Monien mahdollisuuksien aikuislukio

Haluatko aloittaa lukio-opinnot alusta tai jatkaa keskeytyneitä lukio-opintojasi? Onko tavoitteenasi ylioppilastutkinto? Oletko kiinnostunut opiskelemaan jotain yksittäistä oppiainetta, kuten suomea toisena kielenä, espanjan kieltä, kemiaa tai matematiikkaa? Tarvitsetko lisää harjoitusta joissakin oppiaineissa hakiessasi esim. lääketieteelliseen tai muihin jatko-opintoihin? Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä kyllä, Jyväskylän aikuislukio on juuri oikea paikka sinulle.

Jyväskylän aikuislukiossa voit suorittaa lukio-opintoja lähiopetuksessa tai verkko-opintoina. Voit suorittaa koko lukion oppimäärän (aikuisten lukiokoulutuksessa 44 kurssia/88 opintopistettä), ylioppilastutkintoon vaadittavat opinnot tai yksittäisiä opintojaksoja/kursseja. Perusopetuksessa voit opiskella lähiopetuksessa suomea toisena kielenä sekä englannin kieltä.

Hae opiskelemaan

Opiskelijoiksi otetaan 18 vuotta täyttäneet. Yläikärajaa ei ole. Rehtori voi ottaa opiskelijaksi alle 18-vuotiaan jonkin opiskelijaan liittyvän erityisen syyn perusteella.

Tutkintotavoitteinen opiskelu on maksutonta, mutta oppimateriaalit ja kannettava tietokone on ostettava itse. Yksittäisten oppiaineiden opiskelusta peritään lukuvuosimaksu (95 euroa).

Aikuislukion opintoihin on jatkuva haku, ja opinnot voi aloittaa joustavasti koko lukuvuoden aikana. Opiskelijaksi ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella. Siihen liitetään mukaan aiempien opintojen päättö- ja erotodistukset.

Ilmoittautumisen jälkeen saat opintosihteeriltä Gradian opiskelijan käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jyväskylän aikuislukion opintotoimisto on osoitteessa Sepänkatu 3, Jyväskylä (huone A3.126). Opintotoimisto on avoinna maanantaista keskiviikkoon klo 1217. Torstaina ja perjantaina palvelua saa sähköpostitse, Wilman kautta ja puhelimitse klo 9–11 ja klo 12–15.

Lisätietoja Jyväskylän aikuislukion opiskelumahdollisuuksista saat opintotoimistosta puh. 040 341 5468 tai opinto-ohjaajalta puh. 040 341 4670.

 

Syksyn 2024 ylioppilaskokeisiin aikovien uusien aineopiskelijoiden ilmoittautuminen

Jos aiot osallistua syksyn 2024 yo-kokeisiin täydentääksesi ylioppilastutkintoasi tai korottaaksesi arvosanojasi, ilmoittaudu aineopiskelijaksi 9.4.–20.5.2024. Kun ilmoittautuminen on käsitelty, saat opintosihteeriltä ohjeita ylioppilaskokeisiin ilmoittautumisesta sekä opintovalinnoista. Lukuvuoden 2024–2025 opinnot alkavat 27.8.2024.

Ilmoittautuminen Jyväskylän aikuislukioon lukuvuodelle 2024–2025

Jyväskylän aikuislukioon ilmoittaudutaan opiskelemaan lukuvuodelle 2024–2025 sähköisellä ilmoittautumislomakkeella 1.6. alkaen. Ilmoittautumislomakkeella valitaan opintojen aloitusajankohta. Ilmoittautumisia käsitellään kesäkuussa 28.6. saakka ja jälleen elokuussa 5.8.2024 alkaen. Opintoihin ilmoittautuva saa ennen opintojen aloitusta sähköpostiviestin opintosihteeriltä, jossa kerrotaan tarkemmat aloitukseen liittyvät asiat. Lukuvuosi alkaa uusien opiskelijoiden aloitusinfolla 26.8.2024. Ensimmäinen jakso starttaa 27.8.2024.

Lukio-opinnoista ja suomi toisena kielenä opinnoista kiinnostuneille henkilöille järjestämme Hakijan illan keskiviikkona 21.8.2024 klo 17 ravintola Lounastuulessa (Sepänkatu 3 A, Jyväskylä). Tilaisuudessa on mahdollisuus saada lisätietoa opinnoista, tarjonnasta ja tukea ilmoittautumiseen.

Tervetuloa opiskelemaan aikuislukioon! 

Gradia Hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12