Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Yrittäjyys ja johtaminen

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Opinnot on mahdollista aloittaa joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kenelle

Yrittäjyyden ammattitutkinto sopii yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjänä toimiville. Suosituksena on työelämästä saatu kokemus, ammatillinen perustutkinto tai muu koulutus sekä valmiudet omatoimiseen opiskeluun.

Opinnot voi suorittaa useammasta eri lähtökohdasta. Koulutus sopii erinomaisesti henkilölle, joka suunnittelee aloittavansa yritystoiminnan. Henkilö, joka on toiminut yrittäjänä tai ammatinharjoittajana muutamia vuosia voi koulutuksen aikana tarkentaa liiketoimintasuunnitelmaansa ja kehittää yrittäjätaitojaan.

Kuvaus

Yrittäjyyden monialaisten opintojen tavoitteena on antaa välineitä yrittäjänä toimimiseen ja yrityksen kehittämiseen. Lähiopetus toteutetaan yleensä päivän jaksoissa noin kerran kuukaudessa. Valmennukseen liittyy etäopiskelua, joka tukee omaa yrittäjyyttä ja oman yrityksen kehittämistä. Sisällöt on suunniteltu niin, että niitä pystytään joustavasti muokkaamaan vastaamaan osallistujien osaamistarpeita.Tutkinto suoritetaan näytöissä, joissa opiskelija osoittaa yrittäjyysosaamisensa.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Yrittäjyyden ammattitutkinnossa voit valita yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisalan tai yritystoiminnan kehittämisen osaamisalan.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:
• Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp

Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisalalla:
• Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen 60 osp
• Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 60 osp

Yritystoiminnan kehittämisen osaamisalalla:
• Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 60 osp
• Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 60 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on 390€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Oman tietokoneen hankkiminen on suositeltavaa.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Taipale Minna

Lehtori (opettaja)

Liiketoiminta