteita ja tiloja sekä toteuttaa ideasi.

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Taideteollisuusala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu.
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on valmiita ammatillisia opintosuorituksia (tutkinnon osa tai osia suoritettuna) tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Gradian hakupalveluista.

Kenelle

Kaluste- ja sisustusalan artesaani on luova, yhteistyökykyinen, kekseliäs ja omaa visuaalista lahjakkuutta.

Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut sisustamisesta, kalusteista, kulttuurista, kädentaidoista ja yrittäjyydestä.

Kaluste- ja sisustusalan artesaanin tutkinto koostuu kalusteiden mallien ja prototyyppien valmistuksesta sekä tuotesuunnittelusta, sisustussuunnittelusta, 3d-mallinnuksesta, muotoilu- ja taideteollisuusalan historiasta, visuaalisesta suunnittelusta- ja sommittelusta sekä verhoilun perusosaamisesta.

Kaluste- ja sisustusalan artesaani voi erikoistua sisustus- ja tilasuunnitteluun ja/tai puu- ja metallikalusteiden suunnitteluun ja valmistukseen sekä 3d-visualisoinnin työtehtäviin.

Koulutus antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin, esimerkiksi muotoilun ja sisustusarkkitehtuurin opintoihin.

Kuvaus

Kaluste- ja sisustusalan artesaani hallitsee kalusteiden sekä sisustus- ja tilasuunnitteluun soveltuvia valmistus ja suunnittelumenetelmiä sekä alan ohjelmistoja. Hän tuntee alan materiaaleja sekä puu- ja metalli materiaalien ajankohtaisia valmistusmenetelmiä sekä hallitsee verhoilun perusteita.

Opinnoissa suunnitellaan ja toteutetaan monipuolisesti kaluste- ja sisustusprojekteja sekä valmistetaan tuotteita.
Keskitytään ajankohtaisiin kaluste- ja sisustusalan ratkaisuihin sekä työelämälähtöisiin yhteistyöprojekteihin. Opintojen perustana on monipuolisten kädentaitojen ja kulttuuriosaamisen lisäksi estetiikan, ergonomian ja käytettävyyden tunteminen.

Opintojen aikana on mahdollista suorittaa kansainvälinen opintojakso.

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet.

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintonimike on artesaani.

Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
Pakolliset tutkinnon osat 55 osp

Tuotteistaminen ja osaamisesta viestiminen, 10 osp

Toisen pakollisen tutkinnon osan kaluste- ja sisustusalalla voi valita kahdesta osaamisalasta.

Tuotteen valmistuksen osaamisala:
Tuotteen, tilan tai palvelun suunnittelu ja valmistaminen 45 osp
Opinnoissa voit keskittyä puu- ja metallialan materiaaleihin, työvälineisiin ja valmistusmenetelmiin. Opintoja voi suunnata design- tai sisustustuotevalmistukseen tai taideteollisuusalan palvelujen tuottamiseen erilaisille asiakasryhmille. Tuotevalmistuksen artesaani on taitava laadukkaiden tuotteiden valmistaja, joka hallitsee materiaalinsa ja työtapansa.

Sisustusalan osaamisala:
Sisustusprojektin toteuttaminen 45 osp
Opinnoissa keskitytään sisustusprojektien suunnitteluun ja toteuttamiseen.
Perehdytään sisustus- ja tilasuunnitteluun huomioiden eri kohteiden ja kohderyhmien tarpeet. Koulutuksessa opiskellaan 3d-suunnittelun ja -visualisoinnin taitoja sekä ohjelmistoja. Koulutus antaa valmiuksia kehittää osaamistaan toimia sisustus- ja tilasuunnittelun sekä 3d-visualisoinnin työtehtävissä.

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp:

Metallisepänalan tuotteen valmistaminen 45 osp
Puusepänalan tuotteen valmistaminen 45 osp
Käsityötaidon ohjaaminen 45 osp

Asiakastyön suunnittelu ja valmistus 15 osp
Erikoistuminen taideteollisuusalalla 15 osp
Korjaaminen taideteollisuusalalla 15 osp
Kulttuurilähtöinen tuotteistaminen 15 osp
Palvelun suunnittelu ja toteuttaminen 15 osp
Tilan stailaaminen 15 ops
Uusien tuotantomenetelmien soveltaminen valmistuksessa 15 ops
Ilmastovastuullinen toiminta 15 osp
Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen 15 osp
Yrityksessä toimiminen 15 osp
Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp

Kustannukset

Itselle tulevien tuotteiden materiaalien hankinta.

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut