Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Lukio

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Iltaopiskelu
Verkko-opiskelu
Lähiopiskelu

Laajuus

Yksi lukuvuosi.

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Ensi lukuvuoden ensimmäinen jakso alkaa 24.8.2023 ja päättyy 10.10.2023. Toinen jakso alkaa 11.10.2023 ja päättyy 4.12.2023. Jyväskylän aikuislukion opinnoista kiinnostuneet ilmoittautuvat sähköisellä lomakkeella, johon linkki löytyy sivun alareunasta. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse ohjeet Wilma-tunnusten hankkimiseksi. Wilmassa voit tehdä kurssivalintoja ja seurata omia opintosuorituksiasi.

Lue lisää: https://www.gradia.fi/jyvaskylan-aikuislukio-ylioppilastutkinto/l16689

Tutkinnon korottaja/täydentäjä ilmoittautuu ensin aikuislukioon aineopiskelijaksi (maksu 95 euroa) ja ilmoittautumisen jälkeen valitsee opintojaksot, joita haluaa suorittaa kirjoituksiin valmistautuessaan. Aikuislukiossa ei voi osallistua vain ylioppilaskirjoituksiin, vaan edellytämme myös valitun opintojakson/jaksojen suorittamista.

Kun ilmoittautuminen on käsitelty, opintosihteeri lähettää opintoihin liittyvän aloitusviestin ennen opinjen alkua. Muistathan liittää ilmoittautumiseen mukaan todistuskopiot aiemmista opinnoistasi! Lukuvuosi alkaa 23.8.2023 aloitustilaisuudella.

Lukio-opinnoista ja suomi toisena kielenä opinnoista kiinnostuneille henkilöille järjestämme Hakijan illan 16.8.2023 klo 17 ravintola Lounastuulessa (Sepänkatu 3 A, Jyväskylä).

Mikäli tavoitteenasi on suorittaa koko lukio, ks. www.gradia.fi/jyvaskylan-aikuislukio-lukio-opinnot/l16685.

Kenelle

Aineopinnot on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat
• opiskella yksittäisiä lukion aineita
• opiskella perusopetuksessa englantia tai suomi toisena kielenä -opintoja
• korottaa lukion päättötodistuksen arvosanojaan tai täydentää lukio-opintojaan
• korottaa aiemmin suoritetun ylioppilastutkintonsa arvosanoja tai täydentää ylioppilastutkintoaan uusilla aineilla

Aineopiskelun lukuvuosimaksu on 95 euroa, ja sillä voi opiskella koko lukuvuoden aikana yhden tai useampia opintojaksoja. Aineopiskelijaksi ilmoittautuminen on sitovaa ja velvoittaa opiskelijan maksamaan lukuvuosimaksun.

Perusopetuksessa on tarjolla englantia ja maahanmuuttajille S2-opintoja alkeista perusopetuksen päättövaiheeseen. Suomi toisena kielenä opinnot alkavat 1. jaksossa.

Vieraista kielistä on tarjolla 3. jaksosta alkaen alusta venäjän ja espanjan lyhyen kielen opinnot ja ensimmäisestä jaksosta alkaen niiden jatkavat opinnot.

Kuvaus

Lukion oppimäärien laajennukset/korotukset

Lukion päättötodistuksen jo suorittanut henkilö voi täydentää opintojaan sellaisilla aineilla, joita ei ole aikaisemmin opiskellut (esim. B3-kielet) tai laajentaa aiemmin suoritettua oppimäärää (esim. B-kieli --> A-kieli, lyhyt matematiikka -->pitkä matematiikka). Lukion päättötodistuksen jo suorittanut henkilö voi aineopiskelijana myös yrittää korottaa oppimääriä suorittamalla määrätyt opintojaksot ja saamalla niistä paremman arvosanan.

Koulutuksen sisältö

Oppiaine suoritetaan aikuislukion opetussuunnitelman mukaan: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/opetussuunnitelma/11622328/lukio…

Jyväskylän aikuislukion kurssitarjotin lv 2023-2024 https://www.gradia.fi/hae-opiskelemaan/lukiot/aikuislukio/opiskelu-aiku…

Kustannukset

Aineopiskelijamaksu on 95 euroa/lukuvuosi. Lukuvuosimaksulla voit opiskella yhden tai useampia opintojaksoja. Ylioppilastutkinnon suorittaminen ammatillisen tutkinnon pohjalta on aineopiskelua ja siitä peritään myös aineopiskelijamaksu. Tutkintotavoitteinen opiskelu on ilmaista. Varsinaisena tutkintotavoitteisena opiskelijana opinto-oikeus aikuislukiossa kestää valmistumiseen saakka (valtionosuusrahoitteisena, kunnes on käyttänyt max 4 vuotta lukioaikaa ja tämän jälkeen lukuvuosimaksullisena, eli 95 e/lukuvuosi).

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjat ja muut opiskeluvälineet (tietokone).

Mahdollinen peruutus on tehtävä joko soittamalla tai sähköpostitse opintosihteerille viimeistään kahden viikon kuluessa opintojen aloitusjakson alkamisesta. Tällöin lukuvuosimaksua ei peritä. Myöhemmin tehdyn peruutuksen jälkeen maksu peritään täytenä.

Lisää koulutuksesta

Monta tapaa opiskella

Aineopiskelija voi suorittaa opintoja lähi- tai verkko-opintojaksoina. Lähiopinnot ovat iltaopiskelua ma-to klo 17.00-20.00.

Aineopinnot verkko-opintoina:
Verkko-opinnot tarjoavat ajasta ja paikasta riippumattoman tavan suorittaa opintoja. Opiskelumuoto sopii opiskelijoille, jotka eivät työn, perhesyiden ym. takia voi osallistua lähiopiskeluun. Verkko-opiskelu vaatii opiskelijalta motivoitumista, sitoutumista ja itsekuria, sillä suurin osa opintojakojen opiskelusta tehdään itsenäisesti. Verkko-opintojaksoja voi suorittaa koko lukuvuoden ajan oman opintosuunnitelman mukaan. Opettajien ohjaustunneilla on mahdollista saada neuvoja ja opastusta opintojen tekemiseen.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193