Laajuus

150 osp

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Kiinnostaako Sinua ihmisläheinen, vuorovaikutus- ja kädentaitoja vaativa ammatti?

Terveysalan ammattitutkinnon suorittanut tekee sosiaali- ja terveysalan työtä asiakaspalvelutilanteissa itsenäisesti omalla vastuualueellaan. Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan tutkinnon omaaville.

HUOM! Koulutuksen aloitusajankohtaa tarkennettu, opinnot alkavat 13.1.2020.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijalta edellytetään sosiaali- ja terveysalan tutkintoa.

Kuvaus

Terveysalan ammattitutkinnon suorittanut tekee sosiaali- ja terveysalan työtä asiakaspalvelutilanteissa itsenäisesti omalla vastuualueellaan. Työssä korostuvat vastuullinen päätöksenteko ja oman osaamisen tunnistaminen sekä tiivis yhteistyö moniammatillisessa asiantuntijaverkostossa.

Jalkojenhoitotyön lähtökohtia ovat ajantasainen tietoperusta, ennaltaehkäisevä toiminta sekä terveyden ja toimintakyvyn edistäminen ja ylläpitäminen. Työssä painottuvat asiakkaan omahoidon ohjaaminen ja yhteistyö asiakkaan verkoston kanssa.

Terveysalan ammattitutkinnon suorittanut tekee perusjalkojenhoidon työtä sosiaali- ja terveysalan sekä kuntoutuksen erilaisissa työyhteisöissä, esimerkiksi terveyskeskuksissa, sairaaloissa, hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, kuntoutuskeskuksissa, kylpylöissä, kauneushoitoloissa ja asiakkaiden kotona. Hän voi toimia myös ammatinharjoittajana tai yrittäjänä ja myydä palveluitaan eri organisaatioille ja yksittäisille henkilöille.

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös:

- Ilman valmistavaa koulutusta, jos on riittävästi tutkinnon perusteiden mukaista osaamista. Hakemuksen saapumisen jälkeen ohjataan suoraan näyttöön.

- Oppisopimuksella, jos on sellainen työpaikka, jossa voi saada ohjausta tutkinnon suorittamiseen. Suoritusprosessi käynnistyy sopimalla asiasta työnantajan kanssa ja ottamalla yhteyttä kotipaikan oppisopimuskeskukseen.
Lisätietoja https://www.gradia.fi/oppisopimus

Rakenne

Tutkinto sisältää kolme pakollista tutkinnon osaa ja kaksi valinnaista. Koko tutkinto on mahdollista suorittaa noin vuodessa, jolloin osaamispisteiden määrä riittää määrittelemään opiskelun täysipäiväiseksi. Tämä antaa oikeuden myös opintoetuuksiin.

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuotoisena sisältäen 4-6 lähiopetuspäivää kuukaudessa ja lisäksi itsenäistä opiskelua.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Koulutusmaksu 500 euroa.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä