Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Taideteollisuusala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Hakemuksesi saavuttua sinuun ollaan yhteydessä ja kutsutaan haastatteluun. Haastattelukutsut lähetetään sähköpostilla. Hakemuksesi peruuntuu, jos et osallistu valintahaastatteluun.

Opinnot voi aloittaa joustavasti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Kenelle

Käsityöalan harrastaja/ammattilainen jos sinulla on alan perustutkinto tai vastaava osaaminen tule päivittämään osaamistasi ja saamaan uusia ideoita yrittämiseen ja työhösi. Onko sinulla tavoitteena käsityöalan yrittäjyys? Tarjoamme sinulle koulutusta ja työtiloja sekä mahdollisuuden kehittää ja luoda verkostoja yritystoimintaasi osuuskuntatoiminnan kautta.

Kuvaus

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon suorittanut käsityöntekijä työskentelee alansa edustajana moniammatillisissa verkostoissa tuomalla alansa ammatillista, visuaalista, esteetistä ja eettistä osaamista työhön. Hän osaa suunnilla, valmistaa, korjata ja huoltaa laadukkaasti ja kannattavasti oman alansa tuotteita huomioiden aikaa, tyylikausia, kulttuurisia arvoja ja kestävää kehitystä.

Koulutuksessa tehdään yhteistyötä kulttuurialan osaajien ja yrityselämän kanssa. Koulutuksesi voi painottua käsityönalan yrittäjyyteen puu-, metalli- tai tekstiilialalla.

Käsityöntekijän tulee olla tietoinen ammatillisesta osaamisestaan ja sen kehittämisessä. Ammattilaisen tulee tuntea vastuunsa tuotteiden ja palveluiden tuottamisessa, myynnissä ja markkinoinnissa.

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus toteuttaa käytännössä ideoitasi, verkostoitua eri sidosryhmien kanssa, valmistaa tuotteita asiakaslähtöisesti yksityishenkilöille, yrityksille tai yhteisöille. Voit osallistua messu- ja myyntitapahtumiin tai näyttelyihin.

Opinnot kestää n. 1-2 vuotta riippuen henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta.
Taideteollisuusalan ammattitutkinto toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus sopii hyvin oppisopimuskoulutukseen, työn ohessa opiskeleville sekä päätoimisille opiskelijoille. Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua, verkko-opetusta ja työssä oppimista.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat 100 osp
• Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely, 10 osp
• Tuotteen suunnitteleminen, 40 osp
• Tuotteen valmistaminen ja tuotannon suunnitteleminen, 40 osp
• Tuotteiden markkinointi ja kaupallistaminen, 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 50 osp
• Huippuosaajana toimiminen 30 osp
• Kansainvälistyminen taideteollisuusalalla 25 osp
• Näyttelyn suunnittelu ja toteuttaminen 25 osp
• Ohjaustoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen 25 osp
• Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen 25 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Tammikari Satu

Lehtori (opettaja)

Taideteollisuusala