Aikuislukio

Jyväskylän aikuislukio tarjoaa monipuoliset opiskelumahdollisuudet aikuisille moderneissa tiloissa Harjun kampuksella.

Aineopiskelijaksi ilmoittautuminen syksyn 2021 yo-kirjoituksiin osallistumiseksi

Jyväskylän aikuislukion kautta syksyn 2021 ylioppilaskirjoituksiin aikovat ilmoittautuvat koulun aineopiskelijoiksi sähköisen haun kautta, jos eivät jo ole kirjoilla aikuislukiossa. Aineopiskelija maksaa aineopiskelumaksun 95 euroa ja Ylioppilaslautakunnan kirjoitusmaksut. Ilmoittautuminen aineopiskelijaksi tulee tehdä viimeistään perjantaihin 21.5.2021 mennessä. Sen jälkeen Aikuislukio ohjeistaa puolestaan ylioppilaskirjoituksista ja niihin ilmoittautumisesta.

Lisätietoa ja hakulinkki

Hakijan ilta 24.8.2021 - Tervetuloa!

Jyväskylän aikuislukion Hakijan illassa saat lisätietoa opiskelusta aikuislukiossa ja voit ilmoittautua opintoihin. Lisäksi illassa on tarjolla tietoa suomi toisena kielenä -opinnoista kiinnostuneille. Suuntaa siis tiistaina 24.8.2021 klo 17 koululle. Tilaisuus on osoitteessa Sepänkatu 3, Jyväskylä, ravintola Lounastuuli. Tervetulaa! 

 Aikuislukioon voi ilmoittautua opiskelemaan sähköisen haun kautta. Opintoja järjestetään lähikursseina (myös etäyhteys Teamsin välityksellä) tai verkkokursseina.

Aikuislukio on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, jotka haluavat opiskella lukion oppimäärän ja suorittaa ylioppilastutkinnon, suorittaa ylioppilastutkinnon ammatillisen tutkinnon pohjalta, täydentää/korottaa ylioppilastutkinnon arvosanoja tai kerrata ja opiskella lukion kursseja pääsykoetta varten. Perusopetuksen opinnoista on tarjolla suomi toisena kielenä ja englanti.

Tutkintotavoitteinen opiskelu on maksutonta. Yksittäisten kurssien opiskelu maksaa 95 euroa/lukuvuosi. Lukuvuosimaksulla voit opiskella yhden tai useampia kursseja.

Lisätietoja Gradian Hakupalveluista:

  • puhelinaika ja chat: ma, ke, to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14, puh. 040 341 6193
  • sähköposti: hakupalvelut@gradia.fi

Aikuislukio on monien mahdollisuuksien koulu: siellä voi opiskella koko lukion tai yksittäisiä aineita oman kiinnostuksen mukaan lähiopetuksessa tai verkkokursseilla. Tutustu Sonjan, Samun ja Mikan tarinoihin!

Sonja opiskelee fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa tavoitteenaan hakea lääketieteelliseen.

Samu opiskelee aikuislukiossa tavoitteenaan koko ylioppilastutkinto.

Mika opiskelee kieliä. Yksittäisiä aineita opiskelemalla voi laajentaa osaamistaan tai vaikkapa pohjustaa kokonaan uutta ammattia.

Tiedostot