Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on n. 1-3 vuotta aiemmin hankitun osaamisen ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Oletko oma-aloitteinen, vastuuntuntoinen ja täsmällinen? Haluatko tehdä fyysistä työtä ja nähdä työsi tuloksen? Maalarina pääset työskentelemään vaihtelevissa työolosuhteissa ja -tehtävissä yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa rakennustyömaalla.

Tässä koulutuksessa opinnot etenevät tiiviissä aikataulussa. Opiskelu soveltuu parhaiten henkilöille, joilla on jo suoritettuna lukio, ammatillinen tutkinto tai kokemusta työelämästä.

Hakeutuminen

Koulutuksen haku- ja aloitusajat:
• Hakuaika 14.10.-14.12.2022. Opinnot alkavat 9.2.2023.

Kelpoisuusvaatimukset

Tämä koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti sellaisille hakijoille, joilla on jo aikaisempia opintoja ja/tai työkokemusta.

Koulutuksen opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja sähköisen haastattelulomakkeen tietojen pohjalta. Kaikille hakijoille lähetetään sähköpostitse haastattelulomake viimeistään hakuajan päätyttyä. Valinnassa huomioidaan ainoastaan hakijat, jotka ovat palauttaneet lomakkeen sähköpostissa ilmoitettuun määräaikaan mennessä.

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalinnan perusteena käytetään Gradiassa seuraavia yhteisiä kriteereitä:
• hakijan pohjakoulutus
• hakijan kouluttautumisen tarve
• hakijan lähtökohdat
• hakijan tavoitteet ja motivaatio
Lisätietoa valintakriteereistä ja pisteytyksestä: www.gradia.fi/jatkuvan-haun-ammatillisten-perustutkintojen-valintakrite….

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Tämän haun kielikoe on tiistaina 20.12.2022. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Opinnoissasi opit korjaus- ja uudisrakennusmaalausta, tapetointia, laatoitusta, erikoismaalausta, lattiapäällysteiden asentamista sekä tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteita. Maalarit työskentelevät uudis- ja korjausrakennustyömailla, teollisuudessa, rakennusalan myyntitehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Rakenne

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
• Rakennusten korjausmaalaus 50 osp
• Uudisrakennusmaalaus 35 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp, esimerkiksi
• Pientalojen ulkomaalaus 15 osp
• Ruiskutasoitetyöt 30 osp
• Puupintojen pintakäsittelyt 15 osp
• Tapetointi 15 osp
• Erikoismaalaus 15 osp

Monta tapaa opiskella

Opintoja suoritetaan oppilaitoksessa, oppilaitoksen työmailla sekä työssä oppimalla alan työtehtävissä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Opiskeluun tarvittavat työvälineet ja kortit.

Elokuusta 2021 alkaen opiskelunsa Gradiassa aloittavat, peruskoulusta keväällä 2021 valmistuneet opiskelijat kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin. Nämä opiskelijat saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat jatkossakin itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia, kuten tähänkin saakka.

Jatko-opintomahdollisuudet

Pintakäsittelyalan perustutkinnon jälkeen voit opiskella esimerkiksi pintakäsittelyalan ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä