Laajuus

Opintojen laajuus on 50 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laadittaessa (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Ohjaatko työssäsi asiakkaita osaamisen kehittymisessä ja työllistymisessä? Haluatko lisätä osaamistasi ja kehittää ammattitaitoasi haastavimmissa ohjaus- ja asiakastilanteissa? Tule suorittamaan Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus -tutkinnon osa, joka on osa Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa, ohjauksen osaamisalaa.

Hakeutuminen

Haku kevään 2020 koulutukseen on päättynyt.

Seuraavan kerran opintokokonaisuus toteutetaan alkuvuonna 2021. Hakuaikataulu tarkentuu syksyllä 2020.

Kelpoisuusvaatimukset

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto soveltuu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet kasvatus- ja ohjausalasta. Hakijalle katsotaan eduksi, jos hän jo työskentelee osaamisen kehittymisen ja työllisyyden tukemisen tehtävissä. Opintojen ajaksi hakijan tulee hankkia kasvatus- ja ohjausalan työpaikka, jossa mahdollistuu tutkinnon suorittaminen.

Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset määrätään OPH:n määräyksessä ja hakijan on pyydettäessä toimitettava terveydentilaansa koskevat tiedot. Koulutuksen alkuvaiheessa pyydetään myös rikostaustaote, mikäli työskentelee alaikäisten kanssa.

Kaikki hakijat haastatellaan ja soveltuvuus alalle arvioidaan. Mikäli hakija ei saavu haastatteluun, hakemus peruuntuu.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat ohjata asiakasta osaamisen kehittämisessä ja työllistyvyydessä. Osaat käyttää yksilö- ja ryhmämenetelmiä työllistyvyyden edistämiseksi.

Rakenne

Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus, 50 osp
Lähipäivät:
14.2.2020 Opintojen orientaatio
11.3.2020 Työllistyvyyttä tukeva ohjausprosessi-osaaminen
27.3.2020 Työllistyvyyttä edistävä menetelmäosaaminen
6.4.2020 Yhteistyö- ja verkosto-osaaminen

Monta tapaa opiskella

Opinnot sisältävät lähiopetusta (n. 1-2pv/kk ), itsenäistä opiskelua ja verkko-opintoja. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koko opintojen ajan, joten tarvitset opintoja tukevan työpaikan. Vaadittavan ammattitaidon osoitat näytössä työpaikalla.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

200 €

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon osan suoritettuasi voit halutessasi hakea opiskelemaan koko tutkintoa.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä