Opiskele hoiva-avustajaksi Keuruulla!

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Keuruu

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

60 osaamispistettä, 10-12 kuukautta.

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku.

Kenelle

Koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ihmisläheisestä sosiaali- ja terveysalan työstä ja haluat toimia huolenpidon avustavissa tehtävissä ikääntyneiden tai vammaisten asumisyksiköissä.

Hoiva-avustajat ohjaavat ja avustavat asukkaiden toimintakyvyn ja arjen mielekkyyden ylläpitämisessä sekä päivittäisissä toiminnoissa.

Hakijoilta edellytetään soveltuvuutta alalle, hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä valmiutta vuorotyöhön. Maahanmuuttajien tulee selviytyä opinnoista suomen kielellä.

Kuvaus

Hoiva-avustajan työtehtävät liittyvät asiakkaan perustarpeista huolehtimiseen ja niissä avustamiseen. Näitä ovat mm. peseytyminen, pukeutuminen, ruokailu, liikkuminen ja ulkoilu. Lisäksi työtehtävät liittyvät asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseen ja arjen mielekkyyteen. Työhön kuuluvat myös erilaiset avustavat tehtävät työyksikössä, esimerkiksi vaatehuolto ja puhtaanapito. Voit työskennellä vanhuksille tai vammaisille tarkoitetuissa asumispalveluyksiköissä sekä kotihoidossa.

Opinnot sisältävät lähiopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Voimme tarjota kaukana asuville myös verkko-opiskelun mahdollisuuden. Tutkinnon osissa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöissä, jotka järjestetään työpaikalla.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa suoritat seuraavat tutkinnon osat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta eli lähihoitajan koulutuksesta:
• Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen 20 osp
• Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 25 osp
• Asiakkaan toimintakyvyn vahvistaminen 15 osp

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa suunnitellaan opintojen laajuus ja opiskeluaika, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut