Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Yrittäjyyden ammattitutkinto sopii yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjänä toimiville. Suosituksena on työelämästä saatu kokemus, ammatillinen perustutkinto tai muu koulutus sekä valmiudet omatoimiseen opiskeluun.

Opinnot voi suorittaa useammasta eri lähtökohdasta. Koulutus sopii erinomaisesti henkilölle, joka suunnittelee aloittavansa yritystoiminnan. Henkilö, joka on toiminut yrittäjänä tai ammatinharjoittajana muutamia vuosia voi koulutuksen aikana tarkentaa liiketoimintasuunnitelmaansa ja kehittää yrittäjätaitojaan.

Hakeutuminen

Opinnot on mahdollista aloittaa joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Yrittäjyyden monialaisten opintojen tavoitteena on antaa välineitä yrittäjänä toimimiseen ja yrityksen kehittämiseen. Lähiopetus toteutetaan yleensä päivän jaksoissa noin kerran kuukaudessa. Valmennukseen liittyy etäopiskelua, joka tukee omaa yrittäjyyttä ja oman yrityksen kehittämistä. Sisällöt on suunniteltu niin, että niitä pystytään joustavasti muokkaamaan vastaamaan osallistujien osaamistarpeita.Tutkinto suoritetaan näytöissä, joissa opiskelija osoittaa yrittäjyysosaamisensa.

Rakenne

Yrittäjyyden ammattitutkinnossa voit valita yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisalan tai yritystoiminnan kehittämisen osaamisalan.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:
• Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp

Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisalalla:
• Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen 60 osp
• Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 60 osp

Yritystoiminnan kehittämisen osaamisalalla:
• Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 60 osp
• Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 60 osp

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu 1.8.2022 alkaen on 390€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Oman tietokoneen hankkiminen on suositeltavaa.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä