Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Tekstiili- ja muotiala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja opintojen aloittaminen on mahdollista yksilöllisen suunnitelman mukaan. Seuraava ryhmämuotoinen aloitus on 5.9.2023.

Kenelle

Onko sinulla jo osaamista tekstiili- ja muotialalta? Jos olet jo suorittanut Tekstiili- ja vaatetusalan tai Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon tai omaat vastaavaa perusosaamista/työkokemusta on sinulla mahdollisuus laajentaa ja syventää osaamistasi Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnossa. Voit syventää osaamistasi Mittatilausompelijana tai Designtekstiilien valmistajana.

Kuvaus

Koulutuksessa on mahdollisuus valita suuntautuminen tutkintonimikkeen mukaan joko Mittatilausompelijaksi tai Designtekstiilien valmistajaksi. Tutkinnossa on yksi yhteinen pakollinen tutkinnon osa.

Mittatilausompelija toimii muodin ja pukeutumisen maailmassa työskennellen monipuolisissa ompelutehtävissä. Hän osaa erilaisten tuotteiden valmistuksen henkilökohtaisella mitoituksella ja hallitsee monipuolisesti työtapoja ja menetelmiä. Ammatissa yhdistyy luovuus, materiaalien hallinta ja tekninen osaaminen. Mittatilausompelija voi työskennellä yrittäjänä, ompelimossa, puvustamossa, vuokraamossa tai palvelevassa vaatemyymälässä.

Designtekstiilien valmistaja toimii muodin ja sisustamisen tehtävissä, suunnittelemalla ja valmistamalla designtekstiilejä tai tekstiilituotekokonaisuuksia. Hänellä on monipuolista osaamista tekstiilialan tekniikoista; kudonta, huovutus, kankaanpainanta, värjäys, sisustusompelu sekä perinteisiä tekstiilin erikoistekniikoita. Materiaalivalinnoissaan hän toimii vastuullisesti ja kestävän kehityksen huomioiden. Designtekstiilien valmistaja voi toimia yrittäjänä, tuotevalmistajana tai myyntitehtävissä sisustusalan yrityksissä.

Valinnaisilla tutkinnon osilla opiskelija voi syventää ammattitaitoaan ja suuntautua oman mielenkiintonsa mukaisesti.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon pakollinen osa 15 osp
• Tuotteistaminen ja markkinointiviestintä tekstiili- ja muotialalla 15 osp

Mittatilausompelija (AT)
Pakollinen osa 45 osp
• Mittatilaustuotteen valmistaminen 45 osp

Designtekstiilien valmistaja (AT)
Pakollinen tutkinnon osa 45 osp
• Designtekstiilien suunnittelu ja valmistaminen 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp
• Erikoismitoitetun tuotteen suunnittelu ja valmistaminen 45 osp
• Tekstiilin ja muodin kiertotaloustuotteiden suunnittelu ja valmistaminen 45 osp
• Tekstiili- ja muotialan tuotteiden korjaaminen 45 osp
• Tuotesarjan suunnittelu ja toteuttaminen 45 osp
• Projektityöskentely tekstiili- ja muotialalla 45 osp
• Tekstiili- ja muotialan tuotteiden viimeistys, paino ja värjäys 45 osp
• Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen 45 osp

Kustannukset

Opiskelijamaksu koko tutkinnossa on 390€ ja tutkinnon osassa 190 €. Oppisopimuskoulus on opiskeliijalle maksutonta. Kustannuksia opiskelijalle syntyy itselle tulevien tuotteiden materiaalien hankinnasta.

Koulutuksen osoite

Kympinkatu 3 Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Title

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Description

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Image

Monta tapaa opiskella

Tekstiili ja muotialan ammattitutkinto toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sopii hyvin työn ohessa opiskeleville sekä päätoimisille opiskelijoille. Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta iltaopintoina kaksi kertaa viikossa, itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua, verkko-opetusta ja työssä oppimista.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193