Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Tekstiili- ja muotiala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu. Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Olet luova ja motivoitunut kädentaitaja. Olet kiinnostunut muodin ja vaatteiden lisäksi vastuullisesta asiakaspalvelusta. Osaat työskennellä tavoitteellisesti yksin ja tilanteen vaatiessa myös työryhmän jäsenenä.

Tule meille opiskelemaan vaatteiden suunnittelua, kaavoittamista ja valmistamista. Opit luomaan persoonallisia vaatteita eettisesti ja ekologisesti.

Kuvaus

Koulutuksen aikana perehdytään tekstiili- ja muotialan tuotteiden suunnitteluun ja valmistukseen sekä opitaan markkinoimaan omaa osaamista digitaalisesti.

Asiakaspalvelutaidot ovat tärkeitä niin mittatilausompelijalle kuin myös vaatturille mm. tuotteita ideoitaessa, malleja suunniteltaessa sekä vaateiden sovitustilanteissa. Tutkinnon suorittaneena voit työskennellä vaatetusalan pienyrityksissä, korjausompelimoissa tai vaatetusliikkeissä. Ammattitaidon kartuttua voit myös perustaa oman yrityksen. Työtehtäviä voit löytyä myös pukuvuokraamoista tai teattereista.

Mittatilausompelijana palvelet valmistamalla yksilöllisiä ja laadukkaita vaatteita naisille ja lapsille sekä vapaa-ajan asuja miehille.
Vaatturina valmistat istuvia vaatteita perinteisin työtavoin miehille sekä bisnesasuja naisille.

Mittatilausompelijalta ja vaatturilta vaaditaan hyvää kolmiulotteista hahmottamiskykyä ja tarkkuutta yksilöllisten kaavojen valmistamisessa sekä pitkäjänteisyyttä ja turvallista työskentelyä ompelutehtävissä laadukkaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Molemmat opastavat asiakkaitaan valitsemaan vaatteisiin sopivia materiaaleja. Materiaalien hankinnassa suositaan ekologisia materiaaleja ja kestävää kehitystä.

Koulutus toteutetaan päätoimisina päiväopintoina. Päätoiminen päiväopiskelu sisältää lähiopiskelua, verkko-opiskelua, itsenäistä opiskelua sekä työpaikoilla tapahtuvaa opiskelua.

Koulutuksen sisältö

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
• Tekstiili- ja muotialan tuotteen valmistaminen 30 osp
• Osaamisesta ja tuotteista viestiminen 10 osp

Tutkintonimikkeen määrittävät tutkinnon osat ovat
• Vaatteen valmistaminen mittatilaustyönä, mittatilausompelija (PT) 45 osp TAI
• Vaatteen valmistaminen vaatturityönä, vaatturi (PT) 45 osp

Lisäksi valinnaisia tutkinnon osia oppilaitoksen tarjonnan mukaan siten, että tutkinnon kokonaislaajuus täyttyy 180 osp.

Kustannukset

Itselle tulevien tuotteiden materiaalien hankinta.

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193