Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Puutarha-ala

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1,2–1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa yksilöllisen suunnitelman mukaan. Ryhmämuotoinen aloitus on seuraavan kerran tammikuussa 2025.

Kenelle

Oletko suorittanut kaupan tai puutarha-alan perustutkinnon tai hankkinut työkokemusta kukkakaupassa? Haluat vahvistaa kukkasidontataitojasi, laajentaa alan myynti- ja markkinointiosaamistasi. Olet kiinnostunut kasvien maailmasta ja elämysten tuottamisesta asiakkaille.

Kuvaus

Floristisen alan ammattilaiselta vaaditaan yhä laaja-alaisempaa osaamista. Alan monipuolisena ammattilaisena edistät työllistymistäsi. Floristina voit työskennellä kukkakaupassa, kukkatalossa tai alan tukkuliikkeessä. Voit toimia joko yrittäjänä, työyhteisön jäsenenä tai freelancerina.

Laadukas markkinointi- ja myyntiosaaminen, vahvat kukkasidontataidot ja hyvä kasvintuntemus ovat oleellinen osa ammattitaitoasi floristina. Lisäksi sähköisen markkinaympäristön sekä sosiaalisen median hyödyntäminen vahvistavat ja laajentavat ammatillista osaamistasi.

Markkinointi – ja myyntiosaamisen tarve on kasvanut kiristyvässä kilpailutilanteessa ja niinpä floristin tulee osata kehittää ja markkinoida kukkakaupan tuotteita ja palveluja. Koulutuksen aikana opit hyödyntämään tiimimäistä toimintatapaa työyhteisöissä ja tunnistat omia vahvuuksiasi.

Erikoistut elämysten tuottamiseen ja opit, miten erottautua massatuotannosta. Hyvät sosiaaliset, vuorovaikutus- ja työyhteisötaidot sekä oman osaamisen myymisen taito ovat tärkeässä osassa koulutusta ja harjoituksia.

Koulutus sisältää lähiopetusta, työssäoppimista ja ohjattua itsenäistä opiskelua.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on puutarha-alan ammattitutkinnon floristiikan osaamisalan monimuotokoulutusta, laajuudeltaan 150 osp. Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta. Tarjoamme uutena valinnaisena mahdollisuuden erikoistua tiiminvetäjänä toimimiseen puutarha-alalla ja yhdistää tutkinnon osa nyt floristiikan osaamisalaan.

Pakolliset tutkinnon osat 120 osp
• Asiakkaiden palveleminen floristisella alalla 30 osp
• Markkinointi floristisella alalla 45 osp
• Kukkasidontatöiden suunnitteleminen ja tekeminen 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat joista yksi valitaan 30 osp
• Juhlakoristelun suunnitteleminen ja tekeminen 30 osp
• Kasveilla stailaaminen 30 osp
• Floristisen alan kilpailijana toimiminen 30 osp
• Tiiminvetäjänä toimiminen, 30 osp

Opintojen alussa tehdään yksilöllinen opiskelusuunnitelma, missä otetaan huomioon aiemmin hankittu osaamisesi.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Gummerus Katri

Lehtori (opettaja)