Laajuus

Jyväskylän aikuislukiossa opiskelijan on mahdollista suorittaa lukio–opinnot verkko-opintoina Pedanet – oppimisympäristössä https://peda.net/jao/aikuislukio

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Tämä opiskelumuoto sopii opiskelijoille, jotka eivät työn, perhesyiden ym. takia voi osallistua lähiopiskeluun. Verkko-opiskelu vaatii opiskelijalta motivoitumista, sitoutumista ja itsekuria, sillä suurin osa kurssien opiskelusta tehdään itsenäisesti.

Hakeutuminen

Ylioppilaskokeiden arvosanojen korottamiseksi tai kokeiden täydentämiseksi voi ilmoittautua myös aineopiskelijaksi.

Jos aikoo osallistua syksyn 2022 kirjoituksiin, aineopiskelijaksi pitää ilmoittautua viimeistään perjantaihin 20.5.2022 mennessä. Sen jälkeen Jyväskylän aikuislukio ohjeistaa puolestaan ylioppilaskirjoituksista ja niihin ilmoittautumisesta.Tutkinnon korottaja/täydentäjä ilmoittautuu ensin aikuislukioon aineopiskelijaksi (maksu 95 euroa) ja ilmoittautumisen jälkeen valitsee opintojaksot, joita haluaa suorittaa kirjoituksiin valmistautuessaan. Aikuislukiossa ei voi osallistua vain ylioppilaskirjoituksiin, vaan edellytämme myös valitun opintojakson/jaksojen suorittamista.

Kun ilmoittautuminen on käsitelty, opintosihteeri lähettää opintoihin liittyvän aloitusviestin ennen seuraavan jakson alkua. Muistathan liittää ilmoittautumiseen mukaan todistuskopiot aiemmista opinnoistasi!

llmoittautumisia käsitellään kesäaikana 28.6.2022 saakka ja 8.8.2022 alkaen. Kun ilmoittautuminen on käsitelty, opintosihteeri lähettää opintoihin liittyvän aloitusviestin ennen lukuvuoden 2022-2023 alkua. Muistathan liittää ilmoittautumiseen mukaan todistuskopiot aiemmista opinnoistasi! Lukuvuosi alkaa 30.8.2022 aloitustilaisuudella.

Kelpoisuusvaatimukset

Tutkintotavoitteinen opiskelu: Peruskoulun päättötodistus tai vastaava.
Yksittäisten aineiden osalta ei pääsyvaatimuksia.

Kuvaus

Verkkokurssit tarjotaan jaksoissa ja niiden suoritusaika on kaksi jaksoa. Opettajilla on ohjaustunteja jaksoittain, joissa opiskelijoiden on mahdollista saada neuvoa ja opastusta kurssien tekemiseen.

Jyväskylän aikuislukiossa opiskelijan on mahdollista suorittaa lukio–opinnot verkko-opintoina Pedanet – oppimisympäristössä https://peda.net/jao/aikuislukio
kurssin laajuus on 28 tuntia.

Monta tapaa opiskella

Verkko-opinnot tarjoavat ajasta ja paikasta riippumattoman modernin tavan suorittaa opintoja.

Kustannukset

Tutkintotavoitteiden opiskelu on maksutonta.
Yksittäisen aineen opiskelijat maksavat aineopiskelijamaksun, joka on tällä hetkellä 95 euroa/lukuvuosi. Ylioppilastutkinnon suorittaminen ammatillisen tutkinnon pohjalta on aineopiskelua ja siitä peritään myös aineopiskelijamaksu.

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjat ja muut opiskeluvälineet (esim. kannettava tietokone)

Jatko-opintomahdollisuudet

Lukion päättötodistuksen suorittanut voi jatkaa opintoja ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Ammatillisessa koulutuksessa on myös aloituspaikkoja lukion suorittaneille.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
26.6.-29.7. ma-pe:
puhelin klo 9 - 12, chat klo 13 - 15


 

Paikkakunta

Jyväskylä