Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto ovat ammatillisia tutkintoja, jotka on tarkoitettu useimmiten henkilöille, joilla on aikaisempaa alan kokemusta joko työn tai opintojen kautta.  Useimmissa ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa hankit pääosan osaamisestasi alan työpaikoilla, joten silloin tarvitset opintojen ajaksi työ- tai työssäoppimispaikan. Tutkinnon suorittamisessa hyödynnät myös jo aiemmin hankkimaasi osaamista.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa on aina opiskelijamaksu, joka on ilmoitettu koulutuksen tiedoissa. Oppisopimuskoulutuksessa  ei ole opiskelijamaksua.

Ammattitutkinnossa opit ja syvennät alan osaamistasi

Ammattitutkinto sopii useimmiten osaajalle, jolla on jo alan perustutkinto tai työkokemusta ja osaamista alalta. Ammattitutkinnossa osoitat työelämässä tarvittavaa ammattitaitoa, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Ammattitutkinnon suorittaneella on kokonaisnäkemys omasta alastaan sekä omasta roolistaan vaativissa työtehtävissä.  

Ammattitutkinnon laajuus on 150 tai 120 osaamispistettä.

Katso haussa olevat ammattitutkinnot!

Erikoisammattitutkinnosta valmistut alan vaativimpiin työtehtäviin

Erikoisammattitutkinto sopii pidempään työelämässä toimineelle oman alansa ammattilaiselle ja edellyttää pidempää työkokemusta alalta.  Erikoisammattitutkinnossa osoitat työelämässä tarvittavaa ammattitaitoa, joka on ammattitutkintoa syvällisempää ammatin hallintaa tai monialaista osaamista. Erikoisammattitutkinnosta valmistut alan vaativimpiin työtehtäviin sekä usein vastuullisiin esimies- tai asiantuntijatehtäviin.

Erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. 

Katso haussa olevat erikoisammattitutkinnot!

Kysy lisää!

Gradia Hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15, chat: gradia.fi/oppimaan