Laajuus

150 osp

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on elintarvikealan perustutkinto suoritettuna. Toisaalta sinulla voi olla vahva ja monipuolinen työkokemus kondiittorin tehtävistä, vaikka sinulla ei perustutkinnon koulutusta olisikaan ja silloin tämä koulutus on juuri sinulle.
Koulutus sopii myös kokille, joka tarvitsee työssään osaamista jälkiruokien ja pikkusuolaisten valmistukseen.

Hakeutuminen

HUOM! Koulutuksen hakuaikaa jatkettu 26.11.2020. Hakuaika päättyy 27.11. sijaan 11.12.2020.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijat kutsutaan tarpeen mukaan valintahaastatteluun. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu valintahaastatteluun.

Leipomoalan ammatin työtehtävät vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Käsissä ilmenevä vaikea atooppinen ihottuma ja vaikeat ruoka-aineallergiat ovat haasteena ammatissa toimimiselle. Lisäksi tuki- ja liikuntaelinten sairaudet voivat olla esteenä ammatissa toimimiselle.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Kondiittorikisällinä toimit konditorioissa ja leipomoissa valmistaen alan tuotteita. Hallitset konditorian raaka-aineet ja niiden käytön valmistaen mm. täytekakkuja, leivoksia, pikkuleipiä, kahvikakkuja, erilaisia jälkiruokia kuten jäätelöitä, sorbetteja ja konvehteja, konditoriakoristeita, voileipäkakkuja ja coctailpaloja sekä erityisruokavaliotuotteita.
Sinulle ovat tärkeitä työturvallisuus- ja ergonomiaohjeet, ymmärrät elintarvikelainsäädännön merkityksen sekä noudatat ja kehität yrityksen omavalvontaohjelmaa.
Työskentelysi on taloudellista, joustavaa ja huolehdit tuotelaadun toteutumisesta. Nykyaikainen kondiittorikisälli tarvitsee ja hallitsee myös tietotekniikan käytön työssään. Työssä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, luovuutta ja vastuullisuutta sekä tiimityöskentelytaitoja

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat 90 osp
Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen, 30 osp
Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yhteensä 60 osp
Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen, 30 osp
Voileipäkakkujen ja cocktailpalojen valmistaminen, 30 osp
Leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta, 30 osp
Leipomoalan taitotyö, 30 osp
Työpaikkaohjaajana toimiminen, 30 osp
Tutkinnon osa toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 30 osp

Leipomoalan ammattitutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 30 osaamispisteen laajuisesti. Tähän tutkinnon osaan voi sisällyttää myös leipomoalan ammattitutkinnon toisen tutkintonimikkeen pakollisen tai valinnaisen tutkinnon osan.

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan iltaopintoina keskimäärin kerran kuukaudessa ma-ti iltaisin klo. 16-21, koulun konditoria työsalissa. Lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua.
Opintojen aikana osoitat osaamistasi työelämässä pidettävillä näytöillä, siksi työ- tai työharjoittelupaikka, jossa valmistetaan konditoriatuotteita, on välttämätön.
Opinnot on mahdollista räätälöidä moniin tarpeisiin.
- Sinulla on jo työpaikka leipomo-konditoriassa, jolloin kartutat osaamistasi työpaikalla sekä näillä iltaopinnoilla.
- Hankit itsellesi alan oppisopimuspaikan ja kartutat osaamistasi työpaikalla sekä näillä iltaopinnoilla. Työajan tulee olla keskimäärin 25h viikossa ja palkan tulee olla työehtosopimuksen mukainen. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.
- Hankit itsellesi työssä oppimispaikan, johon teemme koulutussopimuksen. Kartutat osaamistasi työpaikalla sekä iltaopinnoilla.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. HOKSissa sovitaan opiskelijakohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, myös erityisestä tuesta. Osaamisen hankkimisessa on keskeisenä erilaiset oppimisympäristöt ja työelämälähtöisyys.

Kustannukset

Työasu ja työkengät, jos niitä ei ole ennestään.
Oppikirjoina käytetään:
Taikinasta tuotteiksi; Jonna Majava, Minna Nurvo, Pedra Rantala.
Kondiittorin käsikirja: Heinonen-Jouppila-Salovaara.
Oppisopimusopiskelijalle opinnot ovat ilmaisia. Muille opinnot maksavat 400€.

Jatko-opintomahdollisuudet

Kondiittorikisälli koulutuksen suoritettuasi ja hankittuasi muutaman vuoden työkokemusta, voit hakeutua Kondiittorimestarin koulutukseen Gradia Jyväskylään.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä