Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

40 osaamispistettä, 5 kuukautta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Tähän tutkinnon osaan voit hakea jatkuvasti. Koulutus järjestetään seuraavan kerran 20.11.2024-6.2.2025.

Kenelle

Työskenteletkö kehitysvammaisten henkilöiden parissa? Ovatko mielenterveyden ja psykososiaalisen tuen haasteet osa arkeasi? Haluaisitko osaamiseesi päivitystä, laajentamista tai syventämistä ?

Tule suorittamaan erityisesti vammaisalaa koskevan mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemisen- tutkinnonosa, joka on osa kuntoutus-, tuki- ja ohjausalan erikoisammattitutkintoa (vammaisalan erityisohjaaja). Halutessasi voit jatkaa opintoja suorittamalla koko tutkinnon.

Kuvaus

Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen-tutkinnon osassa perehdyt mm:

• asiakkaan mielenterveyden edistämiseen
• haastavien tilanteiden ennaltaehkäisyyn ja toimimiseen niissä
• asiakkaan mielenterveyden ongelmien tukemiseen
• mielenterveyden erityiskysymyksiin

Tutkinnon osan opiskelu on monimuoto-opiskelua. Lähiopetuksen lisäksi on itsenäistä opiskelua, verkko-oppimista Moodle oppimisympäristössä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Tutkinnon osan näyttö tehdään työpaikoilla, joissa asiakkaina on vammaisia henkilöitä.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen-tutkinnonosa on yksi valinnaisista tutkinnon osista kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalalla (vammaisalan erityisohjaaja).

Kustannukset

Koulutuksen opiskelijamaksu on 190e.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Laitinen Auli

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala