Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Pintakäsittelyala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta.

Hakuaika

Yhteishaku

Hakeutuminen

Tutkinnon perusteet uudistuvat tähän koulutukseen 1.8.2024.

Hakuajat

  • 20.2.-19.3.2024

Kenelle

Oletko oma-aloitteinen, vastuuntuntoinen ja täsmällinen? Haluatko tehdä fyysistä työtä ja nähdä työsi tuloksen? Maalarina pääset työskentelemään vaihtelevissa työolosuhteissa ja -tehtävissä yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa rakennustyömaalla.

Kuvaus

Opinnoissasi opit korjaus- ja uudisrakennusmaalausta, tapetointia, laatoitusta, erikoismaalausta, lattiapäällysteiden asentamista sekä tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteita.

Maalarina voit työkennellä uudis- ja korjausrakennustyömailla, teollisuudessa, rakennusalan myyntitehtävissä sekä itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen sisältö

Pintakäsittelyalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Rakennusmaalauksen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat 55 osp
• Pintarakennustyömaalla toimiminen, 10 osp
• Rakennusmaalaustyöt, 45 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 30 osp
• Ensimaalaustyöt, 30 osp
• Korjausmaalaustyöt, 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp, esimerkiksi
• Pientalojen ulkomaalaustyöt, 15 osp
• Rakennuspintojen ruiskumaalaustyöt, 15 osp
• Ruiskutasoitetyöt, 15 osp
• Puupintojen pintakäsittelyt, 15 osp
• Erikoismaalaustyöt, 15 osp
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
Työkalut, tulityö- ja työturvallisuuskortit sekä oppikirjat, yhteensä 250 €.

Työkalut ja oppikirjat hankitaan yhteishankintana. Ne laskutetaan opiskelijoilta syyslukukauden aikana kahdessa erässä ja ne jäävät opiskelijoille ammattiin valmistumisen jälkeen.

Koulutuksen osoite

Viitaniemi, Viitaniementie 1 D, 40720 Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Palsta 1/2

Opiskelua pintakäsittelyalalla

Krista opiskelee Ammattiopisto Gradiassa maalariksi. Parhaita juttuja pintakäsittelyalalla ovat hänen mielestään ainakin nämä:

  • tehdään laajasti kaikkea – ja ihan perusremppahommaa!
  • saa paljon apua ja on hyvä ilmapiiri
  • oppii tosi hyvin, kun on paljon käytäntöä ja vähemmän teoriaa
  • ja ennen kaikkea: 

Saa maalata – se on kaikista kivointa!

Palsta 2/2

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193