Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Haluatko työskennellä alalla, missä yhdistyy perinteinen osaaminen ja nykyaikainen huipputeknologia? Oletko tarkka, luova, oma-aloitteinen ja hyvä hahmottamaan? Kiinnostaako 3D-suunnittelu? Puuseppänä pääset toteuttamaan itseäsi laajasti erilaisissa tehtävissä, kuten huonekalujen ja kalusteiden valmistuksessa.

Kelpoisuusvaatimukset

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalinnan perusteena käytetään Gradiassa seuraavia yhteisiä kriteereitä:
• hakijan pohjakoulutus
• hakijan kouluttautumisen tarve
• hakijan lähtökohdat
• hakijan tavoitteet ja motivaatio

Tämän koulutuksen opiskelijavalinta tehdään hakemuksen, esivalintalomakkeen ja valintahaastattelun tietojen pohjalta. Muistathan täyttää hakemuksesi huolellisesti. Lisätietoa valintakriteereistä ja pisteytyksestä: www.gradia.fi/jatkuvan-haun-ammatillisten-perustutkintojen-valintakrite….

Kaikille hakijoille lähetetään sähköpostitse esivalintalomake hakuajan päätyttyä. Esivalintalomakkeen täyttäneet hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Jos hakija ei osallistu valintahaastatteluun, hakemus peruuntuu.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Opinnoissasi opit suunnittelemaan ja valmistamaan huonekaluja, piirtämään, suunnittelemaan, ohjelmoimaan nykyaikaisia työstökoneita, entisöimään ja korjaamaan kalusteita. Puuseppiä työskentelee huonekalu- ja kalusteteollisuuden lisäksi rakennuksilla, suunnittelutehtävissä, myyntitehtävissä jne. Puuseppänä työskentelet siistissä sisätyössä nykyaikaisissa tuotantotiloissa.

Rakenne

Puuteollisuusalan perustutkinnon pakolliset tutkinnon osat ovat:
- Materiaali- ja valmistustekniikka 30 osp
- Asiakaslähtöinen valmistustoiminta 15 osp

Lisäksi opiskellaan valinnaisia tutkinnon osia esimerkiksi
- CNC-ohjelmointi ja työstö
- sisustuspuusepäntyöt
- massiivipuutuotteiden ja levytuotteiden valmistus.

Perustutkintoon kuuluu myös yhteiset tutkinnon osat 35 osp, jotka ovat yleissivistäviä opintoja.

Monta tapaa opiskella

Opintoja suoritetaan oppilaitoksessa sekä työssä oppimalla alan työtehtävissä.

Kustannukset

Opiskeluun tarvittavat työvälineet ja kortit.

Jatko-opintomahdollisuudet

Puuteollisuuden perustutkinnon jälkeen voit opiskella esimerkiksi puuteollisuuden ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Puuteollisuuden perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden jatkaa opintoja esimerkiksi ammattikorkeakoulussa.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä