Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Käsityöalan harrastaja/ammattilainen jos sinulla on alan perustutkinto tai vastaava osaaminen tule päivittämään osaamistasi ja saamaan uusia ideoita yrittämiseen ja työhösi. Onko sinulla tavoitteena käsityöalan yrittäjyys? Tarjoamme sinulle koulutusta ja työtiloja sekä mahdollisuuden kehittää ja luoda verkostoja yritystoimintaasi osuuskuntatoiminnan kautta.

Hakeutuminen

Hakemuksesi saavuttua sinuun ollaan yhteydessä ja kutsutaan haastatteluun. Haastattelukutsut lähetetään sähköpostilla. Hakemuksesi peruuntuu, jos et osallistu valintahaastatteluun.

Opinnot voi aloittaa joustavasti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Käsityöalan työkokemus tai alan koulutus luetaan eduksi koulutukseen haettaessa. Opiskelijat valitaan työnäytteiden ja haastattelun perusteella.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon suorittanut käsityöntekijä työskentelee alansa edustajana moniammatillisissa verkostoissa tuomalla alansa ammatillista, visuaalista, esteetistä ja eettistä osaamista työhön. Hän osaa suunnilla, valmistaa, korjata ja huoltaa laadukkaasti ja kannattavasti oman alansa tuotteita huomioiden aikaa, tyylikausia, kulttuurisia arvoja ja kestävää kehitystä.

Koulutuksessa tehdään yhteistyötä kulttuurialan osaajien ja yrityselämän kanssa. Koulutuksesi voi painottua käsityönalan yrittäjyyteen puu-, metalli- tai tekstiilialalla.

Käsityöntekijän tulee olla tietoinen ammatillisesta osaamisestaan ja sen kehittämisessä. Ammattilaisen tulee tuntea vastuunsa tuotteiden ja palveluiden tuottamisessa, myynnissä ja markkinoinnissa.

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus toteuttaa käytännössä ideoitasi, verkostoitua eri sidosryhmien kanssa, valmistaa tuotteita asiakaslähtöisesti yksityishenkilöille, yrityksille tai yhteisöille. Voit osallistua messu- ja myyntitapahtumiin tai näyttelyihin.

Koulutus on monimuotokoulutusta ja kestää n. 1-2 vuotta riippuen henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat 100 osp
• Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely, 10 osp
• Tuotteen suunnitteleminen, 40 osp
• Tuotteen valmistaminen ja tuotannon suunnitteleminen, 40 osp
• Tuotteiden markkinointi ja kaupallistaminen, 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 50 osp
• Huippuosaajana toimiminen 30 osp
• Kansainvälistyminen taideteollisuusalalla 25 osp
• Näyttelyn suunnittelu ja toteuttaminen 25 osp
• Ohjaustoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen 25 osp
• Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen 25 osp

Monta tapaa opiskella

Taideteollisuusalan ammattitutkinto toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sopii hyvin oppisopimuskoulutukseen, työn ohessa opiskeleville sekä päätoimisille opiskelijoille. Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua, verkko-opetusta ja työssä oppimista.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu 1.8.2022 alkaen on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä