Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Käsityöalan harrastaja/ammattilainen jos sinulla on alan perustutkinto tai vastaava osaaminen tule päivittämään osaamistasi ja saamaan uusia ideoita yrittämiseen ja työhösi. Onko sinulla tavoitteena käsityöalan yrittäjyys? Tarjoamme sinulle koulutusta ja työtiloja sekä mahdollisuuden kehittää ja luoda verkostoja yritystoimintaasi osuuskuntatoiminnan kautta.

Hakeutuminen

Hakemuksesi saavuttua sinuun ollaan yhteydessä ja kutsutaan haastatteluun. Haastattelukutsut lähetetään sähköpostilla. Hakemuksesi peruuntuu, jos et osallistu valintahaastatteluun.

Opinnot voi aloittaa joustavasti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Käsityöalan työkokemus tai alan koulutus luetaan eduksi koulutukseen haettaessa. Opiskelijat valitaan työnäytteiden ja haastattelun perusteella.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon suorittanut käsityöntekijä työskentelee alansa edustajana moniammatillisissa verkostoissa tuomalla alansa ammatillista, visuaalista, esteetistä ja eettistä osaamista työhön. Hän osaa suunnilla, valmistaa, korjata ja huoltaa laadukkaasti ja kannattavasti oman alansa tuotteita huomioiden aikaa, tyylikausia, kulttuurisia arvoja ja kestävää kehitystä.

Koulutuksessa tehdään yhteistyötä kulttuurialan osaajien ja yrityselämän kanssa. Koulutuksesi voi painottua käsityönalan yrittäjyyteen puu-, metalli- tai tekstiilialalla.

Käsityöntekijän tulee olla tietoinen ammatillisesta osaamisestaan ja sen kehittämisessä. Ammattilaisen tulee tuntea vastuunsa tuotteiden ja palveluiden tuottamisessa, myynnissä ja markkinoinnissa.

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus toteuttaa käytännössä ideoitasi, verkostoitua eri sidosryhmien kanssa, valmistaa tuotteita asiakaslähtöisesti yksityishenkilöille, yrityksille tai yhteisöille. Voit osallistua messu- ja myyntitapahtumiin tai näyttelyihin.

Koulutus on monimuotokoulutusta ja kestää n. 1-2 vuotta riippuen henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat 100 osp
Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely, 10 osp
Tuotteen suunnitteleminen, 40 osp
Tuotteen valmistaminen ja tuotannon suunnitteleminen, 40 osp
Tuotteiden markkinointi ja kaupallistaminen, 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 50 osp
Huippuosaajana toimiminen, 30 osp
Kansainvälistyminen taideteollisuusalalla , 25 osp
Näyttelyn suunnittelu ja toteuttaminen, 25 osp
Ohjaustoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen, 25 osp
Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen, 25 osp

Monta tapaa opiskella

Taideteollisuusalan ammattitutkinto toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sopii hyvin oppisopimuskoulutukseen, työn ohessa opiskeleville sekä päätoimisille opiskelijoille. Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua, verkko-opetusta ja työssä oppimista.

Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus

Kustannukset

Koulutusmaksu 400 € (mahdollisuus maksaa kahdessa erässä). Itselle tulevien tuotteiden materiaalien hankinta.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä