Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Puuteollisuus

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Haku koulutukseen on auki.

Kenelle

Oletko kiinnostunut uusista valmistusteknologioista ja puusta materiaalina? Tämä koulutus antaa valmiuksia uuden teknologian soveltamiseen puualalla. Työtehtävät ovat pääasiassa puuteollisuuden alan yrityksissä erilaisissa tehtävissä.

Kuvaus

Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä puualan erilaisiin työtehtäviin. Koulutuksessa opiskellaan valmistamalla asiakastöitä ja käytännön työtehtävissä alan yrityksissä.

Opiskelijalla on mahdollisuus tutustua yrittäjyyteen oppilaitoksessa toimivan osuuskunta Verson kautta sekä suorittaa yritysopintoja.

Opiskelija voi suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Opiskelu sisältää lähiopetusta sekä verkko-opintoja ja työssäoppimista. Opiskelija voi opiskella työn ohessa ja myös toiselta paikkakunnalta käsin.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta osasta sekä vähintään kahdesta valinnaisesta osasta, valinnaisten tutkinnon osien laajuudesta riippuen.

Pakollinen tutkinnon osa
• Puutuotteiden valmistustyötehtävissä toimiminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 120 osp, esimerkiksi
• Puusepänalan tuotteiden CNC- ja CAM-valmistaminen
• Puusepänalan tuotteiden kokoonpano- ja asennustyöt
• Puusepänalan tuotteiden valmistaminen
• Puuteollisuuden tuotantolinjalla toimiminen
• CNC-koneistaminen puuteollisuudessa
• Tuotteiden 3D-mallintaminen

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Vehkala Matti

Lehtori (opettaja)

Puutekniikka