Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on n. 1-3 vuotta aiemmin hankitun osaamisen ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Seuraavan kerran pintakäsittelyalan perustutkintoon, teollisen pintakäsittelyn osaamisalalle valitaan opiskelijoita lokakuussa 2019 alkavaan koulutukseen. Hakulinkki lokakuussa alkavaan koulutukseen aukeaa elo-syyskuussa 2019.

Oletko oma-aloitteinen, vastuuntuntoinen ja täsmällinen? Haluatko tehdä fyysistä työtä ja nähdä työsi tuloksen? Maalarina pääset työskentelemään vaihtelevissa työolosuhteissa ja -tehtävissä yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa rakennustyömaalla.

Kelpoisuusvaatimukset

Valinnassa pyritään huomioimaan hakijan motivaatio sekä edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen ja tutkinnon suorittamiseen, koulutustarve, alatuntemus ja riittävä suomen kielen taito.

Jatkuvassa haussa hakeneille lähetetään sähköinen esihaastattelulomake. Esihaastattelulomakkeen täyttämättä jättäminen ilmoitettuun määräaikaan mennessä tulkitaan hakemuksen peruuttamiseksi. Esihaastattelun lisäksi toteutetaan tarvittaessa valintahaastattelu, johon hakijat kutsutaan erikseen.

Kuvaus

Opinnoissasi opit korjaus- ja uudisrakennusmaalausta, tapetointia, laatoitusta, erikoismaalausta, lattiapäällysteiden asentamista sekä tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteita. Maalarit työskentelevät uudis- ja korjausrakennustyömailla, teollisuudessa, rakennusalan myyntitehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Rakenne

Pintakäsittelyalan perustutkinnon (180 osp), rakennusmaalauksen osaamisalan, pakolliset tutkinnon osat ovat:
- Rakennusten korjausmaalaus 45 osp
- Uudisrakennusmaalaus 30 osp.

Lisäksi opiskellaan valinnaisia tutkinnon osia esimerkiksi: Pientalojen ulkomaalaus, Ruiskutasoitetyöt, Puupintojen pintakäsittelyt, Tapetointi, Erikoismaalaus.

Perustutkintoon kuuluvat myös yhteiset tutkinnon osat 35 osp, jotka ovat yleissivistäviä opintoja.

Monta tapaa opiskella

Opintoja suoritetaan oppilaitoksessa, oppilaitoksen työmailla sekä työssä oppimalla alan työtehtävissä.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
https://www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Tällöin Sinulla on oltava työpaikka tai toimit yrittäjänä. Lisää tietoa oppisopimuksesta www.gradia.fi/oppisopimus

Kustannukset

Opiskeluun tarvittavat työvälineet ja kortit.

Jatko-opintomahdollisuudet

Pintakäsittelyalan perustutkinnon jälkeen voit opiskella esimerkiksi pintakäsittelyalan ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Pintakäsittelyalan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä