Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Haluatko oppia valmistamaan ja koristelemaan leipomo- ja konditoriatuotteita? Oletko kiinnostunut ruoka- ja kahvileipien, leivosten, kakkujen sekä koristetöiden valmistuksesta? Löytyykö sinulta luovuutta ja hyviä kädentaitoja? Leipuri-kondiittorina voit työskennellä leipomoissa, konditorioissa, paistopisteissä, pitopalveluyrityksissä sekä suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä.

Hakeutuminen

Yhteishaussa haet elintarvikealan perustutkintoon. Osaamisalavalinta tehdään opintojen alettua.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus

Kuvaus

Opit erilaisten leipomo- ja konditoriatuotteiden suunnittelua, raaka-aineiden käsittelyä, erilaisia valmistustekniikoita sekä leivonnaisten viimeistelyä. Saat vahvan osaamisen erilaisten leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistukseen erityisruokavaliot huomioiden. Voit tutustua funktionaalisten elintarvikkeiden, suklaa- ja sokeritöiden sekä erityisruokavaliotuotteiden valmistukseen.

Leipuri-kondiittorina osaat käyttää erilaisia työvälineitä ja laitteita sekä huomioida työssäsi puhtaanapidon, hygienian sekä kestävän kehityksen. Osaat valmistaa sesongin mukaisia leivonnaisia ja olet tietoinen sen hetkisistä leipomoalantrendeistä. Työssä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, vastuullisuutta sekä koneiden ja käsityövälineiden käyttöosaamista. Toimit työturvallisuusohjeiden mukaisesti elintarvikelainsäädäntöä ja työaikoja noudattaen. Lisäksi sinulla on tiimityöskentelytaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

Leipuri-kondiittorina voit työskennellä leipomoissa, konditorioissa, paistopisteissä, pitopalveluyrityksissä sekä suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä. Työpaikkasi voi olla myös erilaiset kahvilat sekä pienet makeisyritykset. Lisäksi opinnot antavat hyvät jatko-opintovalmiudet esimerkiksi ammattikorkeakoulun elintarvikeinsinöörikoulutukseen.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:
- Elintarviketuotannossa toimiminen 30 osp
- Elintarvikeprosessin ohjaus ja käynnissäpito 30 osp
- Elintarvikkeiden valmistus 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 40 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Monta tapaa opiskella

Elintarvikealan perustutkintoa opiskellaan oppilaitoksessa ja sen eri toimintaympäristöissä sekä monipuolisesti työpaikoilla. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.Koulutuksen aikana voi hakeutua opintoihin ulkomaille.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Opiskelijat hankkivat työasut, jalkineet ja opiskelumateriaalin. Kustannukset ovat noin 300€.

Jatko-opintomahdollisuudet

Leipuri-kondiittorin koulutuksen suoritettuasi sinulla on mahdollisuus hakeutua leipomoalan ammattitutkintoon, leipomoalan erikoisammattitutkintoon. Voit myös hakeutua korkeakouluopintoihin, esimerkiksi elintarvikeinsinööri (AMK).

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä