Aikuislukio

Jyväskylän aikuislukio tarjoaa monipuoliset opiskelumahdollisuudet aikuisille moderneissa tiloissa Harjun kampuksella sekä verkko-opintoina.

 

Aloita opinnot syksyllä 2022!

Ilmoittaudu Jyväskylän aikuislukion opiskelijaksi lukuvuodeksi 2022 - 2023. Sähköisellä ilmoittautumislomakkeella valitset opintojesi aloitusajankohdan. Ilmoittautumisia käsitellään kesäkuussa ja jälleen elokuun alusta alkaen. Opintoihin ilmoittautuva saa ennen opintojen aloitusta sähköpostiviestin opintosihteeriltä, jossa kerrotaan tarkemmat aloitukseen liittyvät asiat.

Tervetuloa opiskelemaan! 

 Aikuislukioon voi ilmoittautua opiskelemaan sähköisen haun kautta. Opintoja järjestetään lähiopintoina ja verkko-opintoina.

Aikuislukio on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, jotka haluavat opiskella lukion oppimäärän (aikuisten lukiokoulutuksessa 44 kurssia/88 opintopistettä) ja suorittaa ylioppilastutkinnon, suorittaa ylioppilastutkinnon ammatillisen tutkinnon pohjalta, täydentää/korottaa ylioppilastutkinnon arvosanoja tai kerrata ja opiskella lukion opintoja pääsykoetta varten. Perusopetuksen opinnoista on tarjolla suomi toisena kielenä ja englanti.

Tutkintotavoitteinen opiskelu on maksutonta. Yksittäisten kurssien opiskelu maksaa 95 euroa/lukuvuosi. Lukuvuosimaksulla voit opiskella yhden tai useampia kursseja. 

Mika opiskelee kieliä. Yksittäisiä aineita opiskelemalla voi laajentaa osaamistaan tai vaikkapa pohjustaa kokonaan uutta ammattia.

Sonja opiskelee fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa tavoitteenaan hakea lääketieteelliseen.

Samu opiskelee aikuislukiossa tavoitteenaan koko ylioppilastutkinto.