Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Oletko kiinnostunut uusista valmistusteknologioista ja puusta materiaalina? Tämä koulutus antaa valmiuksia uuden teknologian soveltamiseen puualalla. Työtehtävät ovat pääasiassa puuteollisuuden alan yrityksissä erilaisissa tehtävissä.

Hakeutuminen

Opintojen aloitukset viikolla 10 ja viikolla 35.
Poikkeustapauksissa aloitus sopimuksen mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla suoritettuna alan perustutkinto tai henkilöllä tulee olla alan työkokemusta vähintään 1 vuosi. Hakijoille järjestetään haastattelu, jonka yhteydessä selvitetään myös soveltuvuus alalle.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä puualan erilaisiin työtehtäviin. Koulutuksessa opiskellaan valmistamalla asiakastöitä ja käytännön työtehtävissä alan yrityksissä.

Opiskelijalla on mahdollisuus tutustua yrittäjyyteen oppilaitoksessa toimivan osuuskunta Verson kautta sekä suorittaa yritysopintoja.

Opiskelija voi suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Rakenne

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta osasta sekä vähintään kahdesta valinnaisesta osasta, valinnaisten tutkinnon osien laajuudesta riippuen.

Pakollinen tutkinnon osa
• Puutuotteiden valmistustyötehtävissä toimiminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 120 osp, esimerkiksi
• Puusepänalan tuotteiden CNC- ja CAM-valmistaminen
• Puusepänalan tuotteiden kokoonpano- ja asennustyöt
• Puusepänalan tuotteiden valmistaminen
• Puuteollisuuden tuotantolinjalla toimiminen
• CNC-koneistaminen puuteollisuudessa
• Tuotteiden 3D-mallintaminen

Monta tapaa opiskella

Opiskelu sisältää lähiopetusta sekä verkko-opintoja ja työssäoppimista. Opiskelija voi opiskella työn ohessa ja myös toiselta paikkakunnalta käsin.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattitutkinnon tehtyäsi voit hakea suorittamaan puuteollisuuden erikoisammattitutkintoa. Voit myös laajentaa osaamistasi suorittamalla toisen osaamisalan ammattitutkinnosta.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä