Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Elintarvikeala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

120 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu.
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on jo aikaisempia opintoja tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Hakupalveluista, yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Kenelle

Haluatko syventää osaamistasi elintarvikealalla? Gradiassa voit opiskella elintarvikealan ammattitutkinnon, elintarvikealan osaamisalan. Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet suorittanut elintarvikealan perustutkinnon tai olet muulla tavoin hankkinut alan perusosaamisen.

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon suorittanut henkilö työskentelee elintarvikelainsäädännön sekä yrityksen ja työkohteen omavalvontasuunnitelman mukaisesti. Tutkinnon suorittanut henkilö työskentelee yrityksen laatujärjestelmän mukaisesti elintarviketeollisuuden tuotantoprosessissa sekä noudattaa työturvallisuus- ja ergonomiaohjeita. Hän hallitsee valmistusprosessin raaka-aineiden vastaanotosta tuotteen valmistukseen, koneiden ja laitteiden puhdistukseen sekä valmiin tuotteen laadun arviointiin asti. Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittanut henkilö osaa pakata, varastoida tai lähettää elintarviketarviketeollisuuden tuotteita.

Kuvaus

Pääsääntöisesti tutkinnon suorittaja hankkii osaamisensa työskentelemällä elintarviketuotannon eri vaiheissa pienissä tai isoissa elintarvikeyrityksissä. Osaamista hankitaan myös oppilaitoksen järjestämänä monimuoto-opiskeluna.

Koulutus antaa valmiudet työskennellä toimialansa ammattitaitoisena tuotteiden valmistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Hän työskentelee elintarviketuotannon eri vaiheissa valmistus-, pakkaus-, varastointi- ja lähettämötehtävissä pienissä tai isoissa elintarvikeyrityksissä.

Opiskeluun kuuluu lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, ennakko- ja kehittämistehtäviä sekä työelämässä oppimista. Opiskelu on mahdollista työn ohessa, ja voit suorittaa joko koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Koulutuksen sisältö

Elintarvikealan osaamisalan opinnot muodostuvat kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat, valittava 60 osp:
• Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
• Elintarviketeollisuuden toimintaprosessi, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1, valittava 30 osp tai 60 osp
• Elintarvikkeiden valmistaminen, 30 osp
• Juomien valmistaminen, 30 osp
• Kalatuotteiden valmistaminen, 30 osp
• Kasvistuotteiden valmistaminen, 30 osp
• Lemmikkieläinruokien valmistaminen, 30 osp
• Marja- ja hedelmätuotteiden valmistaminen, 30 osp
• Myllytuotteiden valmistaminen, 30 osp
• Rehujen valmistaminen, 30 osp
• Valmisruokien valmistaminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, valittava 0 osp tai 30 osp
• Elintarvikkeiden varastointi- ja lähettämötoiminnot, 30 osp
• Pakkaaminen elintarviketeollisuudessa, 30 osp
• Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Koski Maria

Tuntiopettaja (päätoiminen)

Elintarvikeala