Aikuislukio

Jyväskylän aikuislukio tarjoaa monipuoliset opiskelumahdollisuudet aikuisille moderneissa tiloissa Harjun kampuksella sekä verkko-opintoina.

Aikuislukioon voi ilmoittautua opiskelemaan sähköisen haun kautta. Opintoja järjestetään lähiopintoina ja verkko-opintoina.

Aikuislukio on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, jotka haluavat opiskella lukion oppimäärän (aikuisten lukiokoulutuksessa 44 kurssia/88 opintopistettä) ja suorittaa ylioppilastutkinnon, suorittaa ylioppilastutkinnon ammatillisen tutkinnon pohjalta, täydentää/korottaa ylioppilastutkinnon arvosanoja tai kerrata ja opiskella lukion opintoja pääsykoetta varten. Perusopetuksen opinnoista on tarjolla suomi toisena kielenä ja englanti.

Tutkintotavoitteinen opiskelu on maksutonta. Yksittäisten kurssien opiskelu maksaa 95 euroa/lukuvuosi. Lukuvuosimaksulla voit opiskella yhden tai useampia kursseja. 

Syksyn 2023 yo-kokeisiin osallistuminen

Ylioppilaskokeiden arvosanojen korottamiseksi tai kokeiden täydentämiseksi ilmoittaudutaan aineopiskelijaksi suorittamaan aineopintoja. Jos aikoo osallistua syksyn 2023 kirjoituksiin, aineopiskelijaksi pitää ilmoittautua ajalla 11.4.–21.5.2023. Sen jälkeen Jyväskylän aikuislukio ohjeistaa puolestaan ylioppilaskirjoituksista ja niihin ilmoittautumisesta.

Opinnot lukuvuodelle 2023–2024 alkavat elokuussa aloitusinfolla 23.8.2023 ja 1. jakso alkaa 24.8.2023.

Lukio

Mika opiskelee kieliä. Yksittäisiä aineita opiskelemalla voi laajentaa osaamistaan tai vaikkapa pohjustaa kokonaan uutta ammattia.

Sonja opiskelee fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa tavoitteenaan hakea lääketieteelliseen.

Samu opiskelee aikuislukiossa tavoitteenaan koko ylioppilastutkinto.