Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1–2 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemuksesi saavuttua sinuun ollaan yhteydessä, sinut kutsutaan haastatteluun ja kanssasi sovitaan tutkinnon suorittamisen/ koulutuksen aloitusajankohdasta.

Hakijoiden tulee liittää kopio tutkintotodistuksesta hakemukseensa.

Kenelle

Koulutus sopii sinulle, jos olet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö ja tarvitset työssäsi syventävää tietoa jalkaterveydestä tai olet kiinnostunut toimimaan ammatinharjoittajana jalkojenhoitotyössä.

Kuvaus

Jalkojenhoitajan (at) ammatissa voit tehdä ihmisläheistä, vuorovaikutus- ja kädentaitoja vaativaa työtä. Toimit sosiaali- ja terveysalan asiakaspalvelutilanteissa itsenäisesti omalla vastuualueellasi. Työssä korostuvat vastuullinen päätöksenteko ja oman osaamisen kehittäminen sekä tiivis yhteistyö moniammatillisessa asiantuntijaverkostossa.
Opinnoissa perehdyt työskentelyyn terveysalalla, jalkaterveyttä edistäviin menetelmiin, jalkaongelmien varhaiseen toteamiseen ja hoitoon sekä yhteistyöhön muiden jalkojenhoidon asiantuntijoiden kanssa. Opintojen keskeisiä sisältöjä ovat jalkasairauksien ehkäisy, jalkojen kynsi- ja iho-ongelmien hoitotyö sekä perussairaudet ja niiden vaikutus jalkojen hyvinvointiin.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana ja jalkojenhoitotyössä terveyskeskuksessa, sairaalassa ja vanhustyön yksiköissä tai kuntoutuskeskuksessa ja kylpylässä.

Opiskelu on monimuotoista. Opintojen sisällöt ja kesto henkilökohtaistetaan ja ne on mahdollista suorittaa päätoimisesti tai työn ohessa. Opiskeluaika päätoimisena opiskelijana on keskimäärin 2 lukukautta. Tällöin lähiopiskelua on 2 -3 päivää viikossa. Sivutoimisesti opiskelevan on mahdollista suorittaa opinnot 1 – 2 vuodessa. Työssä oppiminen toteutuu oppilaitoksen jalkahoitolassa ja erilaisissa hoidon ja huolenpidon työyhteisöissä.

Jos sinulla on riittävästi tutkinnon perusteiden mukaista osaamista, tutkinto on mahdollista suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Hakemuksen saapumisen jälkeen sinut ohjataan suoraan näyttöön.

Koulutuksen sisältö

Terveysalan ammattitutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (135 osp) ja valinnaisesta tutkinnon osasta (15 osp). Tutkinnossa on kolme osaamisalaa, joista Gradia Jämsässä on mahdollista suorittaa jalkojenhoitotyön osaamisala. Se sisältää pakollisina tutkinnonosina seuraavat tutkinnonosat:

• Ammattiosaajana toimiminen terveysalalla 45 osp
• Jalkojenhoitotyössä toimiminen 90 osp

Valinnaisena tutkinnonosana Gradia Jämsässä voi suorittaa seuraavat tutkinnonosat
• Sosiaali- ja terveysalan yrittäjänä toimiminen 15 osp
• Haavojen hoitaminen 15 osp
• Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 490€ ja tutkinnon osassa 190€. Kirjallisuus, työasu ja itsenäisissä harjoituksissa tarvittavat hoitovälineet ja tarvikkeet (100 € -300 €). Oppisopimuskoulus on opiskeliijalle maksutonta.

Koulutuksen osoite

Jämsä, Koulutie 12 Jämsänkoski

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut