Kehitä esihenkilö- ja liiketoimintaosaamistasi kaupan toimialalle räätälöidyssä esihenkilökoulutuksessa!

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Liiketoiminta

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Opinnot voi aloittaa henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Mikäli voisit opiskella oppisopimuksella, otathan yhteyttä työelämäkoordinaattoriin ennen hakemista: Anna Taipale, p. 040 341 5195, anna.taipale@gradia.fi.

Kenelle

Toimitko kaupan alalla osasto-, myymälä- tai aluepäällikkönä tai muissa alan esihenkilötehtävissä? Vastaatko työssäsi esimerkiksi osaston, yksikön tai alueen operatiivisesta toiminnasta, henkilöstöasioista tai valikoimasta? Haluaisitko vahvistaa liiketoiminnan suunnittelu- ja analysointiosaamistasi, johtamistaitojasi sekä kehittää yksikkösi myyntiä ja/tai valikoimaa?

Jos vastasit kyllä, on koulutus sopiva juuri sinulle!

Kuvaus

Kaupan esihenkilökoulutus tarjoaa monipuolista ja nykyaikaista osaamista kaupan esihenkilöille tai yrittäjille. Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon kaupan osaamisalan suorittaneella on osaamista toimia kaupan alalla esimies- tai asiantuntijatehtävissä sekä myynnin että valikoimatyön kehittämistehtävissä.

Koulutuksessa kehität oman vastuualueesi liiketoimintaa sekä opit vastaamaan liiketoimintaympäristön sekä asiakaskäyttäytymisen muutoksiin. Opit ymmärtämään strategian merkityksen organisaation toimintaan ja viemään strategian henkilöstösi käytännön työhön. Opit suunnittelemaan liiketoimintaa tavoitteellisesti, johtamaan henkilöstövoimavaroja sekä huomioimaan vastuullisuusnäkökulman eri toiminnoissa. Saat lisää osaamista valikoiman ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen sekä digitaalisten työvälineiden hyödyntämiseen. Opetussisällöt vastaavat 2020-luvun kaupan toimialan osaamisvaatimuksiin sekä etäjohtamisen haasteisiin.

Opiskelu on monimuotoista (lähi- ja etäopetusta, työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja itsenäistä opiskelua). Tutkinnon suorittaminen edellyttää työ- tai oppisopimuspaikan. Voit toimia myös yrittäjänä.

Koulutus sisältää noin 1–2 lähiopetuspäivää kuukaudessa. Koulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta. Koulutus käynnistyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutuksen sisältö

Opiskelu on monimuotoista (lähi- ja etäopetusta, työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja itsenäistä opiskelua). Koulutus sisältää noin 1–2 opiskelupäivää kuukaudessa.

Ammattitaito osoitetaan työpaikalla monipuolisissa kaupan alan esihenkilötehtävissä, tutkinnon ammattitaitovaatimusten mukaisesti näytöillä.

Koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnon osat
• Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen
• Ryhmän esimiehenä toimiminen

Sekä yksi seuraavista tutkinnon osista:
• Tuoteryhmän asiantuntijana toimiminen
• Yksikön myyntityön ja valikoiman kehittäminen
• Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Koulutuspäivien sisältöinä on esimerkiksi seuraavat aihepiirit:
• Tavoitteellinen liiketoiminta
• Esimiehenä toimiminen
• Henkilöstövoimavarojen suunnittelu ja johtaminen
• Vastuullinen liiketoiminta
• Valikoiman kehittäminen
• Digitaaliset työvälineet
• Henkilöstön osaamisen kartoittaminen ja kehittämine
• LEAN ja prosessit

Kustannukset

Koko tutkinto 590 €
Tutkinnon osa 190 €
Oppisopimuksella opiskeleminen on maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Syvänperä Maiju

Lehtori (opettaja)

Yrittäjyys ja johtaminen