Laajuus

Opintojen laajuus on 50 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laadittaessa (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Haluaisitko ohjata työssäsi asiakkaita osaamisen kehittymisessä ja työllistymisessä? Haluatko lisätä osaamistasi ja kehittää ammattitaitoasi ohjaus- ja asiakastilanteissa? Tule suorittamaan Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus -tutkinnon osa, joka on osa Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa, ohjauksen osaamisalaa.

Kelpoisuusvaatimukset

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto soveltuu henkilöille, joilla on jo aiempaa koulutusta tai pitempiaikaista työkokemusta kasvatus- ja ohjausalalta. Opintojen ajaksi hakijan tulee hankkia kasvatus- ja ohjausalan työpaikka, jossa mahdollistuu tutkinnon suorittaminen.

Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset määrätään OPH:n määräyksessä ja hakijan on pyydettäessä toimitettava terveydentilaansa koskevat tiedot. Koulutuksen alkuvaiheessa pyydetään myös rikostaustaote, mikäli työskentelee alaikäisten kanssa.

Kaikki hakijat haastatellaan ja soveltuvuus alalle arvioidaan. Mikäli hakija ei saavu haastatteluun, hakemus peruuntuu.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat ohjata asiakasta osaamisen kehittämisessä ja työllistyvyydessä. Osaat käyttää yksilö- ja ryhmämenetelmiä työllistyvyyden edistämiseksi.

Rakenne

Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus, 50 osp
Lähipäivät:
Opintojen orientaatio
Työllistyvyyttä tukeva ohjausprosessi-osaaminen
Työllistyvyyttä edistävä menetelmäosaaminen
Yhteistyö- ja verkosto-osaaminen

Monta tapaa opiskella

Opinnot sisältävät lähiopetusta (n. 1-2pv/kk ), itsenäistä opiskelua ja verkko-opintoja. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koko opintojen ajan, joten tarvitset opintoja tukevan työpaikan. Vaadittavan ammattitaidon osoitat näytössä työpaikalla.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

200 €

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon osan suoritettuasi voit halutessasi hakea opiskelemaan koko tutkintoa.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä