Monien mahdollisuuksien aikuislukio

Haluatko aloittaa lukio-opinnot alusta tai jatkaa keskeytyneitä lukio-opintojasi? Onko tavoitteenasi ylioppilastutkinto? Oletko kiinnostunut opiskelemaan jotain yksittäistä oppiainetta, kuten suomea toisena kielenä, espanjan kieltä, kemiaa tai matematiikkaa? Tarvitsetko lisää harjoitusta joissakin oppiaineissa hakiessasi esim. lääketieteelliseen tai muihin jatko-opintoihin? Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä kyllä, Jyväskylän aikuislukio on juuri oikea paikka sinulle.

Jyväskylän aikuislukiossa voit suorittaa lukio-opintoja lähiopetuksessa tai verkko-opintoina. Voit suorittaa koko lukion oppimäärän (aikuisten lukiokoulutuksessa 44 kurssia/88 opintopistettä), ylioppilastutkintoon vaadittavat opinnot tai yksittäisiä opintojaksoja/kursseja. Perusopetuksessa voit opiskella lähiopetuksessa suomea toisena kielenä sekä englannin kieltä.

Hae opiskelemaan

Opiskelijoiksi otetaan 18 vuotta täyttäneet. Yläikärajaa ei ole. Rehtori voi ottaa opiskelijaksi alle 18-vuotiaan jonkin opiskelijaan liittyvän erityisen syyn perusteella.

Tutkintotavoitteinen opiskelu on maksutonta, mutta oppimateriaalit on ostettava itse. Yksittäisten oppiaineiden opiskelusta peritään lukuvuosimaksu (95 euroa).

Aikuislukion opintoihin on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa joustavasti koko lukuvuoden aikana. Opinnoista kiinnostuneet voivat ilmoittautua sähköisellä lomakkeella. Siihen tulee liittää mukaan aiempien opintojen päättö- ja erotodistukset.

Ilmoittautumisen jälkeen saat opintosihteeriltä Gradian opiskelijan käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jyväskylän aikuislukion opintotoimisto on osoitteessa Sepänkatu 3, Jyväskylä (huone A3.126).  Opintotoimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 1217.

Lisätietoja Jyväskylän aikuislukion opiskelumahdollisuuksista saat opintotoimistosta puh. 040 341 5468 tai opinto-ohjaajalta puh. 040 341 4670.

Gradia Hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15, chat: gradia.fi/oppimaan