Laajuus

Opintojen laajuus on 120 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on n. 1-1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Haluatko syventää osaamistasi elintarvikealalla? Gradiassa voit opiskella elintarvikealan ammattitutkinnon, elintarvikealan osaamisalan. Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet suorittanut elintarvikealan perustutkinnon tai olet muulla tavoin hankkinut alan perusosaamisen.

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon suorittanut henkilö työskentelee elintarvikelainsäädännön sekä yrityksen ja työkohteen omavalvontasuunnitelman mukaisesti. Tutkinnon suorittanut henkilö työskentelee yrityksen laatujärjestelmän mukaisesti elintarviketeollisuuden tuotantoprosessissa sekä noudattaa työturvallisuus- ja ergonomiaohjeita. Hän hallitsee valmistusprosessin raaka-aineiden vastaanotosta tuotteen valmistukseen, koneiden ja laitteiden puhdistukseen sekä valmiin tuotteen laadun arviointiin asti. Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittanut henkilö osaa pakata, varastoida tai lähettää elintarviketarviketeollisuuden tuotteita.

Hakeutuminen

Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on jo aikaisempia opintoja tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Hakupalveluista, yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Kelpoisuusvaatimukset

Pääsääntöisesti tutkinnon suorittaminen vaatii alan perustutkinnon tai muun vastaavan perusosaamisen. Ammattitutkinnon opiskelu on itsenäistä työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammatin opiskelua, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Pääsääntöisesti tutkinnon suorittaja hankkii osaamisensa työskentelemällä elintarviketuotannon eri vaiheissa pienissä tai isoissa elintarvikeyrityksissä. Osaamista hankitaan myös oppilaitoksen järjestämänä monimuoto-opiskeluna.

Koulutus antaa valmiudet työskennellä toimialansa ammattitaitoisena tuotteiden valmistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Hän työskentelee elintarviketuotannon eri vaiheissa valmistus-, pakkaus-, varastointi- ja lähettämötehtävissä pienissä tai isoissa elintarvikeyrityksissä.

Rakenne

Elintarvikealan osaamisalan opinnot muodostuvat kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat, valittava 60 osp:
• Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
• Elintarviketeollisuuden toimintaprosessi, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1, valittava 30 osp tai 60 osp
• Elintarvikkeiden valmistaminen, 30 osp
• Juomien valmistaminen, 30 osp
• Kalatuotteiden valmistaminen, 30 osp
• Kasvistuotteiden valmistaminen, 30 osp
• Lemmikkieläinruokien valmistaminen, 30 osp
• Marja- ja hedelmätuotteiden valmistaminen, 30 osp
• Myllytuotteiden valmistaminen, 30 osp
• Rehujen valmistaminen, 30 osp
• Valmisruokien valmistaminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, valittava 0 osp tai 30 osp
• Elintarvikkeiden varastointi- ja lähettämötoiminnot, 30 osp
• Pakkaaminen elintarviketeollisuudessa, 30 osp
• Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Monta tapaa opiskella

Opiskeluun kuuluu lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, ennakko- ja kehittämistehtäviä sekä työelämässä oppimista. Opiskelu on mahdollista työn ohessa, ja voit suorittaa joko koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu 1.8.2022 alkaen on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä