Laajuus

Jyväskylän aikuislukiossa opiskelijan on mahdollista suorittaa lukio–opinnot verkko-opintoina Pedanet – oppimisympäristössä https://peda.net/jao/aikuislukio

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Tämä opiskelumuoto sopii opiskelijoille, jotka eivät työn, perhesyiden ym. takia voi osallistua lähiopiskeluun. Verkko-opiskelu vaatii opiskelijalta motivoitumista, sitoutumista ja itsekuria, sillä suurin osa kurssien opiskelusta tehdään itsenäisesti.

Hakeutuminen

Ylioppilaskokeiden arvosanojen korottamiseksi tai kokeiden täydentämiseksi voi ilmoittautua myös aineopiskelijaksi.
evään 2023 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuva, ilmoittaudu aineopiskelijaksi nyt!
Ylioppilaskokeiden arvosanojen korottamiseksi tai kokeiden täydentämiseksi tulee ilmoittautua aineopiskelijaksi Jyväskylän aikuislukioon.

Jos aikoo osallistua kevään 2023 kirjoituksiin, aineopiskelijaksi pitää ilmoittautua viimeistään sunnuntaihin 20.11.2022 mennessä.
Sen jälkeen Jyväskylän aikuislukio ohjeistaa opiskelijaa aineopiskelusta (opintovalinnat), ylioppilaskirjoituksista ja niihin ilmoittautumisesta.  

Ilmoittaudu sähköisesti: https://www.gradia.fi/jyvaskylan-aikuislukio-ylioppilastutkinto/l16689

Tutkinnon korottaja/täydentäjä ilmoittautuu ensin aikuislukioon aineopiskelijaksi (maksu 95 euroa) ja ilmoittautumisen jälkeen valitsee opintojaksot, joita haluaa suorittaa kirjoituksiin valmistautuessaan. Aikuislukiossa ei voi osallistua vain ylioppilaskirjoituksiin, vaan edellytämme myös valitun opintojakson/jaksojen suorittamista.

Aikuislukion 3. jakso alkaa 22.11.2022. Kun ilmoittautuminen on käsitelty, opintosihteeri lähettää opintoihin liittyvän aloitusviestin ennen seuraavan jakson alkua. Muistathan liittää ilmoittautumiseen mukaan todistuskopiot aiemmista opinnoistasi!

Kelpoisuusvaatimukset

Tutkintotavoitteinen opiskelu: Peruskoulun päättötodistus tai vastaava.
Yksittäisten aineiden osalta ei pääsyvaatimuksia.

Kuvaus

Verkkokurssit tarjotaan jaksoissa ja niiden suoritusaika on kaksi jaksoa. Opettajilla on ohjaustunteja jaksoittain, joissa opiskelijoiden on mahdollista saada neuvoa ja opastusta kurssien tekemiseen.

Jyväskylän aikuislukiossa opiskelijan on mahdollista suorittaa lukio–opinnot verkko-opintoina Pedanet – oppimisympäristössä https://peda.net/jao/aikuislukio
kurssin laajuus on 28 tuntia.

Monta tapaa opiskella

Verkko-opinnot tarjoavat ajasta ja paikasta riippumattoman modernin tavan suorittaa opintoja.

Kustannukset

Tutkintotavoitteiden opiskelu on maksutonta.
Yksittäisen aineen opiskelijat maksavat aineopiskelijamaksun, joka on tällä hetkellä 95 euroa/lukuvuosi. Ylioppilastutkinnon suorittaminen ammatillisen tutkinnon pohjalta on aineopiskelua ja siitä peritään myös aineopiskelijamaksu.

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjat ja muut opiskeluvälineet (esim. kannettava tietokone)

Jatko-opintomahdollisuudet

Lukion päättötodistuksen suorittanut voi jatkaa opintoja ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Ammatillisessa koulutuksessa on myös aloituspaikkoja lukion suorittaneille.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Paikkakunta

Jyväskylä